Waari: pian mennään, JJK-HJK Harjulla lauantaina!

05.08.2011

HJK:n taival Mestarien Liigassa katkesi keskiviikkona Zagrebin kuumassa illassa. Palloa läpi pelin hallinnut kotijoukkue oli ylivoimainen eikä HJK saanut luotua ottelussa käytännössä yhtään maalipaikkaa. HJK:n oma syöttöpeli oli paljon tavallista heikkolaatuisempaa, joten pelaajat tekemään paljon ylimääräistä työtä puolustussuuntaan. Keskiviikon ottelu ja matkarasitus eivät voi olla näkymättä lauantaina HJK:n pelissä. Perjantaina Euroopan Liigan karsinnoissa HJK:ta vastaan arvottu Schalke voi jo omalta osaltaan rikkoa HJK:n keskittymistä Veikkausliiga-otteluihin.

HJK:n pystyy laajan pelaajarinkinsä ansiosta antamaan lepovuoroja eniten kuormitetuille pelaajille. Ensi viikolla maajoukkuetehtävissä olevat Alexander Ring, Berat Sadik ja Teemu Pukki saavat luultavasti halutessaan aloittaa pelin vaihdossa. HJK:n todennäköinen puolustuslinja on Tuomas Kansikas, Valtteri Moren, Juhani Ojala ja Rafinha. Keskikentän nelikon muodostanevat Sebastian Mannström, Chayne Fowler, Dawda Bah ja Sebastian Sorsa. Kärkipelaajien kohdalla avauskokoonpanon arvaaminen on haasteellisempaa. Aleksi Pelvas hyvin todennäköisesti aloittaa ja saa rinnalleen mahdollisesti Jarno Parikan. Antti Muurinen saattaa kuitenkin juuri tässä tilanteessa vetää hihastaan todellisen ässän ja päästää Jari Litmasen irti Harjun hyväkuntoiselle nurmelle heti aloituksesta.

JJK:n harjoitusviikko on sujunut ilman yllätyksiä. Eero Korte ja Jarkko Okkonen ovat edelleen loukkaantumisen takia sivussa ja JP Tuomanen kärsii neljän keltaisen kortin aiheuttamaa pelikieltoa. Niko Markkula sen sijaan tekee lauantaina paluun Kettupaitojen kokoonpanoon.

HJK luultavasti tulee kahden viikon takaisen Jaro-pelin tapaan jaksojen avausminuuteilla päälle kovalla tempolla. JJK pääsee ottelun selvästi tuoreemmilla jaloilla, joten hyvä pallokontrolli ja erityisesti lyhyet pelaajien väliset etäisyydet ovat lauantaina tärkeimpiä teemoja. Kettupaitojen täytyy pystyä pitämään palloa ankarankin prässin alla ja odottaa maltilla paikkaa ratkaisevalle syötölle. HJK yrittää pakottaa JJK:n nopeisiin ja liian vaikeisiin ratkaisuihin. Lauantaina pelistä ei luultavasti tule KuPS-ottelun tapaista holtitonta vuorovedoin hyökkäämistä vaan molemmat joukkueet pyrkivät tasapainoiseen ja kompaktiin puolustuspeliin.

HJK:n rankka europeli tasoitti lauantain ottelun voimasuhteita. Lopullinen todennäköisyysarvio JJK 27%, tasapeli 27% ja HJK 46%. Veikkaus tarjoaa JJK:n voitosta kerrointa 4,20. Kyseiseen kohteeseen sijoittamalla saa pitkässä sarjassa n. 13 % tuoton sijoitetulle pääomalle.

 

P.S. Waari haluaa jakaa jalkapallo-onnea kaikille. JJK:n toimitusjohtaja Joni Vesalainen on huomenna Jyväskylän Kävelykadulla klo 10-12, kerro hänelle mottoni ”Omar tekee gutaa” niin saat ilmaisen pääsylipun – vain kymmenelle ensimmäiselle!

 

KettuWaari

Kirjoittaja on JJK:n osakas ja himokkaasti huomisen lauantain hegemoniakamppailua hartova herrasmies. Lisää Waaria Twitterissä.