Kettupaidat kokoontuivat kuntotesteihin

10.01.2011

Porukka-koolla

Koko joukkue oli koolla viime viikon perjantaina kun Päijänteen Barcelona mittasi fysiikkansa tason vuoden 2011 alkajaisiksi.

Kettupaidat kokoontuivat kuntotesteihin

Runsaslukuinen viriili ja virkeä kettulauma oli valppaana liikkeellä vuoden ensimmäisenä perjantaina klo 8:00 alkaen kun luvassa oli jokaisen ammattiurheilijan viha/rakkaus-suhteen kliimaksin eli kuntotestien vuoro.

Kolmesti vuodessa käytännössä aina mahdollisimman samalla kaavalla järjestettävä tilaisuus ei sinänsä kerro tulevan kauden sarjasijoituksesta mitään, mutta silti tarjolla on valmennusjohdolle erittäin tärkeää dataa siitä missä fysiikan saralla mennään juuri nyt ja kuinka harjoittelulla on onnistuttu kehittämään toivottuja ominaisuuksia läpi joukkueen.

”Meille tärkeintä pelaajien kuntotestauksessa on saada tarkka läpileikkaus siitä missä kunnossa pelaajiemme nopeus-, kestävyys- ja voimaominaisuudet ovat tällä hetkellä ja kuinka hyvin harjoittelu on purrut seurattaviin asioihin,” JJK:n valmentaja Kari Martonen valottaa rankan päivän valmennuksellista antia. ”Samalla näemme myös minkälaiset pohjat uusilla pelaajillamme on, mutta tätäkin tärkeämpää on tietysti pitää katse tulevassa ja testien perusteella luodata olennaisimpia kehityskohtia niin koko joukkueen fyysisen harjoittelun toteuttamiseen kuin myös pelaajakohtaisten treeniohjelmien suunnitteluun,” Martsi lisää.

JJK:n kuntotestien korpraalina toimi tuttuun tapaan Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen eli KIHUn Henri Lehto, joka on jo pidemmän aikaa vastannut mm. kettuleirin fyysisestä testauttamisesta ja otteluiden videoanalyyseistä. ”Päivän aluksi mitattiin pojilta nuo perinteiset eli paino ja rasvaprosentti, ja sen jälkeen käytiin itse asiaan eli kuntotesteihin. Aamupäivällä vedettiin 30 metrin spurtit, räjähtävää voimaa mittaavat kevennyshyppy ja vauhditon pituus sekä kestävyystestien kuningas eli piip-testi, iltapäivällä oli sitten kirsikkana kakun päällä sikatestin vuoro,” tiiviisti joukkueen kanssa toimiva Lehto paljastaa.

Edellisen kerran JJK oli ollut testeissä joulukuun puolivälin paikkeilla, joten valmennusjohdolla oli suhteellisen tarkka kuva siitä millä tasolla uusi vuosi aloitetaan. ”Joukkueen fysiikka on kaiken kaikkiaan vahvassa kunnossa ja tästä on hyvä lähteä eteenpäin,” Kari Martonen kommentoi tyytyväisenä pelaajiensa treeniasenteeseen. Testituloksista voimme kertoa sen verran, että nopeimmat ajat 30 metrillä merkkauttivat Nikot Markkula ja Kautto kun taas piip-testin kestävin oli Jyväskylän oma Napoleon, Tommi Kari.

 

Latikka-grubo-30m

Tuomas Latikka ja Tamás Gruborovics valmiina 30 metrin haasteeseen.

 

Toke-kunnossa

Touko ”Toke” Tumanto kuntoutuu kovaa vauhtia.

 

Kari-pomppaa

”Super-”Tommi Kari pomppimassa korkealla sikatestin osiossa.

 

Midfield-rautaa

JJK:n rautainen keskikenttä rääkkäämässä rautaa sikatestissä.

 

Tunde-vatsoja

Keski-Suomen oma poika Babatunde Wusu vääntämässä vatsoja.