Kapteeni Korhonen keskittyy Inter-otteluun: ”Turha murehtiminen ei auta!”

20.07.2013

jjk_hjk_capitano-tuulettaa_290513

 

 

JJK saa sunnuntaina vieraita Turusta kohdatessaan kotikentällään FC Interin. Edellinen ottelu Kuopiossa päättyi lopulta karmeaan pettymykseen, kun Kettupaitojen lisäajan tasoituksen jälkeen KuPS vei kuin veikin täyden pistepotin aivan viime sekunneilla.

 

Kapteeni Janne Korhonen toteaa, että Kettupaitojen esitys Kuopiossa kävi varoittavasta esimerkistä.

 

– Aikamoinen otteluhan se oli. Jälkikäteen kun ollaan peliä puitu, on joka jätkä kyllä tiedostanut, että noin ei ainakaan pidä pelata, Korhonen hymähtää.

– Mutta tuo pettymys on nyt käyty läpi ja nollattu.  Sitten vain takaisin treenikentälle ja kohti Inter-ottelua! Kaikessa ollaan tähdätty siihen, että olemme sunnuntaina terävimmillämme ja parhaimmillamme.

 

JJK:ssa on menty nyt vajaat kolme viikkoa Juha Pasojan käskytyksessä, Ville Prihan toimiessa oikeana kätenä.  Toimeen tarttuessaan valmentajat totesivat yhdestä suusta jokapäiväisen menon muuttuvan askeleen tai parikin vaativammaksi. Korhonen sanookin, että muutos on tuntunut.

 

– Tiukkaa menoa, mutta hyvä meininki on ollut! Ja jos teet jotain treeneissä huonosti, siitä tulee kyllä heti sanomista – kuten tietenkin kuuluukin.

 

Tiukka on myös JJK:n tilanne Veikkausliigassa, sillä viimeisenä olevat Kettupaidat tarvitsevat kipeästi pisteitä pitääkseen paikkansa liigassa myös ensi vuonna. Korhonen toteaa, että tilanne tiedostetaan, mutta ilmapiiriä se ei ole kiristänyt.

 

– Kyllä meillä on pysynyt joukkueessa olosuhteisiin nähden varsin hyvä fiilis.

– Otteluihin valmistauduttaessa jokainen keskittyy aina itselleen parhaalla tavalla – joku juttelee enemmän, joku sulkeutuu enemmän omiin oloihinsa. Semmoista liiallista puristamista ei kuitenkaan ole kellään näkynyt.

 

Parhaillaan Kettuleirissä valmistaudutaan kohtaamaan FC Inter, jolla on niin ikään ollut kauden mittaan omat ongelmansa. Alemmassa keskikastissa vaeltavan turkulaisjoukkueen tie eurokentillä katkesi tylysti, kun färsaarelainen Vikingur oli parempi yhteismaalein 2-1.

 

– Jokainen otteluhan tietenkin on tällä hetkellä meille tärkeä, mutta kyllähän meillä tässä on nyt iskun paikka. Interilläkään ei erityisen hyvin ole sujunut, mutta toisaalta heidän tilanteensa sarjassa ei myöskään ole niin tukala – aivan varmasti me haluamme voittoa ja pisteitä enemmän!

 

 

”Murehtiminen ei auta”

 

JJK:n tilanne on tiukka myös kentän ulkopuolella. Rahaa kaivataan kipeästi, jotta kausi saadaan vietyä kunnialla läpi ja valmistautuminen uuteen kauteen voi alkaa. ”Emme anna sen päättyä”-kampanja on Jyväskylässä ja muuallakin ihmisten huulilla.

 

– Kyllähän siitä ihmiset tulevat puhumaan ja kyselemään. Itse keskityn ennemmin päivä kerrallaan omaan työntekoon – mitenpä se taloustilannetta parantaa, että minä sitä murehdin ja vatvon?, Korhonen toteaa.

 

– Parempi on vain keskittyä niihin asioihin, mihin itse voi vaikuttaa. Meidän tehtävämme on kentällä, sitä kautta voimme auttaa.

 

Näin suurta asiaa ei tietenkään joukkueen keskuudessa olla kuitenkaan sivuutettu – keskittyminen vain pidetään tiukasti omassa sarassa.

 

– Kyllä me siitä pukukopissa on juteltu – semmoista normaalia työpaikkakeskustelua, mitä varmastikin jokaisella työpaikalla tällaisessa tilanteessa käytäisiin. Mutta kun nappikset vedetään jalkaan, kaikki tuollainen unohtuu. Silloin alkaa meidän oikea työmme – se, mihin me voimme vaikuttaa!

 

 

 

Veikkausliigan 20. kierroksen ottelu JJK – FC Inter, sunnuntaina 21.7. kello 18:30, Harjun stadion

 

 

20130721-jjk-fcinter-vl-920w