Jori Särkkä takaisin JJK:hon

05.12.2011

Kettupaidat saivat maanantai-iltana vankan vahvistuksen, kun Kiinaan kesken viime kauden lähtenyt, laajalti arvostettu maalivahtivalmentaja Jori Särkkä palaa valmennusportaaseen. Särkkä vastaa jatkossa maalivahtivalmennuksesta kokonaisvaltaisesti koko seurassa, niin edustuksessa kuin juniorijoukkueissakin.

 

– On erittäin hienoa saada Jori meille takaisin, tämä taas takaa jatkuvuutta toiminnassamme, kiitteli toimitusjohtaja Joni Vesalainen.

 

– Oli hieno ja antoisa reissu Kiinaan, pääsi tutustumaan sikäläiseen futiskulttuuriin ja oli mukava huomata, että omat valmennusmetodit ja tavat toimia purivat sielläkin. Tavoitteena oli auttaa joukkuetta varmistamaan sarjapaikkansa ja tämä onnistui – joukkueen ykkösvahti myös kutsuttiin mukaan maajoukkueeseen siellä ollessani. Nyt on kuitenkin oikein kiva on tulla JJK:hon takaisin jatkamaan sitä työtä, mitä tässä nyt on tullut useampi vuosi tehtyä, myhäili Särkkä.

 

Ei vähiten juuri Särkän työn ansiosta JJK:n maalivahtitilanne on kerrassaan erinomainen: edustusjoukkueen huippuvahteja Janne Korhosta ja Mihály Szeróvayta haastamaan on kasvamassa useita nuoria talentteja poikamaajoukkueiden vakiokasvojen Ville Viljalan ja Jiri Kosken johdolla. Nyt tavoitteena on luoda maalivahdeille yhtenäinen ”JJK-linja”, joka kattaa kaikki seuran joukkueet junnuista edustukseen.

 

– Kaikki meidän maalivahdit ovat hienoja urheilijapersoonia ja on aina hienoa tehdä töitä sellaisten pelaajien kanssa, joilla on asenne kohdallaan ja jotka haluavat kehittää itseään –  nuorten lahjakkuuksiemme lisäksi Janne ja Misikin ovat kuitenkin vielä maalivahdiksi kehittyvässä iässä ja he myös haluavat kehittyä.

 

– Taustalla myös halu nostaa maalivahtivalmennuksen tasoa ja arvostusta Suomessa ylipäänsä. Maalivahtina pelaaminen ja harjoitteleminen on kuitenkin niin erilaista kenttäpelaajiin verrattuna, että siihenkin tulisi erikseen panostaa ja on hienoa, että JJK:ssa tämä tajutaan, Särkkä muistuttaa.

TM