JJK-VPS: van Gelderen vaatii taistelua

17.09.2012

Veikkausliiga jatkuu maaottelutauon jälkeen JJK:n kotiotteluiden osalta tiistaina, kun Harjun ELY-stadionille saapuu vieraita Vaasasta. Tauon jälkeen palattiin tositoimiin viime lauantaina Espoossa ja tuloksena oli pettymys: Honka oli tyly isäntä ja piti pisteet 3-0-lukemin. Jussi Vasara rankaisi vieraitaan ensin vartin ja sitten toistamiseen puolen tunnin pelin jälkeen – eikä ensimmäisellä jaksolla juuri muita maalipaikkoja ollutkaan.

 

– Ennen Hongan ensimmäistä maalia olimme tasaväkisiä. 1-0-maali muutti kuitenkin peliä ja he ottivat ottelun hallinnan. Yritimme vielä päästä peliin mukaan mutta emme onnistuneet, ruotii JJK:n puolustusta toukokuun alussa vahvistamaan tullut Jordi van Gelderen lauantaista kohtaamista.

 

– Maalit tulivat liian helposti. Meille on tällä kaudella tehty liikaa tuollaisia maaleja, joihin syynä ovat henkilökohtaiset virheet ja kommunikaatio-ongelmat – joskus myös yksinkertaisesti huono tuuri. Ylipäänsä usein hävityn ottelun jälkeen on tuntunut, että vastustaja ei loppujen lopuksi ollut niin paljon parempi, me vain hävisimme ottelun päästämällä liian helppoja, turhia maaleja, van Gelderen miettii.

 

Ennen maaottelutaukoa Kettupaidoilla oli hyvä loppukirivaihde silmässä, kun ensin kaatui KuPS Kuopiossa ensimmäistä kertaa liigassa, sitten Haka jäi jyrän alle koti-Harjulla peräti 5-0-numeroin

 

– Noissa peleissä todella juoksimme ja taistelimme. Niin lauantainakin, mutta emme tarpeeksi – emme koko peliä. En tiedä mitä ottelutauolla tapahtui, jokin henkinen asia se on, van Gelderen miettii.

 

Nyt vastaan asettuu VPS, joka on ollut toistaiseksi tällä kaudella ollut ikävä rikka JJK:n rokassa: vaasalaiset ovat voittaneet molemmat aiemmat kohtaamiset kahdella maalilla. Tällä hetkellä joukkueet ovat liigan tasaisessa keskikastissa parin pisteen päässä toisistaan. Tappiollisen Honka-pelin jälkeen JJK-leirissä janotaan kurssiin saman tien muutosta.

 

– Meidän pitää jälleen taistella, todella taistella ja antaa kotiyleisölle hyvä peli. Jokaisen meistä on annettava itsestään 100% kentällä ja taisteltava toistemme puolesta! VPS:aa vastaan tärkeintä on pystyä pitämään nollat omassa päässä. Kun sitten teemme maalin tai kaksi, voitamme.

 

Kautta on pelaamatta nyt kahdeksan kierrosta ja JJK haluaa kivuta ylemmäs nykyiseltä, yhdeksänneltä sijaltaan, joka ei miellytä ketään. Ensimmäinen askel voidaan ottaa viemällä nyt kolme pistettä VPS:lta.

 

– Loppukaudesta tulee kova. Meidän pitää keskittyä huolellisesti ja sitä kautta alkaa voittamaan – voimme vielä tehdä loppukaudesta hyvän! Meillä on kuitenkin laadukas joukkue, van Gelderen muistuttaa.

 

– Voi myös sanoa, että jos jokainen meistä pystyy voittamaan omat kaksinkamppailunsa, olemme voittaneet ottelun – siihen pitäisi pyrkiä. Ja meidän pitäisi pystyä nauttimaan pelaamisesta!

 

Toppariksi Kettupaitaan hankittu van Gelderen on pelannut toistaiseksi valtaosan peleistään vasempana laitapuolustajana selviytyen varsin mallikkaasti ennestään vieraalla tontilla.

 

– Luonnollisin paikkani on keskellä, mutta tietenkin pelaan siellä, missä minun halutaan pelaavan. Pyrin aina antamaan kaikkeni ja tekemään kaikkeni auttaakseni joukkuetta, oli pelipaikka mikä tahansa, sanoo hollantilainen.

 

Kysyttäessä, millainen fiilis hollantilaisella kaiken kaikkiaan on ajastaan Jyväskylässä ja JJK:ssa, tulee vastaus yksiselitteisesti selvällä suomen kielellä.

 

– Hyvä!

 

 

JJK – VPS, tiistaina 18.9.2012 kello 18:30, Harjun ELY-stadion

 

 

 13-ei-huono-debyytti

    Jordi juhlimassa debyytissään iskemäänsä maalia.