JJK:n kahdelle U15-pelaajalle sopimukset – ja kutsu maajoukkueeseen!

02.02.2018

JJK-03 -joukkueen Emmanuel Patut ja Jaakko Björn ovat solmineet kolmevuotiset pelaajasopimukset seuran kanssa. Kyseessä on niin sanottu akatemiasopimus joka vapauttaa nuoren pelaajan joukkuemaksuista.

Emmanuel Patut siirtyi kesällä 2014 JJK:n 03 Red -haastajajoukkueeseen naapuriseura Jyväskylän Noususta ja pelasi itsensä vahvoilla esityksillään nopeasti kilpajoukkueen mukaan. B-poikien SM-karsinnastakin on ehtinyt tänä talvena karttua kokemusta yhden ottelun verran.

JJK-03 -joukkueen vastuuvalmentaja Janne Korhosen mielestä Patut kuuluu ehdottomasti oman alueensa parhaimmistoon.

– ”Patu” on taitava, vahva, puolustava keskikenttämies, joka on myös omaan ikäluokkaansa nähden melko fyysinen pelaaja.

Naapuriseura Komeetoista viime kaudella JJK-03 -joukkueen mukaan tullut Jaakko Björn on niinikään keskikenttäpelaaja.

– Jaakko on todella taitava ja älykäs pelaaja jolla on joukkueen monipuolisin syöttövalikoima.

Kutsu U15 -ikäluokan ensimmäiselle maajoukkueleirille

Alle 15-vuotiaiden (2003) poikien maajoukkue kokoontuu ikäluokan ensimmäiselle maajoukkueleirille Eerikkilään 13. – 15. helmikuuta. Päävalmentaja Erkka V. Lehtola on nimennyt ryhmän leirille ja mukana ovat myös Patut ja Björn.

Ryhmä on nimetty Tähtitarhatapahtuman ja muiden vuoden 2017 tapahtumien pohjalta ja vahvasti myös alueleirien perusteella, minkä lisäksi keskusteluja on käyty myös seuravalmentajien kanssa. Leirin perusteella tehdään pelaajavalintoja huhtikuussa Slovakiassa pelattavaan ensimmäiseen turnaukseen.

Lue lisää U15-maajoukkueesta osoitteesta Palloliitto.fi

 

Akatemiasopimukset osa seuran strategiaa ja askel kohti ammattilaisuutta

Jaakon ja Emmanuelin lisäksi vastaavat akatemiasopimukset on solmittu jo viime kaudella myös kolmen lupaavan 2002-syntyneen JJK-pelurin Nooa Laineen, Kaarlo Rintamäen sekä Lari Liukkosen kanssa.

JJK:n toimitusjohtaja Caius Forsberg pitää nuorille räätälöityjä sopimuksia ensimmäisenä askeleena kohti edustusjoukkuetta ja jalkapalloammattilaisuutta.

–  Tämänkaltaisen sopimuksen taustalla pitää aina olla molemminpuolinen halu sitoutua ja usko siihen, että JJK pystyy tarjoamaan puitteet kehittyä huipulle. Toisaalta sopimus ei luonnollisesti takaa vielä mitään, vaan pojillahan on tärkeimmät vuodet vasta edessä. Hauluamme pelaajan ymmärtävän, että minuun uskotaan, joten nyt on aika kokeilla mihin rahkeet riittävät ja opetella mitä tarkoittaa elää jalkapallon ehdoilla. Omalla ajalla tehtyjä valintoja ei voi liikaa korostaa.  Akatemiasopimukset sopivat myös hienosti seuran pitkäaikaiseen strategiaan pelata korkealla tasolla jalkapalloa paikallisten seurojen kasvattamilla pelaajilla.

 

JJK:n akatemiasopimukset:

Nooa Laine (s. 2002)

Lari Liukkonen (s. 2002)

Kaarlo Rintamäki (s. 2002)

Jaakko Björn (s. 2003)

Emmanuel Patut (s. 2003)

 

P.S. Olethan jo lähtenyt mukaan kausarihaasteeseen osoitteessa:  Kettuhaaste2018.com