Kettupaidat haki tasapelipinnan, Tamás osui jälleen

13.06.2011

JJK haki maanantai-iltana tasapelipisteen FF Jaron kotikentältä Pietarsaaresta. Lukemiin 1-1 (1-0) päättynyt ottelu oli lopulta varsin sekava vääntö, jossa kontrolloitu hyökkäyspelaaminen tuotti molemmille vaikeuksia pitkät pätkät.

Kotijoukkue Jaro pääsi niskan päälle heti alkuminuuteilla, kun Venance Zeze hyödynsi onnistuneen hyökkäysalueen prässin ja viimeisteli pilkun kohdalta. Ensimmäisellä puoliajalla vierasjoukkueesta lähimpänä maalintekoa oli Patrick Poutiainen, jonka 18 metristä lähteneen laukauksen Jaro-veskari Jesse Öst torjui riman alta kulmaksi.

Toiselle jaksolle vireilija JJK tuli sähäkästi, ja tasoitusosuma nähtiinkin pian tauon jälkeen. Mikko Manninen pelasi oikealla laidalla nätin seinän Poutiaisen kanssa ja tarjosi maalin eteen loistavan keskityksen, jonka Tamás Gruborovics puski vitosen rajalta pomminvarmasti maaliin. Gruborovics on nyt vastannut kuudesta peräkkäisestä Kettupaitojen osumasta.

Etenkin ottelun viimeisen 20-minuuttisen aikana näytti todennäköiseltä, että pallo päätyisi verkkoon jommassa kummassa päädyssä, mutta vauhdikas keskialueen ylittäminen ei lopulta tuottanut osumaa kumpaankaan päähän. Vieraista parhaisiin tilanteisiin pääsivät Tommi Kari ja Mikko Hyyrynen, joista edellisen sijoitus vieri kymmenen senttiä ohi maalin ja jälkimmäisen yrityksen tiellä oli Östin jalka.

Näin Pietarsaaressa päädyttiin pistejakoon.

JJK jatkaa torstaina huipputärkeällä kotiottelulla samoista sijoista kamppailevaa IFK Mariehamnia vastaan.