JJK täytti jo Ykkösen lisenssikriteerit – nousua ei kuitenkaan vielä

14.01.2022

Palloliiton lisenssikomitea on käsitellyt Miesten Ykkösen lisenssihakemukset kaudelle 2022. JJK:n nousua täytyy vielä odotella, vaikka se täyttikin lisenssikomitean mukaan jo lisenssikriteerit.

Lisenssikomitean päätöksellä kaikille kahdelletoista Miesten Ykkösen seuralle myönnettiin lisenssi kaudelle 2022. Miesten Ykkösen lisenssimenettelyssä mahdollista täydennysmenettelyä varten mukana ollut JJK täytti kuitenkin myös kriteerit, kertoo Palloliitto tiedotteessaan.

Palloliiton täydennysmenettelyn mukaisesti Miesten Ykköstä täydennetään tarvittaessa siten, että vapautuvaa paikkaa tarjotaan ensimmäiseksi Kakkosen lohkojen (A-C) parhaalle toiseksi sijoittuneelle (PEPO, B-lohkon toinen 48 pisteellä) ja sen jälkeen lohkojen 2. parhaalle kakkoseksi sijoittuneelle (JJK, C-lohkon toinen, 46 pistettä keränneenä). Sekä PEPO että JJK saivat näin ollen kauden päätteeksi Palloliitolta pyynnön jättää Ykkösen lisenssihakemukset mahdollista täydennysmenettelyä varten. Täydennysmenettely tuli lopulta ajankohtaiseksi RoPS:n luovuttua Ykkösen paikastaan ja lappeenrantalaiselle PEPO:lle tarjottiin vapautunutta paikkaa, jonka he myös ottivat ilomielin vastaan.

Ykkösen lisenssimenettelyn tässä vaiheessa tarkasteltiin seurojen taloutta, olosuhteita, urheilullista toimintaa ja oikeudellisia kriteereitä. Osaan myönnetyistä lisensseistä sisältyy olosuhteisiin tai talouteen liittyviä ehtoja.

JJK pelaa alkavalla kaudella siis 11 muun joukkueen kanssa Kakkosen C-lohkossa, missä se on pelannut myös kahden edellisen vuoden ajan noustuaan Kakkoseen kauden 2019 päätteeksi. Suurin osa Kettupaitojen vastustajista tulee tälläkin kaudella rannikkoseudulta, kun Pietarsaaren JBK, Kokkolan GBK, Vasa IFK ja Kraft Närpiöstä jatkavat kolmen oululaisjoukkueen (OTP, OLS ja Hercules) ohella niin sanotussa pohjoislohkossa. Pohjoisimpana mukaan tulee Veikkausliigasta pudonnut ja Ykkösen paikasta talousvaikeuksien vuoksi luopunut RoPS. Kaudella 2021 C-lohkossa pelannut RFA (RoPS 2) tekee näin ollen tilaa edustusjoukkueelleen.

Sarjanousijoina nähdään paluun Kakkoseen muutaman vuoden tauon jälkeen tekevä Kajaanin Haka (KajHa) sekä tämän sarjatason ensikertalainen Jyväskylän Komeetat. Komeettojen myötä C-lohkossa nähdään tulevalla kaudella peräti 6 Jyväskylän derbyä, kun nousijajoukkue pääsee haastamaan edelliskauden sarjakakkosen JJK:n ja sarjanelosen FC Vaajakosken.

Kakkosen sarjaohjelma ei ole vielä valmistunut, mutta alustavan kilpailukalenterin mukaan kausi starttaa huhtikuun lopulla.

 

Miesten Kakkonen C-lohko kaudella 2022:
(edelliskauden sijoitus suluissa)

RoPS (luopui Ykkösen paikasta)
OTP (5.)
OLS (8.)
Hercules (3.)
KajHa (nousijajoukkue)
GBK (11.)
JBK (6.)
VIFK (9.)
Kraft (10.)
Komeetat (nousijajoukkue)
JJK (2.)
FC Vaajakoski (4.)