Kohti KuPS-ottelua – ”voitosta rentoutta ja itseluottamusta”

21.05.2013

jjk-vps_tunde_ja_patu_090513

 

 

JJK viettää parhaillaan varsinaisia härkäviikkoja, kun reilun parin viikon aikana pelataan peräti kuusi ottelua. Viisi kamppailuista käydään Veikkausliigan merkeissä ja kuudes pelattiin maanantaina Vaasassa, kun JJK nappasi komealla 0-2-voitolla paikan Suomen Cupin neljän parhaan joukossa! Liigassa kauden alku on ollut takkuinen ja voitto jatkopaikkoineen tuokin takuulla virtaa myös liigaotteluihin.

 

– Voitto antaa rentoutta ja itseluottamusta tuleviin otteluihin, toteaa Kari Martonen.

 

– VPS-ottelussa mieltä lämmitti etenkin se, millä tavalla voitto tuli: pelasimme yhtenäisesti joukkueena, laitoimme itseämme likoon ja uhrauduimme. Lisäksi pelistä näkyi tietynlainen rauhallisuus ja itsevarmuus. Peli näytti jälleen puolustussuuntaan siltä, mitä toivoimmekin.

 

Edessä on nyt varsinainen hegemoniaottelu, kun Veikkausliigassa Harjulle vieraaksi saapuu KuPS. KuPS-otteluissa lataus on aina erityinen ja Martonen painottaakin etenkin kaksinkamppailujen tärkeyttä.

 

– Kun ottelussa on tällainen tietty paikallisotteluhenki, korostuu kaksinkamppailuiden merkitys vielä entisestäänkin. Meidän pitää myös olla erityisen tarkkana keskitysten ja pidempien pallojen kanssa ja hoitaa ne huolella.

 

Puolustuspelaamisen lisäksi myös alkukauden aikana kangerrellut hyökkäyspeli toimi Vaasassa ja paikoista iskettiin tehokkaasti maalit – onnistujina sekä kärkenä pelannut Babatunde Wusu ja kymppipaikalla puurtanut Patrick Poutiainen, joille molemmille maali oli kauden ensimmäinen. Martonenkin toteaa, että maalit tulivat oikeille miehille.

 

– Positiivista oli tietenkin myös se, että kärkipään pelaajamme saivat onnistumiset. Etenkin Tundelle tämä oli varmasti todella iso maali ja tulee varmasti vapauttamaan hänen peliään jatkossa. Maalit totta kai tekevät aina hyvää hyökkääjän itseluottamukselle!

 

– Patu taas on pelannut loistavan alkukauden – ja itse asiassa myös talven. Hän on tehnyt kentällä loistavasti töitä joukkueen eteen, repinyt ja raastanut. Nyt tuo työ palkittiin myös kauden avausmaalilla ja Patulle jos kenelle tuon maalin suo!

 

 

Patu toimiikin jälleen taistelutahtoineen takuulla loistoesimerkkinä, kun maalitehtailulle lähdetään hakemaan jatkoa torstaina 23.5. – kauden 2013 ensimmäinen kohtaaminen JJK:n ja KuPS:n välillä vihelletään käyntiin Harjun Stadionilla kello 18:30! Jyväskyläläisfutiksen superviikon aikana tapahtuu myös paljon muuta mahtavaa (tarkan aikataulun löydät täältä!) – huomenna kannattaa erityisesti olla tarkkana aamusta alkaen!

 

 

20130523-jjk-kups-vl-920w