Suomen Cup: Välierät kutsuvat!

20.05.2013

JJK jatkoon Suomen Cupissa

 

 

JJK haki maanantaina riemukkaan 0-2-vierasvoiton VPS:sta ja raivasi näin tiensä Suomen Cupin välieriin! Maalinteossa onnistuivat ottelun lopulla Babatunde Wusu ja Patrick Poutiainen.

 

Ensimmäinen jakso oli molemmilta joukkueilta todella tarkkaa peliä, eikä tilanteita nähty juuri kummassakaan päässä. Kettukapteeni Janne Korhonen selvisi puoliajasta muutaman keskityspallon poimimisella, eikä kollega Henri Sillanpää toisessa päässä ollut juurikaan sen työllistetympi – Sillanpään oikeastaan ainoa kunnon torjunta nähtiin puolen tunnin kohdalla, kun tämä torjui Poutiaisen tulisen vaparin alakulmasta kulmapotkuksi.

 

JJK oli kuitenkin ensimmäisen jakson aikana lievästi niskan päällä ja piti isäntänstä tehokkaasti kurissa. Aivan puoliajan loppuhetkillä Wusu säikäytteli vielä kotiyleisöä, kun kärkimiehen ohjaus näytti jo painuvan maaliin – aivan viime hetkillä VPS-puolustaja sai kuitenkin vielä tällä kertaa tökättyä pallon yli päätyrajan!

 

JJK sai tästä hyvän paineen loppuminuuteiksi, mutta palloa ei maaliin asti saatu ja niinpä tauolle mentiin ottelun kulkua varsin hyvin kuvaavissa 0-0-lukemissa.

 

Tauon jälkeen kentälle tuli aiempaa asteen verran aktiivisempi VPS. JJK kuitenkin osoitti, että edellisissä otteluissa rakoillut joukkuepuolustaminen on saanut jälleen ryhtiä ja pakka pysyi hyvin tiiviinä – etäisyydet pysyivät kunnossa ja aina löytyi Kettupaita varmistamaan selustaa!

 

Toinen puoliaika oli kuitenkin myös vielä ensimmäistäkin rikkonaisempaa – etenkin vapaapotkuja vihellettiin vähän väliä, molemmille joukkueille. JJK pelasi kaiken kaikkiaan varsin järkevästi pyrkien tarkkaan peliin ja keskittyen ennen kaikkea yhtenäiseen puolustamiseen. Vaaralliset maalipaikat olivatkin kortilla myös toisella jaksolla. Pelin rikkonaisuuden myötä rikoistilanteita kuitenkin siunaantui runsaasti ja niistä kävi kokeilemassa muun muassa jakson puolivälissä toppari Mikk Reintam – pallo kuitenkin heilahti vain väärälle puolelle maaliverkkoa.

 

Lopulta ensimmäinen varsinainen vaaranpaikka aukeaa varsin varkain takatolpalle hiipineelle VPS:n kärkimies Tomi Ameobille – tilanne kuitenkin tuntui yllättävän miehen itsensäkin, eikä tämä onnistunut palloa Korhosen taakse laittamaan. VPS pyrki hakemaan maalipaikkoja, mutta ei löytänyt keinoja murtaa JJK:n puolustusta ja päävalmentaja Olli Huttunen pyrkikin piristämään hyökkäystään ottamalla kentälle niin Tony Björkin kuin Sebastian Strandvallinkin. Näiden kentälletulon jälkeenkin VPS joutui kuitenkin tyytymään lähinnä kaukovetoihin ja keskityksiin, jotka JJK-puolustus ja viimeistään kapteeni Korhonen hoiteli varmasti.

 

Pelikellossa on 75 minuuttia, kun ottelun ratkaisseeksi jäänyt ensimmäinen maali nähtiin. Strandvallin keskityksen jälleen kerran varmasti napannut Korhonen näki loistavasti kärjessä viilettäneen Wusun, joka vei pallon puolestaan VPS-puolustuksen keskellä. Vastaan maaliltaan tullut Sillanpää yritti häiritä, mutta Tunde laittoi pallon maaliin ja niinpä taululla komeilivatkin 0-1-lukemat!

 

Maalin jälkeen ottelun kuva pysyi selvänä: JJK tukki oman päänsä ja kyräili paikkoja niitata vapauttava toinen maali. Puolustustyöhön osallistui tinkimättömästi jokainen Kettupaita aina maalin viimeistelleestä Tundesta lähtien – useampikin isäntien erikoistilanne kilpistyi JJK:n boksin rajoilla Babagolin päähän.

 

Lopullinen ratkaisu nähtiin 84. minuutilla, kun JJK:n komean vastahyökkäyksen päätteeksi Mikko Innanen pelasi Patrick Poutiaisen vapaaseen vetopaikkaan – eikä Patu erehtynyt vaan kruunasi jälleen esittämänsä hienot otteet ja laittoi rauhassa ja varmasti pallon maaliin!

 

Vepsu oli lopulta aseeton loppuminuuttienkin aikana, eikä päässyt keskityksiä ja kaukoyrityksiä lähemmäs JJK:n maalia, niinpä JJK olikin raivannut tiensä Suomen Cupissa jo neljän parhaan joukkoon! Välieräottelu tullaan pelaamaan elokuussa Jyväskylässä ja vastaan asettuu – kukas muukaan kuin KuPS!

 

Voitto tuli Kettupaidoille todella riemukkaaseen saumaan – nolla päästettyä maalia, kaksi tehtyä maalia ja tietenkin ennen kaikkea jatkopaikka tuovat varmasti melkoisen määrän itseluottamusta ja virtaa myös liigakentille! Seuraavaksihan vuorossa on Veikkausliigassa huikea ottelu, kun torstaina 23.5. Harjulle saapuu vierailemaan tuore välierävastustaja eli KuPS!

 

Videokooste voitokkaasta ottelusta: http://www.ksml.fi/uutiset/video-kuva/videot/jjk-rynni-neljan-joukkoon-suomen-cupissa/1329536

 

 

VPS – JJK 0-2 (0-0) Wusu 75′, Poutiainen 84′

 

Korhonen; Latikka, Reintam, Nieminen, van Gelderen (v); Innanen, Korte, Tuomanen, Manninen (87’Järvinen); Poutiainen (84′ Virtanen), Wusu.

 

Viljala, Järvinen, Taylor, Virén, Ahola, Hanslian, Virtanen.

 

 

sc_vps-jjk_kiitos_jatkopaikasta_2013-05-20

    Kiitos jatkopaikasta!