JJK yhteiskuntavastuu: JJK ja Hope auttavat vähävaraisia lapsia

24.02.2011
JJK yhteiskuntavastuu: JJK ja Hope auttavat vähävaraisia lapsia

JJK ja Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry ovat aloittaneet yhteistyön, jonka tarkoitus on edesauttaa Jyvässeudun vähävaraisten perheiden lasten harrastusmahdollisuuksia. Yhteistyön ensimmäinen konkreettinen muoto on Matsi Baarissa Asemakadulla toteutettava jatkuva harrastusvälinekeräys, johon ihmisten toivotaan tuovan omasta käytöstää pois jääneitä urheilu- ja harrastusvälineitä. Hope ry jakaa välineet eteenpäin niitä tarvitseville lapsille. Myöhemmin yhteistyön tiimoilta on tarkoitus järjestää lajipäivä yhdessä Jyväskylän Katulähetys ry:n kanssa.

– Me keräämme pääasiassa vaatteita ja tavarooita lapsiperheille, ja toinen puoli työtä on harrastusten järjestäminen. Siinä tämä yhteistyö on meille erittäin merkityksellinen, Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry:n Jyväskylän toiminnanjohtaja Jenni Parkkonen sanoo.

Hope on  vuonna 2009 rekisteröity yhdistys, joka auttaa Suomen vähävaraisia ja kaltoinkohdeltuja lapsia. Jyväskylässä yhdistys aloitti toimintansa viime marraskuussa.

Erityisen isona asiana Parkkonen pitää toukokuulle suunniteltua jalkapallopäivää, jonka JJK järjestää noin sadalle Jyväskylän alueen lapselle. Mukana tapahtumassa on myös liigajoukkueen pelaajia.

– Se on se pääjuttu tässä, tarkoituksena olisi haastaa alueen muita seuroja tarjoamaan vastaavia tapahtumia samoille lapsille omien lajiensa puitteissa. JKU voisi järjestää yleisurheilupäivää, Kiri pesäpallopäivää ja JYP jääkiekkopäivää, JJK:n myyntipäällikkö Panu Sorjonen maalailee.

Linkkinä yhteistyössä toimii Hopen ja Matsin kummipelaaja, puolustaja Anssi Viren ja ennen kaikkea hänen asiassa aktiivisesti toiminut vaimonsa Milla Viren.

– Otin yhteyttä JJK:in ja aloin kyselemään kiinnostusta yhteistyöhön, jolloin sain kuulla että siellä olikin jo Millan kautta asiaa suunniteltu, Parkkonen kertoo.

http://www.hopeyhdistys.fi/

AnssiViren

Vinssi on Hope ry:n kummipelaaja.