Aleksis Lehtonen palaa Kettupaitaan

01.09.2021

Hienoja pelaajauutisia: JJK-kasvatti Aleksis ”Aksu” Lehtonen palaa vahvistamaan Kettupaitoja.

Kettuleiristä kuuluu erittäin odotettuja uutisia, sillä 23-vuotias kettukasvatti Aleksis Lehtonen tekee paluun Kettupaitaan viiden vuoden tauon jälkeen. Lehtonen teki läpimurtonsa aikuisten tasolla jo kaudella 2014 noustuaan B-juniori-ikäisenä Miesten Ykkösessä tuolloin pelanneen edustusjoukkueen avausmiehistöön. Vaikka Lehtonen olikin selvästi joukkueensa kuopus, kypsät otteet ihastuttivat niin Jyväskylässä kuin maajoukkueessakin ja nuorukainen onnistui myös maalin teossa kahden ensimmäisen Ykkösen kautensa aikana kymmeneen kertaa.

Lehtosen otteet herättivät kiinnostusta myös korkeammalla sarjatasolla ja kauden 2015 päätteeksi 18-vuotias lupaus kiinnitettiinkin Veikkausliigan tuoreen mestarin SJK:n organisaatioon monivuotisella sopimuksella. Pelejä kertyi enimmäkseen SJK Akatemian riveistä ja liigadebyytti seinäjokelaisten paidassa jäi vielä saavuttamatta, sillä nousua Veikkausliigaan tavoitelleessa JJK:ssa kaivattiin vahvistusta miehistöön ja Lehtonen palasi lopulta lainasopimuksella pelaamaan Ykkösen kärkijoukkueeseen.

B-juniorina Harjulla debytoinut Lehtonen nousi nopeasti yleisön suosikiksi

2017 kaudella Lehtonen siirtyi toisen liigaseuran Ilveksen organisaatioon, jossa mies debytoi vihdoin myös liigatasolla ja otteluita pääsarjassa kertyi lopulta peräti 16. Tampereelta matka jatkui jälleen, tällä kertaa osoitteena Kotka ja Ykkösessä pelannut KTP. Kotkassa Lehtonen pelasi ehjän kauden, mutta nuorella iällä niin sanotusti maailmalle lähteneen ”kiertolaisen” elämä alkoi käydä raskaaksi ja paluu kotikulmille houkutteli. JJK pelasi tuolloin Kolmosessa, joten osoite löytyi Mikkelistä Pallo-Kissojen riveistä, missä pelasi useita muitakin kettukasvatteja.

Kaudella 2020 oli aika seuraavan projektin, kun Ykköseen nousua tavoitellut JIPPO hankki Lehtosen avittamaan sarjanousussa. Joensuulaisten riveissä Lehtonen ehti iskeä 7 osumaa, joista yhden myös JJK:n verkkoon Harjulla, kunnes kesken kauden kärsitty polvivamma vei miehen pitkälle sairaslomalle. JIPPO juhli kauden päätteeksi tavoitteeksi asetettua sarjanousua ja Lehtonen palasi Jyväskylään kuntouttamaan vammaansa.

Lehtonen iski maalin JIPPO:n paidassa JJK:n verkkoon, mutta jätti tyylikkäästi tuuletukset pois

Takana pitkä kuntoutus

JJK:n fysioterapeutin J-P Purasen kanssa keväällä tehdyssä kuntoutussuunnitelmassa on pysytty ja toipuminen on edennyt aikataulussa. Nyt edessä on vihdoin paluu pelikentille ja vieläpä Kettupaidassa.

– Kuntoutus polvivammasta on ollut pitkä, kymmenen kuukauden koettelemus. Toukokuussa liityin JJK:n treenirinkiin ja J-P:n kanssa on tehty paljon hommia kuntoutumisen eteen. Isot kiitokset J-P:lle ja JJK:lle! Ilman tätä tukea en olisi tässä pisteessä, että pelikenttä kutsuu, Lehtonen vakuuttaa.

Lehtonen on ehtinyt vasta 23 vuoden iästään huolimatta edustaa JJK:sta lähdettyään peräti viittä eri seuraa ja nyt haaveena olisi pysyä hetkeen aikaa paikallaan ympäri Suomea kiertelyn jälkeen ja mikäs sen parempi paikka kuin oma kotikaupunki.

Monikäyttöinen Lehtonen on pelannut niin keskikentällä kuin hyökkääjänäkin

Nykyjoukkueessa on ”Aksulla” useampikin vanha pelikaveri, kuten Mikko Manninen, Tuomas Koppelomäki, Ville Kirvesoja, Jonne Porkka sekä jo JIPPO:n ajalta tuttu Antti Åke. Myös päävalmentaja Stephen Clark on niin ikään tuttu mies urheilulukion ajoilta.

– Paljon on tuttuja jätkiä kopissa ja hyvillä fiiliksillä palaankin nyt kotiin ja Kettupaitaan. Tänne on aina helppo palata ja vastaanotto on ollut hyvä, Lehtonen kiittelee.

Aksun ja muut Kettupaidat voit nähdä tositoimissa seuraavan kerran huomenna torstaina, kun JJK isännöi Kemi City FC:tä Harjulla klo 18:30 alkaen. Otteluisäntä Stadium jakaa Kauppakadun myymälässään pääsylippuja nopeimmille, joten käy pyytämässä myymälän kassalta omasi. Harjulla tavataan!