KOMIA: Reintam kohtaa kasvattajaseuransa

09.02.2012

JJK aloittaa tänään pelinsä KOMIA III-turnauksessa Seinäjoella, kun vastaan asettuu useammankin Viron mestaruuden voittanut FC Flora, jonka riveissä pelaa myös suomalainen Valeri Minkenen.

 

Kansainväliset ottelut eivät ole JJK:ssakaan jokapäiväistä herkkua, mutta yhdelle kettupaidalle peli on aivan erityinen: Mikk Reintam kohtaa kasvattajaseuransa nyt ensimmäistä kertaa.

 

– Aika ristiriitaiset tunnelmat, tuntuu aika oudolta pelata sellaista joukkuetta vastaan, jossa on itse pelannut sen viitisentoista vuotta ja josta tuntee käytännössä kaikki – outoa, mutta hienoa. On myös hienoa nähdä, miten me pelaamme heitä vastaan – he pelaavat fyysisempää peliä kuin me, varmasti heiltä tulee esimerkiksi enemmän pitkää palloa, Reintam pohtii.

 

Reintamin mukaan vastaan tulee nyt nuori ja nälkäinen ryhmä.

 

– Flora menetti viime kauden jälkeen muutamia tärkeitä pelaajia ja heillä on nyt todella nuori ryhmä. Kausi Virossa alkaa suunnilleen kuukauden päästä, joten sielläkin on nyt joukkueenrakennus menossa. Floralla on nyt noin kolmekymmentä pelaajaa ringissä ja avaukseen mahtuu kuitenkin vain yksitoista kerrallaan – nyt on jokaisella paikka näyttää, että ansaitsee paikan avauksessa, joten siellä on varmasti joka jätkä näytönhaluisena ja kovalla asenteella liikkeellä, valottaa virolainen entisen seuransa nykytilannetta.

 

Reintam nostaa esiin kolme pelaajaa, joihin päivän vastustajan riveistä erityisesti kannattaa kiinnittää huomiota.

 

– Puolustajista maajoukkueessakin pelaava toppari Karl Palatu, hän on todella varmaotteinen pelaaja. Keskikentän oikealla laidalla taas on Eron Krillo – hän on varmaankin nopein pelaaja, jonka olen koskaan nähnyt. Sitten Minkenen, joka keskikentän keskustassa pitää heidän peliään kasassa.

 

Vastustajasta huolimatta lopputulostoive on selvä:

 

– Vain JJK:n voittoon olen tyytyväinen, tulee ehdoton vastaus hymyssä suin.

 

11-total-domination-reintam-ilmassa


 

KOMIA III-turnaus: JJK – FC Flora 9.2.2012 kello 15.30, Wallsport Areena, Seinäjoki

TM