26.07.2010
Petrescu ratkaisi TamU:lle

JJK-TamU 0-1 (0-0)
76. Tomi Petrescu 0-1

Oma koira Tomi Petrescu puraisi kasvattajaseuraansa ja ratkaisi JJK:n ja TamU:n välisen ottelun toisen puoliajan vastaiskumaalillaan. Näin JJK:lle luu köteen toisestakin Harjun kotiottelusta lukemin 0-1 (0-0).

TamU avasi ottelun vahvasti, mutta ensimmäinen todellinen maalipaikka tuli toppari Jarkko Okkoselle, joka pääsi puskemaan vapaasti Anssi Virenin keskityksestä. Okkosen ohjaus kuitenkin epäonnistui ja pallo painui ohi etutolpasta.

Ensimmäinen puoliaika oli kokonaisuudessaan tasaista vääntöä, jossa Tampere United käänsi nopeasti peliä JJK:n hallitessa valtaosin palloa.

TamU:n maalivahti Mika Hilander hoiti JJK:n erikoistilanteet ja keskityspallot varmasti, samoin kuin Tommi Karin paristakymmenestä metristä puoliajan lopulla kiskaiseman tulisen laukauksen.

JJK joutui vaihtamaan takareisivaivoista kärsineen keskikenttäpelaaja Patrick Poutaisen pois 43. minuutilla, tilalle tuli Christian Sund.

Tauolle lukemissa 0-0. Tauolla Kari Martonen joutui tekemään toisenkin pelaajavaihdon, kun avauspuolikkaalla hartiavoimin töitä tehnyt puolustaja Tuomas Latikka joutui jäämään sivuun.

Toisen jakson TamU aloitti terävästi ja pääsi vyöryttämään muutaman kerran terävästi kohti JJK:n maalia. Todelliset tekopaikat jäivät kuitenkin puuttumaan.

Ratkaisu nähtiin lopulta 76. minuutilla. TamU katkaisi JJK:n hyvän painostusjakson, Jonne Hjelm voitti Jukka-Pekka Tuomasen keskialueen kaksinkamppailussa ja pääsi juoksemaan syvällä maannutta puolustuslinjaa vastaan. Hjelm kuljetti pallon linjan edessä rankkarialueen rajalle ja vapautti oikealta Petrescun, jonka tulinen laukaus painui JJK-maalin takanurkkaan.

JJK ei saanut lopun rynnistyksellään enää todellisia tekopaikkoja aikaiseksi, ja pisteet matkasivat Tampereelle.

Paluun JJK-maaliin tehnyt Janne Korhonen selviytyi debyytistään maalia lukuunottamatta varsin helposti, sillä TamU ei pystynyt vaarallisia tilanteita juurikaan luomaan.