KOMIA: JJK kaatoi FC Floran selvästi

09.02.2012

Kettupaidat aloittivat KOMIA-turnauksen hienolla 3-0-voitolla virolaisesta FC Florasta. Kahdesta ensimmäisestä maalista vastasi Tamas Gruborovics, kolmas meni Jani Virtasen hienon soolon jälkeen maaliin Floran omasta pelaajasta.

Ottelun ensimmäinen vartti oli tasainen. Ensimmäinen kunnon maalipaikka nähtiin kymmenen minuutin pelin jälkeen ja se tuli FC Floralle. Ville Viljala JJK-maalilla joutui venyttämään näppinsä väliin boksin nurkalta lähteneeseen kovaan, kierteiseen vetoon ja sai torjuttua ylänurkkaan suuntautuneen vedon kulmaksi. Seuraavan kerran Viljala joutui töihin pari minuuttia myöhemmin ja hoiti kuudentoista alueen rajalta lähteneen vedon ongelmitta. Myös JJK:lta Gruborovics ja testimies Vaughn Miller kokeilivat kaukolaukauksia, mutta niistä ei seurannut Floralle vaikeuksia. Laitapakkina pelannut Miller pelasi JJK:ssa debyyttinsä tehneen Mikko Innasen ja Gruborovicsin kanssa hyvin yhteen vasemmalla laidalla kun vajaa parikymmentä minuuttia oli takana, mutta tilanne ei kuitenkaan vielä johtanut maaliin.

Ensimmäinen maali syntyi ottelun 24. minuutilla. Keskikentän keskustassa pelannut Gruborovics nousi Virtasen kulmapotkun jälkeen täysin omiin korkeuksiinsa ja puski pallon maaliin. Kettupaidat kasvattivat johtoaan vain muutamaa minuuttia myöhemmin: puolen tunnin kohdalla Jukka-Pekka Tuomanen sai keskikentän keskustassa pallon ja syötti oikeaan laitaan Virtaselle, joka jatkoi pallon Antto Hilskalle. Lopulta asialla oli jälleen tuttu mies, kun Gruborovics niittasi maalin edustalta lukemiksi 2-0.

Maalin jälkeen vierasjoukkueena pelannut Flora sai hetkeksi paremmin otetta pelistä ja pääsi pari kertaa maalipaikkoihinkin, jotka JJK-puolustus kuitenkin Viljalan ja vahvan ottelun pelanneen Mikk ReintamSamu Nieminen-toppariparin johdolla selvitti. Floran tilanteista vaarallisimmassa laitapakkina hyviä näyttöjä antanut Miller siivosi pallon maaliviivalta väljemmille vesille. Tämän jälkeen JJK pyrki rauhoittamaan ja saikin otettua pelin jälleen haltuunsa panostaen huolellisiin syöttöihin.

Kolmas maali oli jälleen Virtasen suvereeni taidonnäyte. Kun ensimmäistä puoliaikaa oli jäljellä muutama minuutti, sai Jamppa pallon keskialueen oikealla laidalla, pujotteli laitaa aina päätyrajalle asti ja purjehti rajaa pitkin kohti maalia. Viimeistelyyn ei tarvittu tällä kertaa omien miesten panosta, vaan keskitys meni maaliin Floran puolustajasta. Tauolle mentiin 3-0-lukemissa.

Tauolla JJK otti hienon ensimmäisen puoliajan oikealla laidalla pelanneen Mikko Mannisen vaihtoon ja kentälle tuli Eero Markkanen, joka otti paikkansa kärjestä ja Hilska siirtyi viilettämään keskikentän laidalle. Toisella puoliajalla kettupaidat pitkältikin jatkoivat siitä, mihin ensimmäisellä puoliajalla jäivät: pelin pitämiseen kontrollissa. Flora joutui usein seisoskelemaan ja odottamaan joko syöttösuuntien löytymistä tai mahdollisuutta päästä ylipäänsä kiinni palloon. Kun vajaa tunti oli pelattu, siirtyi kapellimestari maalien takana vaihtoon ja kentälle Virtasen tilalle tuli Eero Korte. Näin kahden maalin Gruborovics siirtyi kärkeen Markkasen pariksi ja keskikentän keskustassa nähtiin jälleen viime kaudella toimivaksi todettu Tuomanen-Korte-kaksikko.

Tunnin kohdalla Flora sai kenties toisen puoliajan vaarallisimman tilanteensa, kun kulmapotkun jälkitilanteesta useampikin pelaaja pääsi kokeilemaan maalintekoa. JJK kuitenkin puolusti tunnollisen uhrautuvasti, eikä maaleja syntynyt. Ottelun loppu pysyi jälleen JJK:n hallussa eikä lisämaalejakaan nähty, näin loppulukemiksi jäivät 3-0.

JJK – FC Flora 3-0 (3-0) Gruborovics 24′ 29′, oma maali 43′

Viljala; Miller (Tapaninen), Reintam, Nieminen,Turpeenniemi (v); Innanen (Markkula), Gruborovics, Tuomanen (v), Manninen (Markkanen); Hilska (Hiltunen), Virtanen (Korte).