Kauden loppuhuipennus lauantaina AC Oulua vastaan

03.10.2014

JJK - AC Oulu lauantaina 4.10. klo 16:00 Harjun stadionilla

Kausi 2014 on enää viimeistä silaustaan vailla ja sarja paketoidaan lauantaina, kun AC Oulu saapuu JJK:n vieraaksi – nyt on siis viimeinen mahdollisuus nähdä Kettupaidat tositoimissa ennen pitkää talvea! Ottelu alkaa Harjun stadionilla kello 16.

JJK:n viimeinen vierasottelu pelattiin sunnuntaina Vantaalla, kun JJK romutti PK-35:n nousuhaaveet rosmoamalla tasapelipisteen Antto Hilskan viimehetkien 1-1-maalilla. Sitä ennen Kettupaidat murjoivat Jipon maanrakoon kotikentällään ja ja nyt JJK lähtee hakemaan kaudelleen iloista päätöstä.

Kaudenpäätöksessään Kettupaidat saavat vastaansa kovassa vireessä olevat sinipaidat. AC Oulu hävisi kesä-heinäkuun vaihteessa peräkkäin HIFK:lle ja KTP:lle, mutta nuo ovatkin viimeiset tappiot ja tuon jälkeen oululaiset ovat porskuttaneet tappiotta ottelusta toiseen. Edellisellä kierroksella Ilves kaatui kotikentällä vakuuttavin 4-1-numeroin Mika Nurmelan, Morten Gerster Peipisen ja Titi Essomban maaleilla.

AC Oulun kausi on ollut hyvin vastaavankaltainen kuin JJK:llakin – alkukaudella otteet hapuilivat, mutta kauden mittaan peli on löytänyt uomansa. JJK pelasi kesällä komean kymmenen ottelun tappiottoman putken, AC Oulu taas on pistänyt vielä paremmaksi ja edellisestä tappiosta on vierähtänyt jo kolmetoista kierrosta.

Kesällä kauden ensimmäisellä vierailullaan Harjulla oululaiset jäivät kuitenkin nuolemaan näppejään, kun isännät jyräsivät vakuuttavin ottein 3-0-voittoon Topi Järvisen, Tommi Karin ja Robert Taylorin maaleilla.

Edellisen kerran joukkueet kohtasivat syyskuun alussa Oulussa. Kotijoukkue meni tuolloin johtoon, mutta JJK tasoitti pelin ja oli myös lähellä johtomaalia – AC Oulu kuitenkin puski lopussa voittoon lopulta 3-1-lukemin.

JJK on nyt sarjassa seitsemännellä sijalla ja tulee päättämään kautensa samalla sijoituksella, kävi päätöskierroksella miten tahansa – eroa niin takana olevaan FC Jazziin kuin kuudentena majailevaan Valkeakosken Hakaankin on yli kolme pistettä. AC Oulu löytyy taulukosta pari pykälää JJK:ta ylempänä ja hamuaa päätöskierrokselta vielä mitalisijoituksia.

Ottelu on paitsi kuluvan kauden, myös nappulakenkänsä naulaan ripustavan Mika Nurmelan peliuran viimeinen. Palloliiton leipiin siirtyvä Nurmela on tehnyt pitkän ja komean uran suomalaisilla ja ulkomaalaisilla kentillä, niin seura- kuin maajoukkueessakin ja nyt Nure jättää jäähyväiset pelikentille Harjun nurmella.

Jäähyväiset jätetään myös Ykkösen kaudelle 2014 – lämpimästi tervetuloa Harjulle kannustamaan Kettupaidat voittoon vielä kerran!