JJK:n voittoputki jatkui 1-0-voitolla OLS:sta

05.09.2022

JJK jatkoi vahvoja otteitaan kotikentällä kaatamalla kärkikamppailussa OLS:n 1-0-lukemin. OLS tarjosi isännilleen tiukan vastuksen, mutta Robin Saastamoisen alkuhetkien maali riitti kettulaumalle lopulta kahdeksanteen peräkkäiseen voittoon.

OLS sai ensimmäisellä minuutilla hätyyteltyä kotijoukkueen maalia kulmapotkun arvoisesti, mutta sen JJK selvitti ja pian alkoikin isäntien näytös. 6.minuutilla Aleksis Lehtonen kokeili puskea etukulmasta pallon maaliin, mutta OLS-vahti Nuutti Kaikkonen oli hereillä ja piti etukulman kiinni. Seuraavaksi pallo ajautui Aatu Manniselle, joka tykitti vastapalloon tulisen laukauksen – se viuhui kuitenkin ohi maalin.

Lisää seurasi pian. 8.minuutilla asialla oli jälleen Lehtonen, joka sai Juho Luoman pitkän syötön haltuunsa oikealla laidalla, leikkasi sisään ja laukoi. Kaikkonen oli kuitenkin jälleen välissä ja torjui napakan vedon kulmapotkuksi. Kulma pelattiin lyhyenä kahden Mannisen yhteistyönä päättyen Manun laukaukseen, jonka OLS blokkasi. Pallo ajautui kuitenkin Luomalle, joka käytti oikealla palloa Luka Savelalla ja nosti sen sitten boksiin, tavoittaen tällä kertaa Robin Saastamoisen. Saastamoinen laukoi matalan laukauksen ohi Kaikkosen ja vei näin isännät johtoon jo 10.minuutilla!

JJK:n paine jatkui etenkin oikean laidan kautta ja 12.minuutilla oli puolestaan Savelan vuoro kokeilla tykittää pallo etukulmasta sisään. Kaikkonen kuitenkin torjui jälleen kulmapotkuksi. Kulmurin jälkeen pallo päätyi miltei kolmeenkymppiin Jonne Porkalle, joka kiskaisi kovan kaukolaukauksen – pallo painuikin maaliin, mutta isäntien harmiksi se oli muuttanut suuntaa paitsiossa olevasta kettupaidasta, eikä maalia näin ollen hyväksytty.

15.minuutilla Roope Salo vuorostaan pääsi Mannisen syötöstä nokikkain Kaikkosen kanssa ja nosti pallon tämän yli. Nestori Kekonen ennätti kuitenkin hätiin ja putsasi pallon pois ennen maaliviivaa.

Reilun vartin jälkeen JJK:n hurja paine OLS.n päässä hieman hellitti ja myös OLS pääsi jälleen rakentamaan omaan peliään. Kettupuolustus oli kuitenkin hereillä, eikä Aati Riihimäen tarvinnut juuri peliin puuttua.

24.minuutilla oli jälleen Lehtosen vuoro olla Kaikkosen riesana. OLS-vahti tuli aivan boksin rajalle vastaan, mutta ei saanut palloa purettua riittävän kauas, vaan Lehtonen sai sen haltuunsa ja nosti pallon kohti maalia. OLS:n puolustus oli kuitenkin jälleen kirjaimellisesti varmistamassa maalivahtinsa selustan ja tällä kertaa Kaapo Kemilä siivosi pallon pois ennen maaliviivaa.

Reilun puolen tunnin kohdalla JJK kokeili yllättää vieraansa hyvin pelatusta vapaapotkukuviosta, kun Saastamoista oli rikottu. Manninen nosti pallon juuri Saastamoiselle, joka teki juoksun takatolpalle ja kokeili laittaa pallon tolpan vierestä sisään. Kekonen seurasi kuitenkin kettukärjen juoksun hyvin ja yhdessä Kaikkosen kanssa nollasi tilanteen kulmapotkuksi.

38.minuutilla OLS puolestaan osoitti, miksi JJK:n piti olla vieraidensa kanssa koko ajan hereillä. Kuutti Matila ryöväsi omalla kenttäpuolikkaallaan pallon Manniselta ja käynnisti ärhäkän vastaiskun. Matilan viereltä ylös spurttasi Santtu Seppänen, jolle Matila pallon syöttikin. Porkka oli kuitenkin tarkkana ja häiritsi Seppästä niin, että tämän laukaus jäi lopulta helpoksi poimittavaksi Riihimäelle.

Vielä ensimmäisen jakson viime hetkillä JJK sai aiheutettua sekaannusta OLS:n maalille, kun Savela ja Manu taiteilivat yhteistyössä pallon jo maalin edustalle asti. Kaikkonen tuli hyvin vastaan häiritsemään Savelaa, joka haki syöttöä Lehtoselle. Oululaisten uhrautuvaa puolustamista kuvastaen Kemilä sai syötön kuitenkin katkottua vielä kaatuessaankin.

Toinen puoliaika alkoi hieman sekavasti, eikä kumpikaan joukkue tuntunut saavan peliä haltuunsa. 51.minuutilla OLS sai siihen asti vaarallisimman maalipaikkansa, kun Leevi Pekkala laukoi napakan laukauksen, jonka Riihimäki torjui yläriman alta kulmapotkuksi.

Puoliajan edetessä OLS sai peliä haltuunsa ja painoi JJK:n puolustusasemiin matalalle omaan päähän. Hätää Kettupaidoilla ei kuitenkaan ollut, vaan JJK puolusti varmasti ja OLS pysyi pois pahimmilta maalipaikoilta.

64.minuutilla JJK puolestaan sai sivuvaparin hyvästä paikasta, kun Manu kaadettiin muutama metri rangaistusalueen ulkopuolelle. Konkari itse asettui pallon taakse ja tarkka nosto löysikin Lehtosen pään maalin edustalta. Lehtonen ei saanut kuitenkaan puskuaan suunnattua oikein ja pallo painui selkeästi yli maalin.

Loppua kohti mentäessä hallinta kääntyi jälleen isännille. 69.minuutilla Saastamoisen toinen maali oli vain senttien päässä: vaihtomies Daniel Säily toi pallon boksiin vasemmalta laidalta ja syötti kohti Saloa. Salo ei saanut palloa haltuun, mutta Salon takana vaaninut Saastamoinen laukoi ja veto kolahti yläristikkoon.

Kun 75 minuuttia oli tulossa täyteen, oli Saastamoinen jälleen hakemassa toista maaliaan. Tällä kertaa tiellä oli kuitenkin jälleen kerran Kaikkonen, joka pelasi vieraiden maalilla hyvän ottelun ja piti OLS:a pelissä mukana.

JJK haki tiukasti vapauttavaa 2-0-maalia, mutta ei onnistunut ohittamaan Kaikkosta enää toistamiseen. Loppuminuuteille taas OLS sai vielä kirivaihteen silmään ja vierasjoukkue saikin vaarallisen paikan vielä aivan lisäajan viimeisillä hetkillä. Pekkala laittoi vasemmalta laidalta maanuoliaisen JJK:n maalin edustalle – ja pallo painui aivan maaliviivan edestä lopulta ohi koko maalille kertyneen miehistön, eikä isäntien onneksi kukaan keltapaidoista ehtinyt tuikata palloa viivan väärälle puolelle. Tilanteesta seuranneesta kulmapotkusta pallo puolestaan jäi hetkeksi maalin edustalle pyörimään, mutta lopulta tilanne ennätettiin purkaa juuri ennen vapauttavaa loppuvihellystä ja JJK pääsi juhlimaan 1-0-voittoa.

Voitto oli tappioitta sarjassa jatkavalle kettulaumalle kahdeksas peräkkäinen ja JJK:n edellisestä pistemenetyksestä on kulunut jo kaksi kuukautta. Seuraavaksi vastassa on lisää oululaisia, sillä viikon päästä lauantaina JJK matkaa Herculeksen vieraaksi ja sunnuntaina 18.9. Harjulle puolestaan saapuu OTP.

JJK – OLS 1-0 (1-0)

1-0 10’ Robin Saastamoinen

JJK:n avauskokoonpano: Aati Riihimäki, Jonne Porkka (v), Vertti Lepo, Juho Luoma ©, Luka Savela, Roope Salo (84’ Abdi), Jimi Saarikko (v) (53’ Säily), Aatu Manninen (68’ Kirvesoja (v)), Aleksis Lehtonen, Mikko Manninen, Robin Saastamoinen. 

Vaihdossa: Ville Viljala (mv), Konsta Korhonen, Ville Kirvesoja (68’), Tatu Hoffren, Honar Abdi (84’), Daniel Säily (53’), Shirman Osso.