JJK taipui 1-0-tappioon viime hetken maalilla

30.01.2023
Kuva: Nopeajalkainen Arttu Leivonen oli vaikea pideltävä KPV-puolustukselle

JJK avasi Ykköscupin ottelunsa vierailemalla lauantaina KPV:n kotihallissa Kokkolassa. Tasaisissa, mutta vauhdikkaissa merkeissä edennyt ottelu päättyi lopulta kirpaisevalla tavalla kotijoukkueen rokotettua varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla kettulaumaa erikoistilanteesta.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja ensimmäiset minuutit kotijoukkue painoi päälle. Pian peli kuitenkin tasoittui ja JJK otti hetkittäin myös kuskin paikan vyörytellen hyökkäyksiä kohti KPV-maalia. Reilun parin kymmenen minuutin kohdalla nähtiin peräjälkeen parikin huippupaikkaa. Ensin Antti Åke löytää pitkällä pallolla boksiin nousseen Arjan Goljahanpoorin, jonka pusku painuu kuitenkin aavistuksen vasemman tolpan väärälle puolelle.

Hetken päästä vahvaan vireeseen viime aikoina päässyt Arttu Leivonen kirmaa oikealta pallon kanssa päätyviivalla ja tarjoilee takaviistoon Lari Liukkoselle. Liukkosen vasemman jalan veto suuntautuu aavistuksen liian keskelle ja KPV-vahti Sergey Lazarev torjuu laukauksen eteensä. Paikalla kärkkymässä ollut Robin Saastamoinen pääsee vielä kokeilemaan reboundista, mutta tulee myös torjutuksi. Kokkolalaistenkin nopeat hyökkäykset teettivät töitä JJK-puolustukselle, mutta yritykset suuntautuivat ensimmäiselle jaksolla pääosin ohi Ville Viljalan vartioiman maalin.

JJK suoritti ottelun toisella jaksolla tukun vaihtoja ja tarjosi peliaikaa laajalla rintamalla. Vaihtojen myötä ote siirtyikin toisella hieman enemmän vastustajalle ja niin vaan se pallokin löysi tiensä JJK:n maalin perukoille lähestulkoon viimeisellä mahdollisella hetkellä. Kotijoukkue hakikin toisella jaksolla ahnaasti voittomaalia ja kolisutteli vierailijansa maalipuita useampaankin otteeseen, mutta Viljala parhaiden ystäviensä kanssa piti kettujen maalin vielä koskemattomana viime minuuteille saakka.

Myös JJK:lle tarjoutui toisen jakson loppupuolella useampikin paikka mennä itse johtoon, mutta tarkkuus oli vielä hakusessa. Paras paikka pelattiin testipelaaja Eetu Venäläiselle, joka pääsi tälläämään vitosen viivalta suoraan Leivosen syötöstä kohti oikeaa ylänurkkaa, mutta veto karkasi aavistuksen liian korkeaksi.

Ottelun ratkaisu nähdään lopulta erikoistilanteesta varsinaisen peliajan täyttyessä, kun kotijoukkue linkoaa pitkän sivurajaheiton JJK:n rangaistusalueelle, missä Harri Heiermann jatkaa sen päällään kohti maalia. Edessä on kuitenkin useampi pelaaja ja purkupallo palautuu takaisin Heiermannille, jonka tarkka, matala veto livahtaa kuin varkain kettumaalin perukoille.

– Ihan positiivinen fiilis jäi tappiosta huolimatta meidän esityksestä. Vauhdikas peli, pallo liikkui hyvin ja prässikin toimi. Saatiin luotua hyvin maalipaikkoja, etenkin nopeilla hyökkäyksillä ja kun niitä luodaan ja ollaan aktiivisia alkaa niitä maalejakin vielä syntyä.

– Tottakai aina pelataan tuloksesta ja voittoa lähdetään hakemaan, mutta varmasti näissä tulevissakin peleissä tullaan niin meidän kun vastustajienkin toimesta jakamaan minuutteja kaikille ja testataan pelaajia ja pelillisiäkin asioita, kuten pre-seasonilla on tapana, päävalmentaja Toni Lehtinen kertoo.

Ottelussa nähtiin kaksi debyyttiä, kun JJK:hon SJK:sta juuri siirtynyt laitahyökkääjä Oskar Pihlaja pääsi vetäisemään toisella jaksolla Kettupaidan päälleen ensimmäistä kertaa virallisessa pelissä. Testipelaajan statuksella mukana ollut, aiemmin mainittu RoPS-hyökkääjä Venäläinen päästettiin niin ikään irti viimeisen puolen tunnin ajaksi. 18-vuotiaan hyökkääjän maalivainu olikin heti herkässä, sillä nuorukaiselle tarjoutui parikin hyvää maalipaikkaa, mutta aivan ei löytänyt pallo vielä maaliin saakka.

Kotijoukkueen tekemä ottelukooste on katsottavissa KPV:n YouTube-kanavalta.

JJK:n avausmiehistö näytti tältä: Viljala (MV), Porkka (63′), Räsänen (46′), Åke, Savela, Kirvesoja, Salo, Liukkonen (46′), Leivonen (82′), Goljahanpoor (46′), Saastamoinen (63′)

Ja vaihdosta: Riihimäki (MV), Pihlaja (46′), Hoffren (46′), A. Manninen (46′), Luoma (63′) (v), Venäläinen (63′), Saarikko (82′)

Ykköscupin ottelut jatkuvat JJK:n osalta heti ensi viikonloppuna, kun se matkustaa Pietarsaareen Ykköscupin hallitsevan mestarin FF Jaron vieraaksi. Ottelu oli alunperin JJK:n kotiottelu, mutta Vehkahallin ollessa alhaalla joukkueet sopivat pietarsaarelaisten isännöivän peliä Tellushallissa.