Kaksi jatkosopimusta Kettuleiriin

05.11.2015

2015-08-27_jjk-mp_0075

JJK:n joukkueenrakennus jatkuu: Honar Abdi ja Settyslas Loutelamio jatkavat Kettupaidassa.

Vuonna 1995 syntynyt Abdi kirjoitti nimensä kahden vuoden jatkosopimukseen, vuotta vanhemmalla Loutelamiolla puolestaan oli tulevasta kaudesta optio, jonka molemmat osapuolet halusivat käyttää.

Kettukasvatti Abdi nousi JJK:n edustusjoukkueeseen jo kaudeksi 2014, mutta kautta sotki niin loukkaantuminen kuin armeijakin. Päättyneellä kaudella ”Honda” sai kuitenkin näytönpaikkansa ja ihastuttikin kettukannattajia ennakkoluulottomilla otteillaan laitapakin tontilla.

Loutelamio taas siirtyi JJK:hon syksyllä FC Blackbirdista, jota nuorukainen on edustanut aina muutettuaan Suomeen Kongosta kahdeksan vuotta sitten. Taitava laituri ei päässyt lopulta jalkavaivojensa vuoksi pelaamaan loppukaudella kuin muutamassa ottelussa, mutta ehti tekemisellään vakuuttaa päävalmentaja Juha Pasojan ja niinpä ”Seti” nähdään viininpunaisissa jatkossakin.

2015-10-10_jjk-pk-35_0184

Oman kylän pojilla jatkossakin

JJK:lla oli jo entuudestaan seitsemän sopimusta tulevalle kaudelle – ja toimitusjohtaja Janne Mönkkönen toteaa, että kaikki nyt koossa olevat yhdeksän sopimusta noudattavat tuttua linjaa.

– Kausi 2015 pelattiin oman kylän pojilla ja sama linja jatkuu: kasaamme joukkuetta omista kasvateista sekä pelaajista, jotka muutoinkin ovat asettuneet tai asettumassa Jyväskylään.

– Kysymys on sekä taloudesta että arvoista – toisaalta on  arvovalinta, että haluamme antaa luottoa omille kasvateille ja paikallisille pelaajille. Se on myös pidemmän päälle taloudellisesti kestävämpi malli kuin kasata vuosi toisensa perään niin sanotusti ostojoukkueita.

Joukkue viettää marraskuussa ansaittua kesälomaa, mutta toimistolla ei lepäillä laakereilla.

– Jonkun verran vaihtuvuutta joukkeessa varmasti tulee olemaan, mutta se on luonnollistakin. Pääpiirteittäin kuitenkin voisi sanoa, että kaikkien kanssa neuvotellaan ja toivottavasti suurin osa jatkaa.

JJK:n sopimuspelaajat:
Joona Itkonen
Jasin Abahassine
Tommi Kari
Niko Markkula
Antto Tapaninen
Iiro Järvinen
Honar Abdi
Settyslas Loutelamio
Severi Vielma

Kausikortti2016_banneri_0311