JJK kaatoi kovan Badalonan

23.02.2011

Kettupaitojen leiri Barcelonassa sai komean päätöksen, kun joukkue kaatoi harjoitusottelussa kovan katalonialaisryhmä C.F. Badalonan maalein 1-2 (1-0). JJK:n molemmista maaleista vastasi keskikenttäpelaaja Tamás Gruborovics. Espanjan kolmanneksi korkeimman sarjatason kovimpiin ryhmiin lukeutuva Badalona hallitsi peliä, mutta JJK:n puolustus osoitti vertymisen merkkejä pitämällä katalaanit yhdessä maalissa.

– Vastus oli nyt huomattavasti kovempi kuin edellisessä pelissä. Badalona pyrki ottamaan meiltä tilan ja ajan pois, ja paljon me jouduttiin puolustamaan, valmentaja Jori Särkkä taustoittaa.

Ottelun avausmaali nähtiin 36. peliminuutilla, kun JJK menetti pallon halvan oloisesti oman rangaistusalueen rajalla, ja puolittain läpi päässyt Badalona-hyökkääjä toimitti pallon takaylänurkkaan. Reilua kymmentä minuuttia aikaisemmin isäntien avausmaali oli erittäin lähellä, mutta Janne Korhonen torjui kaksi peräkkäistä laukausta tolppaan.

Tasoitus syntyi heti toisen puoliajan alkuun: Tuomas Latikka keskitti oikealta, Babatunde Wusu rymisteli pääpalloon vastustajan maalivahdin kanssa ja Gruborovics laittoi irtopallon verkkoon. Voittomaalin unkarilainen ampui yllättävällä kaukolaukauksella reilusta 20 metristä parisenkymmentä minuuttia myöhemmin.

– Toisella jaksolla meilläkin oli hyviä paikkoja tehdä maaleja, mutta muun muassa Tunde ampui avopaikasta ohi. Lisäksi Janne pelasti yhden vastustajan loistopaikan. Hyvä tulos vaikeasta pelistä, puolustettiin kurinalaisesti ja haluttiin selvästi voittaa, Särkkä summaa.

Badalona-ottelu oli JJK:n Barcelonan-leirin viimeinen varsinainen urheilullinen tapahtuma. Illasta joukkue pitää vielä yhteistä palaveria, ja lähtö lentokentälle koittaa viideltä torstaiaamuna.

JJK:n kokoonpano C.F. Badalonaa vastaan: