Kettukunnan kyselytunti: Tamás valitsee sisäsyrjän

05.08.2011

14-tams-gruborovics-jjk2011Uuden kyselytuntisarjan ensimmäinen piinattava on Kettupaitojen paras maalintekijä Tamás Gruborovics. Juttusarjassa fanit saavat esittää kysymyksiä jollekin edustusjoukkueen pelaajista.

Juhani: Moi Tamas! Mikä on pahinta mitä sulle on huudettu katsomosta ja mikä parasta? Miten huudot vaikutti/vaikuttaa pelaamiseesi?
Tamás: Pahinta on ehkä ollut, kun joskus on unkariksi haukuttu vaikka miksikä huoranpenikaksi, ihmiset, jotka ei osaa muuta unkariksi kuin kirosanoja. Parasta ehkä Maarianhaminassa, kun ovat laulaneet mun nimeä, että on ollut joku oma laulu. Negatiivinen huutelu yleensä lähinnä huvittaa, ei ne ole yleensä sen arvoisia että ottaisin tosissani. Positiiviset huudot rekisteröi, ja vähän se nostaa mieltä – ei huudot kuitenkaan saa vaikuttaa. Ne unohtuvat heti, mutta muistuu ehkä pelin jälkeen taas mieleen.

Pasi: Parhaat muistosi KUPS-ajalta entisestä joukkuekaverista sekä entisestä JJK-peluri Marko Kivilästä?
Tamás: Paljon hyviä muistoja on, mitähän mä nyt nostasin. Ylipäänsä koko ihminen, toivottavasti hän ei ole muisto mulle, koska on hyvä ystävä. Paras muisto on ehkä se, kun käytiin hänen perheensä luona, ja sai hänen äitinsä valmistamaa loistavaa ruokaa. Toisaalta joskus yöelämässä taidettiin pyöriä Markon kanssa tanssilavan korokkeella, sekin on yksi hyvä muisto.


Antti:
Vasen ulkosyrjä vai oikea sisäsyrjä? Rintapotku vai sisäsyrjäpotku? Haaveiletko isommista liigoista?
Tamás: Sisäsyrjän otan, rintapotkun ja sijoituksen suhteen riippuu paikasta. Boksin sisältä pääasiassa sisäsyrjä ja kauempaa rintapotku. Ja niin, tottakai sitä haaveilee isommista ympyröistä, kukapa jalkapalloa harrastava tai jo lopettanutkin ei olisi niin tehnyt.


Pivo:
Tamás on varmasti paras vastaamaan tähän: Jos JJK olisi futsaljoukkue, ketkä olisivat avauskentällisessä?
Tamás: Sanotaan näin, että Pasoja siinä ainakin vois olla, se on pelannut.. Ja Linjala vaikka kärjessä, se on aika taitava. Laitaan voi sitten laittaa minua, Virtasta tai Mannista. Meidän joukkueesta vois saada monta ihan hyvää kentällistä, mutta nää nyt ainakin vaikuttaa pelityyliltään siltä että voisivat pärjätä futsalissa.


Markku:
Jos et pelaisi JJK:ssa, missä pelaisit?
Tamás: Tällä hetkellä ehkä jatkaisin Maarianhaminassa. Jossain Espanjan liigan joukkueessa vois tietenkin olla kiva pelata, ei nyt ihan Barcelonaan mennä heittämällä. Mutta ihan sama mikä joukkue siellä, kaikki pelaa hyvää futista. Siinä realistinen ja utopistinen vastaus.


Konsta:
Mikä on lempiruokaasi Ilokivellä (jyväskyläläinen opiskelijaravintola, toim. huom.)?
Tamás: Tämän päivän pestobroileri on aika kova sana.


Mika:
Kenen JJK:n pelaajan kanssa viettäisit kuukauden autiolla saarella?
Tamás: Sanotaan näin, että jos henkimaailman toveria haluais, ottaisin ehkä Tunden tai Misin. Jos taas jonkun, joka pyydystäis kalaa, sitten Manu tai Topi. Riippuu miten sen ajattelee, että kuollako onnellisena vai kituuttaako elossa pidempään. Enkä tarkoita etteikö ne kalamiehetkin ois hyviä tyyppejä!


Tommi Kari:
Onko Tommi Kari JJK:n kautta aikain komein pelaaja?
Tamás: Jos Tommi Kari kysyy, pitää vastata kyllä. Mutta on meidän joukkueessa hyvännäkösiä muitakin, Tommi toki on ihan tyylikäs. Jos se lopettais niiden housujen oston, joissa on polvessa reikä, se saattais olla komein.


Emmi:
Mitä neuvoja antaisit nuorelle aloittelevalle jalkapalloilijalle?
Tamás: Paljon pitää harjoitella omalla ajalla, mutta paras tulos tulee jos saa kunnon pihapelit kasaan, siinä oppii. Pelkkä seinään potkiminen kehittää tekniikkaa, mutta peliä pitää oppia ymmärtämään. Nykyään vain ei taida paljon olla pihapelejä.


Sami:
Kumpi voittaa, karhu vai leijona? Entä JJK vai HJK?
Tamás: Laitetaan karhulle veto, ja niin kauan kuin jalkapalloa pelataan, oman joukkueen pitää voittaa pelit. Voitto riittää, tulosta en lähde veikkaamaan.