Jori Särkkä lähtee Kiinaan valmentamaan Nanchangin maalivahteja

17.08.2011

Jori-Sarkka-JJK2011JJK ja valmentaja Jori Särkkä ovat purkaneet yhteisymmärryksessä kauden 2012 loppuun voimassa olleen sopimuksensa. Särkkä matkustaa ensi keskiviikkona Kiinaan, jossa odottaa pesti maan pääsarjassa pelaavan Nanchang Hengyuan F.C.:n maalivahtivalmentajana.

– Jori on tehnyt seurassa pitkän työn, eikä me haluta missään nimessä olla esteenä kun hän saa tällaisen mahdollisuuden lähteä tekemään työtään. Toisaalta Jori on myös hyvä JJK-lähettiläs maailmalla, ja toivon mukaan saadaan suhteita sinne päin auki, toimitusjohtaja Joni Vesalainen sanoo.

Särkkä itse toteaa, että vaikka Kettupaitojen hienon kauden myötä lähtöön liittyy juuri nyt ristiriitaisiakin tunteita, on houkutus liian suuri vastustettavaksi.

– Sanoin pelaajillekin, että joku varmaan ihmettelee tätä ajoitusta, mutta tilaisuus on niin hieno, että minua myöhemmin harmittaisi jos jättäisin sen käyttämättä. Iso kiitos seuralle, että antavat minun lähteä kesken sopimuskauden.

Särkän sopimus on alkuun voimassa kuluvan kauden loppuun, mikä Kiinan tapauksessa tarkoittaa marraskuuta. Paperissa on lisäksi optio ensi vuodesta.

– Lähtökohta on se, että olisi mielenkiintoista jos optio täytettäisiin. Tosi mielenkiintoinen projekti tämä on, aika monessa maassa on tullut maajoukkuereissuilla käytyä, mutta Kiina on vielä näkemättä. Nyt pääsee tutustumaan sikäläiseen kulttuuriin ja sikäläiseen jalkapallokulttuuriin.

Nanchang Hengyuan F.C.:n edustusjoukkueen ringissä on viisi maalivahtia, kaikki kiinalaisia. Myös taustaryhmä on tyystin kiinalainen.

– Olisihan se suotavaa, että siellä englanniksi pärjäisi, kun oma kiina on aika heikko. Mutta erittäin motivoitunut olen. Vissiin sitä on jotakin tehnyt oikein, kun tämmöinen tilaisuus tarjoutuu, Särkkä sanoo.

JJK:n valmennusryhmään ei toistaiseksi nimetä Särkän tilalle uutta henkilöä. Päävalmentaja Kari Martonen ja valmentaja Henri Lehto jakavat työmaan.