Komea vierasvoitto Kemistä

18.07.2021

JJK haki lauantaina kauan kaivatun vierasvoiton Kemistä lukemin 1-4! Maalinteossa onnistuivat Tuomas Koppelomäki, Antti Åke, Vertti Lepo sekä Arttu Leivonen. Kemi City iski ainokaisensa pilkulta.

JJK aloitti tuttuun tapaan ottelun vahvasti ja pallo liikkui mukavasti pelaajalta toiselle, hitaasta Sauvosaaren nurmesta huolimatta. Vastustajan prässistä ja osittain juuri pelialustastakin johtuen Kettupaidat eivät rakentaneet tällä kertaa perinteiseen tapaansa peliä ainoastaan maata pitkin ja etenkin Tatu Hoffrenin pitkät pallot löysivät hyvin laidasta sekä Jonne Porkan että Juho Luoman. Kotijoukkueen aseina toimivat pääasiassa vikkeläkinttuisen turkkilaisen Abdullah Kayalikin nousut sekä Jani Alaperän tavaramerkkinä tunnetut pitkät sivurajaheitot, mutta JJK puolusti hyvin ja piti kemiläiset hyvin pois kaikkein vaarallisimmilta paikoilta.

Vierasjoukkue rakentelee jo ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana muutaman paikan puolikkaan, etenkin vasenta laitaa rohkeasti nousseen Porkan ja Tuomas Koppelomäen kautta. Ottelun 11. minuutilla JJK on lähellä siirtyä ensimmäisen kerran johtoon, kun Joonas Madetoja pääsee puskemaan Koppelomäen kulman etualueelta kohti maalia. Pallo putoaa kuitenkin yläriman päälle ja yli päädystä. Pari minuuttia myöhemmin hallinta tuottaa myös tulosta: vahvan ottelun keskikentällä pelanneen Ville Kirvesojan linjan taakse lähettämä matala pystysyöttö löytää Koppelomäen, joka laukoo pallon maalin kattoon ja siirtää JJK:n 0-1-johtoon!

Johtomaalin jälkeen JJK hallitsee yhä peliä, mutta kumpikaan joukkue ei pääse juurikaan maalintekosektoreille. Ensimmäisen jakson loppua kohden JJK on päästä yllättämään kemiläiset ovelalla tavalla, kun Koppelomäen vapaapotkun jälkimainingeissa topparipari Antti Åke-Tatu Hoffren ovat kumpainenkin jääneet kuin varkain ylimmiksi miehiksi rangaistusalueen reunalle, minne Porkka keskikentältä saakka lähettääkin pitkän pallon. Kemiläisvahti Vilho Tuokkola ehtii kuitenkin palloon juuri ennen Kettupaitoja.

Pari minuuttia ennen taukovihellystä nähdään kotijoukkueen toistaiseksi paras maalipaikka, kun pitkän pystysyötön perään juossut Kayalik kirmaa kohti Aati Riihimäkeä, mutta ei saa pomppivaa palloa jalalla haltuunsa vaan puskee pallon pompusta suoraan kettuveskan syliin.

Pelikellon näyttäessä jo 45 minuuttia astelee Koppelomäki jälleen kulmalipulle ja lähettää vasemmalla jalallaan pallon, joka putoaa täydellisesti aivan maalin edustalla kytänneelle Åkelle ja kapteeni ohjaa sen päällään verkon perukoille. Tauolle siirrytään JJK:n 0-2-johdossa.

Kotijoukkue saa tauolta hyvän höyryn päälle ja pääseekin kaventamaan tilanteeksi 1-2 heti toisen jakson alkuun, kun pallo viedään pilkulle sen osuttua käteen JJK:n rangaistusalueella. Riihimäki aavistaa Ville Moilasen yrityksen hyvin, mutta pallo livahtaa maaliin ja kemiläiset näyttävät tulevan peliin mukaan. JJK rokottaa kuitenkin heti perään: Åken pitkä pallo Porkalle laitaan, joka jatkaa Shirman Ossolle maalinedustalle. Osso tavoittelee Koppelomäkeä, joka ei aivan pääse palloon, mutta taustalta juossut Vertti Lepo tykittää pelivälineen matalana maaliin! 1-3.

Vajaan tunnin kohdalla kotijoukkue saa tilaisuuden päästä jälleen peliin mukaan, kun Hoffrenin purkupallo Riihimäelle tulkitaan palautukseksi ja kemiläiset pääsevät kokeilemaan kavennusta epäsuorasta vapaapotkusta. Vetoyritys karkaa kuitenkin lopulta sivurajasta yli, joten paikka jää hyödyntämättä.

Ottelun viimeiselle vartille mentäessä kotijoukkue suorittaa triplavaihdon ja saakin hyvän paineen JJK-päätyyn. Kettupaidat puolustavat kuitenkin maaliaan koko joukkueen voimin. Kymmenen minuuttia ennen loppua Riihimäki joutuu venyttämään yhden ottelun harvoista torjunnoistaan, kun Moilanen laukoo tulisesti rangaistusalueen reunalta.

JJK iskee viimeisen niitin lopulta 88. minuutilla, kun juuri vaihdosta sisään tullut Arttu Leivonen sinetöi ottelun loppulukemat. Kemiläispuolustuksen purku päätyy Eduard Ciriacolle ja Edu tarjoilee maalia kohti kirmaavalle Leivoselle, joka ei aikaile vaan tuikkaa pelivälineen käytännössä ensikosketuksellaan ohi Tuokkolan. 1-4!

Stephen Clarkin miehistö oli reissussa hieman siipirikkoisena sekä asepalveluksesta että erilaisista vaivoista johtuen, joten tarjolla oli mukavasti vastuuta nuorille miehille. Peräti viisi JJK:n B-juniori-ikäistä pääsikin ottelussa kentälle ja esiintyivät hyvin ottein. Tuomas Koivisto ja viime ottelun lopulla debytoinut Osso nappasivat avauskokoonpanon paikan ja Leivonen, Jimi Saarikko sekä Roope Salo pääsivät vaihtopenkin kautta kentälle. Tuore sopimuspelaaja Saarikko pääsi heti debyytissään pelaamaan peräti puolen tunnin verran ja kiitti vastuusta hyvällä esityksellään.

– Debyytistä jäi hyvä fiilis! Pääsin heti hyvin peliin mukaan ja peli kulkikin hyvin. Pelin alku oli meiltä vahva ja pystyttiin pitämään peli mukavasti hallinnassa. Valmistavissa treeneissä eilen puhuttiin, että tänään kyllä halutaan ne kolme pistettä! Ollaan valmistauduttu myös koko päivä hyvin ja alkulämmittelystä lähtien oltiin ihan valmiita ja haluttiin voittaa tämä peli, Saarikko kertoo.

Myös täyden ysikymppisen kolmatta kertaa tällä kaudella urakoinut Koivisto on erittäin tyytyväinen vieraspelipisteisiin ja joukkueen ilmeeseen.

– Tämän päivän peli oli taas odotetun vaikea vieraspeli, mutta kovan taistelun päätteeksi onneksi saatiin avattua voittotili nyt myös vieraskentällä. Pelissä oli meillä muutamia hyviä pallollisia jaksoja, mutta etenkin toisella puoliajalla vastustaja sai ajoittain painettua meidät aika syvälle omiin, mutta pystyttiin kyllä erittäin hyvin myös pitämään Kemi poissa niiltä kaikkein vaarallisimmilta maalipaikoilta. Kaiken kaikkiaan hieno ja ennen kaikkea tärkeä voitto parin vähän huonomman tuloksen jälkeen. Tästä on hyvä lähteä pikku lomalle latailemaan akkuja! helpottunut Koivisto iloitsee.

Voitolla JJK nousee 17 pisteeseen, mikä oikeuttaa yhdeksän pelatun ottelun jälkeen sarjataulukossa kuudenteen sijaan. Kettupaidat ovat kuitenkin yhä parin ottelun verran edellään olevia joukkueita perässä, joten hyvistä asemista päästään pienelle huilitauolle. Pelit jatkuvat 2.8., todellisella huippuottelulla, kun Harjulle saapuu vieraaksi sarjaa neljän pistein turvin johtava SJK Akatemia.

Kemi City FC - JJK 1-4 (0-2)

0-1 14' Tuomas Koppelomäki (Kirvesoja)

0-2 44' Antti Åke (Koppelomäki)

1-2 50' Ville Moilanen (RP)

1-3 50' Vertti Lepo

1-4 88' Arttu Leivonen (Ciriaco)

JJK:n avauskokoonpano: Aati Riihimäki, Antti Åke (C), Tatu Hoffren, Tuomas Koivisto, Jonne Porkka, Juho Luoma, Ville Kirvesoja (87'), Vertti Lepo (71')(v), Tuomas Koppelomäki (61'), Joonas Madetoja (61'), Shirman Osso (87')

Vaihdossa: Eduard Ciriaco (71'), Jimi Saarikko (61'), Roope Salo (87'), Altin Pllana (61'), Arttu Leivonen (87')