Kauden viimeisessä kotiottelussa vieraita Pietarsaaresta

30.09.2023
Kuva: JJK juhli kesäkuussa 3-1-voittoa FF Jaron kustannuksella (📸 K-S Jalkapalloviikko)

JJK pelaa kauden viimeisen kotiottelunsa sunnuntaina, kun se isännöi Harjulla Pietarsaaren Jaroa. Jaro on ollut JJK:lle tällä kaudella mieluista vastustaja, sillä kahdesta aiemmasta kohtaamisesta Kettupaidat ovat napanneet neljä pistettä.

Kauden 2023 Ykkönen lähestyy loppuaan, kun alempaa loppusarjaa on pelaamatta enää kahden kierroksen verran. Vaikka JJK:n tavoite yhdeksän joukkoon pääsemisestä jäikin haaveeksi viime keskiviikon niukan 0-1-tappion myötä, sillä on yhä mahdollisuus kivuta pois sarjan viimeiseltä paikalta. Kaksi pistettä JJK:n yläpuolella, sijalla 11 olevan Kokkolan Palloveikkojen putoaminen varmistui niin ikään tällä viikolla ja joukkueet pelaavat vielä keskinäisen ottelun sarjan päätöskierroksella Kokkolassa.

JJK ja kaudesta 2016 Ykkösessä pelannut perinteikäs FF Jaro ovat kohdanneet tämän kauden aikana kahdesti. Harjulla kesäkuussa pelattu kamppailu oli yksi JJK:n kauden parhaita esityksiä ja Toni Lehtisen miehistö pääsi juhlimaan tuolloin 3-1-voittoa. JJK karkasi ottelussa 3-0-johtoon ja Sergei Eremenkon viisi minuuttia ennen loppua iskemä kavennusosuma jäi vieraille laihaksi lohduksi.

Toisen kerran joukkueet kohtasivat runkosarjan päätöskierroksella Pietarsaaressa neljä viikkoa sitten. Kotijoukkue hallitsi ottelua etenkin ensimmäiset 50 minuuttia ja johti myös kamppailua kahteenkin eri otteeseen, mutta ottelun hahmo Oskar Pihlaja viimeisteli itse hankkimansa rankkarin ja tasoitti lukemat vielä toistamiseen komean yksilösuorituksen päätteeksi. Myös Ville Viljala pelasi huippupelin kettumaalin suulla ja otti vinon pinon tärkeitä torjuntoja pitäen vierasjoukkueen mukana taistelussa jopa ottelun voitosta loppuun asti. JJK katkaisi Pietarsaaressa pelatun 2-2-tasapelin myötä pitkäksi venähtäneen tappioputkensa ja jatkoi hyviä esityksiään myös loppusarjassa napaten kahdesta ensimmäisestä pelistä tasapelin ja voiton.

Viime kaudella vain karvan verran liigakarsintapaikasta jääneelle pietarsaarelaisjoukkueelle kulunut kausi on ollut vaikea ja se on joutunut taistelemaan käytännössä keväästä asti putoamispeikkoa vastaan. Jaro on kuitenkin käytännössä turvassa, sillä se on pelannut tulosten valossa vahvan loppusarjan eikä ole kärsinyt tappiota neljään otteluun.

JJK taipui viime kierroksella keskiviikkoillan kamppailussa kirpaisevaan 1-0-tappioon kotijoukkue KäPa:n iskettyä pelin ainoaksi jääneen osuman aivan varsinaisen peliajan viimeisillä hetkillä. Kettulauma taisteli viimeisen puolituntisen vajaalla, mutta taipui lopulta maalin tappioon. Alemman loppusarjan kolmannen kierroksen kohtaamisesta ei panosta puuttunut, sillä niin JJK kuin kotijoukkuekin lähti otteluun taistelemaan sarjapaikastaan.

Vajaan tunnin kohdalla JJK:n taival muuttui vaikeammaksi, kun Jonne Porkka sai illan toisen keltaisensa ja joutui jättämään kentän. Vierasjoukkue joutui näin taistelemaan viimeisen puolituntisen vajaalla ja KäPa sai sen myötä luotua yhä enemmän painetta JJK-päähän. Viljala venytti maalillaan pelin loppua kohti jälleen useampaankin huipputorjuntaan, mutta japanilaispelaaja Takanori Yokochin 89. minuutilla ampumalle kudille ei kettuveskakaan enää mahtanut mitään. Kamppailussa nähtiin jälleen yksi Ykkösen debyytti, kun 2007 syntynyt Keuruun Pallon kasvatti Miika Mahlamäki pääsi vaihdosta kentälle.

JJK:lta on siis sunnuntaina varmuudella pitkäaikaispotilainen lisäksi sivussa Porkka, joka kärsii pelikieltoaan keskiviikkona saamansa punakortin vuoksi. KäPa-vierasottelun opiskeluesteen vuoksi missannut Pihlaja sekä kertausharjoituksissa viikkonsa viettänyt Reetu Räsänen palannevat sen sijaan kokoonpanoon.

JJK – FF Jaro || su 1.10. klo 16 || Harjun Stadion

Otteluisäntänä toimii Gradia