Kettulauma nälkäisenä EIF:n kimppuun

26.08.2016

2016-04-29_jjk-eif_0090

JJK saa lauantai-illan ottelussa isännöitäväkseen tammisaarelaisen EIF:n.

JJK:lla on meneillään kahden ottelun viikko. Taulukossa toisena, pisteen päässä TPS:sta vaaniva kettulauma janoaa nyt voittoa, sillä maanantaina pelatun edellisen ottelun tulos oli synkeä: 5-0-tappio KTP:n vieraana. Pelin jäljiltä myös Matti Lähitie ja Samu Suoraniemi ovat EIF-ottelusta pelikiellossa Lähitien saatua kauden neljännen varoituksensa ja Suoraniemen taas saatua loppuhetkillä suihkukomennuksen.

Pääluotsi Juha Pasoja ei kiertele, vaan toteaa, että Kotkassa esitys oli yksiselitteisesti heikko.

– Siinä pelissä meillä ei toiminut mikään. 5-0 ei jätä sijaa jossitteluille eikä selittelyille: se oli vain yksinkertaisesti todella huono peli meiltä.

– Istuttiin heti pelin jälkeen pukukopissa käymässä peliä läpi ja miettimässä, missä mennään. Saatiinkin oikeastaan jo silloin puhdistettua pöytä sen osalta ja nyt lähdetään uuteen nousuun.

2016-04-29_jjk-eif_0016

Nyt tappio onkin käsitelty ja jätetty taakse, kun vieraaksi saapuu EIF. KTP:n tavoin myös tammisaarelaiset ovat mukana taistelussa sarjapaikasta: tällä hetkellä EIF on ensimmäisellä säilyjänpaikalla, pisteen erolla viivan alla olevaan GrIFK:n. Viimeisimmät kierrokset ovat olleet tammisaarelaisille synkät ja takana on nyt jo viisi perättäistä tappiota.

JJK on voittanut molemmat joukkueidem aiemmat kohtaamiset: ensin Harjulla 3-0-lukemin Niko Markkulan, Saku Leppäsen ja Toni Tahvanaisen maaleilla, vieraskentällä taas Iiro Järvinen teki JJK:n molemmat maalit 1-2-voitossa. Ennakkoasetelmissa JJK lähtee siis nytkin kotikentällään otteluun suosikkina.

– Sarja on viimeisellä kolmanneksella, ollaan kohdattu jokainen joukkue kahdesti – eikä yksikään peli ole ollut helppo, sellaisia ei tässä sarjassa ole.

– Varmasti ei siis helppoa tule nytkään. EIF on kierrättänyt jonkin verran pelaajia viime peleissä ja nyt onkin mielenkiintoista nähdä, millainen miehitys sieltä Harjun kentälle tulee.

Omiensa osalta Pasoja korostaa jälleen paluuta perusasioihin.

– Kärsivällisyys ja huolellisuus, niitä tarvitaan ennen kaikkea. Oletus on se, että tullaan hallitsemaan ottelua ja meidän pitää pystyä pelaamaan niin, että hallinta tuottaa myös haluttua tulosta. Ykköspallojen ja etenkin kakkospallojen kanssa on oltava tarkkana.

– EIF:n pakka on todennäköisesti tiivis, jolloin meidän on omalla aktiivisuudellamme pyrittävä repimään tilaa linjojen väliin ja taakse. Aktiivisia on oltava niin pallon kanssa kuin ilman, Pasoja paaluttaa.

Kettupaidat haluavat päästä takaisin voittojen tielle ja tietenkin kirkastaa kasvonsa ruman tappion jälkeen.

– Meidän pitää pelata niin, että pelin jälkeen todella ansaitsemme aplodit kotiyleisöltä.

Luvassa on lauantain ja koko viikonlopukin osalta muutakin hienoa kuin itse JJK-EIF-ottelu – lisäinfoa täältä!

jjk-wwwbanneri-pohja-jjkeif-1000x371