Kauden 2020 aloitus ja pelitapa selvillä

18.05.2020

Miesten Kakkosessa tullaan näkemään hieman poikkeuksellinen pelitapa sarjan alun viivästymisen vuoksi. Kausi käynnistyy kesäkuun puolivälissä yksinkertaisella sarjalla, jonka jälkeen pelataan vielä alueelliset lohkot.

Kauden 2020 Miesten Kakkosen aloitusajankohta sekä pelitapa on nyt vihdoin saatu selville ja lyöty lukkoon Palloliiton toimesta. Päätöksiä tehdessä on käyty tiivistä vuoropuhelua seurojen kanssa ja ratkaisut on tehty pitkälti seurojen toiveiden mukaisesti. Kauden alun viivästyttyä lähes parin kuukauden verran on muutoksia täytynyt tehdä myös pelitapaan, jotta kausi saadaan ajallaan pelattua.

Miesten Kakkosen sarjakausi käynnistetään päätöksen mukaisesti siis noin kuukauden päästä, lauantaina 13.6.2020. Jokaisessa Kakkosen kolmessa lohkossa olevat 12 joukkuetta pelaavat ensin yksinkertaisen sarjan eli 11 ottelua. JJK pelaa ottelunsa alkuperäisen jaon mukaisesti C-lohkossa eli niin sanotussa pohjoislohkossa.

Kun yksinkertainen sarja on pelattu, lohkon kaikki 12 joukkuetta pelaavat vielä omat alueelliset lohkonsa kaksinkertaisena sarjana. Alueelliset lohkot muodostuvat kolmesta neljän joukkueen lohkosta, joten otteluita alueellisessa lohkossa kertyy siis yhteensä 6. Näin jokainen joukkue tulee pelaamaan kauden aikana 17 ottelua. Tavoitteena oleva sarjan päättymispäivä on 31.10.2020.

Kertauksen vuoksi Kakkosen C-lohkossa pelaavat JJK:n lisäksi siis kaksi muuta sarjanousijaa: vaasalainen FC Kiisto ja kemiläinen FC Kemi City, paikallisvastustaja FC Vaajakoski, toinen vaasalaisjoukkue Vasa IFK, RFA (RoPS Football Academy) Rovaniemeltä, oululaiset OLS ja Hercules, Jippo Joensuusta, kuopiolainen KuFu-98, GBK Kokkolasta sekä JBK Pietarsaaresta. Iso osa Kettupaitojen vastustajista tulee siis rannikolta. Näiden joukkueiden pelattua yksinkertaisen sarjan pelataan alueellinen lohko JJK:n, FCV:n, Jipon ja KuFu-98:n kesken kaksinkertaisena sarjana. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Kettupaidat ja FCV kohtaavat Jyväskylän derbyn merkeissä peräti kolmesti!

– Olemme innoissamme tällaisesta sarjamallista, jossa päästään näkemään paljon paikallisotteluita! Ne sytyttävät parhaiten joukkueita ja kiinnostavat aina eniten myös katsojia. Jyväskylän derbyn lisäksi myös KuFu ja Jippo ovat varmasti joukkueita, joiden vierailua Harjulla odotetaan keskisuomalaisyleisön parissa suurimmalla mielenkiinnolla, myynti- ja markkinointijohtaja Joni Vesalainen iloitsee.

Suomi on iso maa ja pohjoislohkossa on pitkät etäisyydet joukkueiden välillä, joten tämän mallin myötä myös matkustaminen hieman vähenee, mikä on varmasti tervetullut asia tiiviissä ottelutahdissa.

– Vaihtoehtoisia malleja on laadittu useita ja niistä on keskusteltu. Nyt on sitten päästy ratkaisuun ja näiden mukaan etenemme otteluohjelmien laatimisessa. Koronatilanne saattaa vielä aiheuttaa joitain muutoksia ohjelmiin myöhemmin ja melkein ennakoin niitä myös tulevan. Mikäli näin ei käy, niin tässä asiassa olen oikein mielelläni väärässä, Palloliiton kilpailupäällikkö Peter Lundström kertoo Palloliiton julkaisemassa tiedotteessa.

Linjaukset käsitellään lopullisesti Palloliiton hallituksen toimesta 28.5.2020 pidettävässä kokouksessa. Samassa kokouksessa käsitellään myös poikkeustilanteesta johtuvat muutokset kilpailutoimintaan liittyvissä säännöissä ja määräyksissä.

Otteluohjelmien laadinta on parhaillaan käynnissä ja tarkempien otteluohjelmien julkaisun yhteydessä tullaan samalla tiedottamaan myös tarkemmin miten eri vaiheet sarjojen sisällä pelataan. Nousut ja putoamiset sarjoista tapahtuvat normaaliin tapaan, mutta mikäli jotain sarjaa ei pystytä pelaamaan loppuun, tätä varten on laadittu toimintatavat.

 

Miesten Kakkonen, C-lohko, yksinkertainen sarja (11 ottelua)

FC Kemi City (Kemi)
FC Kiisto (Vaasa)
FC Vaajakoski
GBK (Kokkola)
JBK (Pietarsaari)
Jippo (Joensuu)
JJK
JS Hercules (Oulu)
KuFu-98 (Kuopio)
OLS (Oulu)
RoPS Football Academy (Rovaniemi)
Vasa IFK (Vaasa)

Miesten Kakkonen, C-lohko, alueellinen lohko, kaksinkertainen sarja (6 ottelua)

FC Vaajakoski
Jippo
JJK
KuFu-98