Omille nuorille sopimuksia ja maajoukkuekutsu

02.02.2023
Tuore maajoukkuemies Miika Mahlamäki on myös tuore sopimuspelaaja (📸Kalevi Hämäläinen)

JJK on solminut nipun pelaajasopimuksia omien nuorten kanssa, kun Jerry Kananen, Timi Rantamäki ja Miika Mahlamäki ovat kaikki laittaneet nimensä sopimuspaperiin. Joukon nuorin, vuonna 2007 syntynyt Mahlamäki sai tällä viikolla myös ensimmäisen maajoukkuekutsunsa.

Viime elokuussa sopimuspelaajien joukkoon liittynyt, 2005 syntynyt maalivahti Jerry Kananen on tehnyt jatkosopimuksen kaudesta 2023. Kananen toimi viime kaudella reservijoukkue JJK/2:n ja B-nuorten otteluissa veräjänvartijana ja ehtipä nuorukainen olla mukana myös edustusjoukkueen kokoonpanossa pariin kertaan kauden aikana. Kananen on pelannut JJK:n lisäksi Komeettojen riveissä ja oli lähellä päästä debytoimaan Miesten Kakkosessa juurikin entisellä kotikentällään Comets Parkilla, kun JJK:n maalia vartioinutta Aati Riihimäkeä jouduttiin paikkailemaan kesken ottelun. Aivan ei kuitenkaan virallista debyyttiä vielä edustusjoukkueessa nähty.

Uutena sopimuspelaajana rinkiin liittyy vuonna 2005 syntynyt keskikenttäpelaaja Timi Rantamäki. Ylempänä keskikenttänä pääasiassa operoivan Rantamäen viime kausi oli vahva ja pelejäkin kertyi reilusti: Miesten Kolmosessa JJK/2-miehistössä sekä B-nuorten otteluita yhteensä lähemmäs 40 ja myös maalinteko kulki mukavasti. JJK Junioreiden yhteistyöseurasta, Laukaan LKP:stä vuonna 2018 saapunut Rantamäki aloittaa nyt kuudennen kautensa Kettupaidassa.

Kolmas sopimukseen nimensä kirjoittanut Kettupaita on vuonna 2007 syntynyt keskikenttäpelaaja Miika Mahlamäki. JJK Junioreiden vuoden pelaajana viime syksynä palkittu Mahlamäki sai kuluneella viikolla myös maajoukkuekutsun vajaan kahden viikon päästä Eerikkilässä järjestettävälle U16 (2007) -ikäluokan ensimmäiselle maajoukkueleirille. Joulukuussa pelatun aluelopputurnauksen päätteeksi keskikenttämies valittiin turnauksen All Star -joukkueeseen, joten kutsu maajoukkueeseen onkin luonnollista jatkumoa hyvin sujuneille aluejoukkuepeleille. Keuruun Pallon kasvatti on pelannut JJK:n paidassa kaudesta 2021.

Jerry Kananen (s. 2005)
Pelipaikka: maalivahti
Vahvuudet omin sanoin: torjuminen, yleinen urheilullisuus ja kova palo futikseen
Aiemmat seurat: Komeetat

Timi Rantamäki (s. 2005)
Pelipaikka/paikat: ylempi keskikenttä
Vahvuudet omin sanoin: Hyökkäyspäässä ratkaisun tekeminen
Aiemmat seurat:
Team LKP

Miika Mahlamäki (s. 2007)
Pelipaikka/paikat: keskikenttä
Vahvuudet omin sanoin: Syöttäminen ja hyvä juoksuvoima
Aiemmat seurat: KeuPa