JJK:n harjoituskausi jatkui – 0-0 tasapeli Mikkelin Palloilijoita vastaan

20.01.2018

JJK kohtasi Mikkelin Palloilijat lauantaina 20.1. talven toisessa harjoitusottelussaan Vehkalammen hallissa.

JJK:n hallitsi enimmäkseen palloa mikkeliläisten puolustaessa tiiviisti omalla kenttäpuoliskollaan, mutta maalit jäivät vielä uupumaan.

JJK:n aloituskokoonpano oli tällä kertaa muodossa:

Pyhäranta; Suoraniemi, Nissinen, Gentrit Kovaqi, Abdi; Ala-Porkkunen, Aatu Manninen, Leppänen, Mikko Manninen; Kari, Alaharjula.

Ensimmäinen jakso päättyi maalittomaan tasatilanteeseen huolimatta JJK:n lukuisista maalipaikoista. Jakso oli kaiken kaikkiaan molemmin puolin odotusten mukainen – molemmat joukkueet hakevat vielä pelitapaa ja –rytmiä.

Jo ensimmäisellä jaksolla JJK teki vaihtojen kautta muutoksia – Mikko Manninen tullessa vaihtoon, siirtyi Suoraniemi vasemman pakin tontilta oikealla laituriksi ja Severi Vielma tuli puolustuslinjaan.

Toisella jaksolla ottelun luonne jatkui samanlaisena: JJK piti palloa ja rakensi maalitilanteita. Tällä kertaa ei päästy Alaharjulan muutamasta metristä laukomaa ylähirttä lähemmäksi osumaa. Lopputuloksena oli siis sopuisa 0-0. JJK pyöritti samalla vaihtomiesrulettia ja antoi näytönpaikkoja omille nuorille pelaajille. Kentällä esiintyivät toisen jakson torjunut Severi Ikäheimo, Aatu Mannisen tilalle tullut Vertti Lepo, Tommi Karin korvannut Jarkko Heimonen sekä Ala-Porkkusen tilalle juossut Roope Ervasti.

Hyökkäyssuuntaan JJK pystyi rakentamaan useita tilanteita, mutta viimeisistä ratkaisuista ja maalinteosta puuttui tarvittava puristus.

”Jäi paljon parannettavaa mm. pelin avaaminen ei toiminut toivotulla tavalla. Päästiin huonosti ensimmäisen ja toisen linjan väliin ja keskikentän pohja joutui tippumaan liian alas avausvaiheessa. Syötettiin huonosti, vastaanotettiin palloa huonosti” kommentoi Mikko Manninen joukkueen esitystä ottelun jälkeen.

Nuori topparipari – Kovaqi/Nissinen – esiintyi edukseen. Koko ottelun ajan JJK:n takalinjoilla puolustusta johtaneet nuoret onnistuivat hyvin ja MP:n hyökkääjät pidettiin harvoissa tilanteissa kurissa.

Mikko Manninen, Honar Abdi ja Aatu Manninen saivat palautetta joukkueen peliesityksistä JJK 05 ikäluokalta ottelun jälkeen.

Ottelun tapahtumia olivat tarkkailemassa myös JJK 05 ikäluokan pelaajat. Ennen ottelua päävalmentaja Juha Pasoja kävi kertomassa JJK 05 ikäluokalle päivän teemat ja tavoitteet, joita nuoret pelaajanalut tulivat havainnoimaan. Ottelun jälkeen JJK 05 pelaajat kertoivat näkemästään edustuksen pelaajille. Tulevaisuudessa on tarkoitus hyödyntää edustuksen otteluita entistä paremmin omien junioreiden pelinymmärryksen parantamiseen. Ja saattaa heiltä tulla hyödyllisiä vinkkejä myös toiseen suuntaan.

Seuraavaksi päästään nauttimaan Suomen Cupin ottelusta harjoitusotteluiden sijaan, kun Vehkalammelle saapuu ensi lauantaina 27.1 klo 13:30 GrIFK Kauniaisista. Tavoitteet on helppo asettaa: maalijyvän löytäminen ja kauden voittotilin avaaminen. Tervetuloa kannustamaan ketut voittoon!