Kettukasvatti Mikko Ala-Porkkuselle vuoden sopimus

29.01.2018

Launtaina pelatun Suomen Cupin avausottelun yksi valopilkuista oli keskikentän vasemmalla laidalla viihtyvä JJK-kasvatti Mikko Ala-Porkkunen, joka allekirjoitti yksivuotisen pelaajasopimuksen juuri ottelupäivän aattona.

 

Vuonna 1997 syntynyt Mikko Ala-Porkkunen aloitti jalkapallon 6-vuotiaana JJK:n kortteliliigassa ja raivasi tiensä ikäkausijoukkueiden kautta viime kaudeksi Miesten Kakkosessa pelanneisiin Villikettuihin. Ala-Porkkusen kaksi edellistä kautta ovat olleet varsin rikkonaisia. Loukkaantumisten ja poissa Jyväskylästä suoritetun vuoden mittaisen varusmiespalveluksen vuoksi taukoa peleistä ja futiksesta ehti tulla jopa 1,5 vuotta ja paluu kentille tapahtui viime heinäkuussa. Nyt ”Pörri” odottaakin pääsevänsä pelaamaan pitkästä aikaa ehjän kauden.

– Ikävä kentälle oli tuon pitäksi venyneen tauon aikana kyllä kova. Pitää vaan tehdä tietty määrä töitä jotta parhaan mahdollisen pelituntuman saa takaisin, mutta ihan hyvällä tiellä ollaan sen kanssa. Tulevan kauden tavoitteena onkin pystyä kehittymään kaikilla osa-alueilla ja päästä takaisin siihen parhaaseen flow’hun ja sitä kautta avata ovia sitten jatkossakin.

JJK kohtaa seuraavaksi Suomen Cupissa Veikkausliiga-seura Ilveksen tulevana lauantaina. Ala-Porkkunen arvioi, että vastaan astelee Kettupaitojen tämän talven toistaiseksi kovin vastustaja.

– Vaikka GrIFK-ottelu oli meiltä hyvä peli ja maalihanatkin saatiin vihdoin auki, riittää meillä silti parannettavaa pelin jokaisella osa-alueella.

Lauantain Cup-ottelussa 2-0 maalin viimeistellyt Ala-Porkkunen kuvailee itseään vaaralliseksi hyökkäyspään pelaajaksi joka suoraviivaisuudellaan luo tilanteita itselleen ja muille. Päävalmentaja Juha Pasoja on samoilla linjoilla.

– Pörri on suoraviivainen pelaaja jonka yksi vahvuuksista on ehdottomasti hyvä fysiikka. Pitkä tauko pelaamisesta on heittänyt ehkä vähän haasteita kehittymiseen, mutta kunhan saadaan vähän rauhallisuutta vielä otteisiin niin siinä on hyvä perusta mille rakentaa.

Ala-Porkkusen lauantaisen GrIFK-ottelun jälkeinen videohaastattelu katsottavissa täällä.

Ala-Porkkunen teki pitkän tauon jälkeen paluun kentille viime heinäkuussa Villikettujen paidassa.

 

Suomen Cupin lohkovaiheen toisen kierroksen ottelu JJK – Ilves lauantaina 3.2. Vehkahallissa klo 13:30.

 

P.S. Olethan jo tarttunut haasteeseen osoitteessa: kettuhaaste2018.com