Kotikentällä vastassa Kemi City FC

01.09.2021

JJK kohtaa kauden kahdeksannessa kotiottelussaan kemiläisseura Kemi City FC:n torstaina klo 18:30.

Torstain vierasjoukkue Kemi City FC pelaa JJK:n tapaan toista peräkkäistä kauttaan Kakkosen C-lohkossa. Kyseisellä nimellä pelaava kemiläisseura on melko tuore tuttavuus jalkapallokartalla, sillä se perustettiin keväällä 2019. Osittain brittiläisen urheilumarkkinointiyhtiön omistama Kemi City FC aloitti tuolloin pelinsä PS Kemi Akatemian sarjapaikalla Pohjois-Suomen Kolmosessa ja saavutti kauden päätteeksi nousun Kakkoseen.

Ensimmäinen kausi Kakkosessa toi kahdeksannen sijan, mutta Sauvosaaren kotikentän taika oli vahva ja sieltä raavittiin säilymiseen vaadittavat pisteet kuudella voitolla kahdeksasta ottelusta. Joukkue menetti viime kauden päätteeksi kaksi parasta maalintekijäänsä, kun sekä nuori nigerialaishyökkääjä Samson Ebuka että JJK-paidastakin tuttu serbialainen Saša Jovović vaihtoivat maisemaa. Korvaajaa ei lähtijöille ole löytynyt ja joukkue on valahtanut sarjassa jo viimeiselle sijalle. Edellinen voitto on kesäkuulta, jonka jälkeen joukkueen tulossarake on ollut tylyä luettavaa: seitsemästä ottelusta on saavutettu vain yksi tasapeli ja loput ovat päättyneet tappioon. Kettupaitojen on siis oltava hereillä, sillä vierasjoukkue tarvitsee kipeästi pisteitä säilyäkseen sarjassa.

JJK nappasi kauden ensimmäisen vierasvoittonsa nimenomaan kemiläisten kustannuksella sen vierailtua heinäkuussa Sauvosaaressa. Vaikeasta vierassaldosta huolimatta Kettupaidat esittivät ottelussa vahvoja otteita alusta alkaen ja kentällä hääräsi tuttuun tapaan useampiakin B-juniori-ikäisiä pelaajia. Myös maalinteossa onnistuttiin laajalla rintamalla, sillä Tuomas Koppelomäki, Antti Åke, Vertti Lepo sekä Arttu Leivonen saivat kukin nimensä tilastoihin 1-4-voittoon päättyneessä ottelussa.

Viime kaudella kemiläisten vierailu kettujen kotikentällä päättyi JJK:n 2-0-voittoon. Robin Saastamoinen vei ensin kotijoukkueen 1-0-johtoon ja tarjoili vielä syötön Jaakko Björnin debyyttimaaliin Kakkosen tasolla.

Kettupaidat lähtevät torstain kamppailuun allaan maukas derbyvoitto viime perjantailta. Harjun iltavaloissa pelattu kauden ensimmäinen derby JJK:n ja FCV:n välillä päättyi kotijoukkueen 1-0-voittoon. Ville Kirvesojan tykittämä komea vapaapotku 89. minuutilla huipensi tunnelmallisen illan ja kotijoukkueen leirissä päästiin juhlimaan riehakkaasti voittoa.

Oma pää pysyi siis jälleen kerran puhtaana ja JJK:n päästettyjen maalien sarake onkin varsin erikoista katsottavaa, sillä joukkue on päästänyt Harjulla pelaamassaan seitsemässä ottelussa vain kaksi maalia. Taidetaan puhua jo jonkin sortin ennätyksestä Harjun sametilla. Kaiken kaikkiaankin JJK on päästänyt koko kaudella vain 8 osumaa omiin. Kolmella ylimmällä sarjatasolla samaan on yltänyt vain Veikkausliigaa johtava HJK.

Yksi osa JJK:n tiivistä puolustustyöskentelyä on ollut täksi kaudeksi viininpunaisiin siirtyneen topparin Tatu Hoffrenin otteet kentällä. Viime perjantainen Jyväskylän derby oli Hoffrenille ensimmäinen laatuaan ja kokemuksena ikimuistoinen.

– Olihan se tietysti ihan eri fiilis kuin muissa peleissä. Paljon katsojia ja tunnelma oli tosi erilainen. Oli kyllä hieno kokemus! Hoffren myhäilee.

Hoffrenin ja toppariparinsa Åken saumattomasta yhteispelistä ei heti arvaisi etteivät miehet ole aiemmin pelanneet yhdessä.

– Kausi on sujunut pitkälti odotusten mukaan. Taisin sanoa silloin, kun sopimuksen tein, että toiveissa on olla kärkipäässä. Nyt meillä on pari rästipeliä ja jos ne hoidetaan niin sijoitus olisi toinen. Ihan hyvin on mennyt, vielä pientä säätöä niin SJK:kin voisi olla kiinni otettavissa. Yhteispeli Andyn kanssa on toiminut tosi hyvin, kemiat kohtaa hyvin ja opiskeltiinkin viime vuosi yhdessä. Kyllä siinä aika hyvin jo tietää missä toinen menee.

– En usko, että pelistä tulee ihan helppoa, vaikea sanoa minkälaisella joukkueella pääsevät Kemistä näin arkena tulemaan, mutta luulen, että rutiinilla kaivamme voiton huomennakin, Hoffren uskoo.

 

JJK – Kemi City FC 2.9.2021, klo 18:30 (ovet 17:30), Harjun Stadion

Liput: 12e/7e (liput ennakkoon jjk.fi, oikean reunan ”Osta lippuja” painikkeesta)

Otteluisäntä Stadiumin Kauppakadun myymälässä on jaossa pääsylippuja nopeimmille. Käy pyytämässä myymälän kassalta omasi.

HUOM! Ottelussa on edelleen voimassa vahva maskisuositus. Huolehdi myös riittävistä turvaetäisyyksistä niin katsomossa kuin muuallakin tapahtuma-alueella. Älä tule otteluun mikäli tunnet olosi sairaaksi tai epäilet altistuneesi koronavirukselle. Tapahtumainfon löydät täältä.

Mikäli et pääse paikalle Harjun stadionille, Kettupaitojen kaikki kauden kotiottelut näytetään KSML.fi -sivustolla maksuttomina suorina lähetyksinä. JJK TV:n otteluiden tuotannosta vastaa Lebbiz Productions. Ottelukoosteet tarjoaa Kuljetusapu Korhonen.

Myös JJK:n Twitter seuraa totutusti ottelun kulkua etäkannattajia palvellen osoitteessa: twitter.com/jjk1923