Korhonen: ”Mitalistin päänahka kiinnostaa kaikkia”

14.04.2012

Liigan ehdottomaan maalivahtieliittiin kuuluva Janne Korhonen teki paluun Jyväskylään ja kasvattajaseuraansa kesällä 2010 vietettyään yli kymmenen vuotta MyPassa ja Valkeakosken Hakassa. Nyt, kun Veikkausliigan kausi 2012 alkaa sunnuntaina Kuopiossa, johdattaa hän kapteenina joukkueensa kentälle. Millaisissa tunnelmissa Korhonen lähtee ensimmäiseen liigakauteensa kotikaupunkinsa joukkueen kipparina?

 

– Hyvältä tuntuu nyt, kun kausi vihdoin alkaa. Takana on pitkä talvi, Korhonen tuumaa.

 

– Itselläni talvi oli hieman rikkonainen, mutta noin yleisesti ottaen joukkue on treenannut lujaa – kunto on kova. Talven pelit ovat menneet meiltä vähän vaihtelevasti, mutta nyt kaiken pitäisi olla valmista.

 

Kettupaidat lähtevät nyt ensimmäistä kertaa liigakauteen mitalisteina ja tämä tulee myös Korhosen mukaan näkymään peleissä.

 

– Me ollaan nyt se joukkue, jonka kaikki haluavat voittaa – mitalistin päänahka kiinnostaa kaikkia. Meidän on oltava viimevuotista valmiimpia.

 

JJK saavutti kaudella 2011 pronssia ja alkavalle kaudella tavoitteeksi on asetettu mitalin kirkastaminen.

 

– Totta kai tavoite on kova – mutta niin sen pitää ollakin. Kova, mutta realistinen. Ei tällä joukkueella kannata heikkoja sijoituksia lähteä tavoittelemaan, kapteeni lataa.

 

– Meillä on hyvä porukka kasassa, ja yhtenäinen joukkue. Ollaan hitsauduttu talven aikana yhteen: jokainen kuuluu joukkueeseen, sooloilijoita ei ole. Tästä on hyvä lähteä pitkään kauteen.

 

Edellinen kausi muuttui aiottua pidemmäksi ja tiiviimmäksi vielä aivan loppuhetkillä – nyt on toinen kausi putkeen, kun pelataan 33 kierrosta aiempien 26 kierroksen sijaan.

 

– Kausi tulee jälleen olemaan melko raskas ja tiivis ja sitä silmällä pitäen tässä on painettu kovasti töitä talven aikana, ettei bensa lopu kesken kaudella. Jaksetaan painaa loppuun asti.

 

– Mitali osaltaan siivitti talven kovaa treenaamista – kyllä se toi motivaatiota harjoitteluun, kun oli pronssit saavutettu.

 

Kausi korkataan JJK:n osalta vieraspelillä Kuopiossa KuPS:n vieraana. Kapteeni näkee erityislatauksen otteluun tulevan ennen kaikkea ajankohdasta.

 

– Sarja-avaus kutkuttaa aina, oli vastassa kuka tahansa!

 

 

13Huikean ottelun pelannut Janne Korhonen otti tamankin Teemu Pukin yrityksen

    Janne Korhonen – mies paikallaan.

 

 

TM