JJK nappasi Jyväskylän talviherruuden kaatamalla FCV:n

27.03.2024

FC Vaajakoski isännöi viime viikonloppuna Kettupaitoja talven toisessa derbyssä. JJK vei ottelun nimiinsä lukemin 1-2 ja helmikuisen kohtaamisen päätyttyä maalittomiin tasalukemiin otti JJK voitoin myötä itselleen niin sanotusti kaupungin talviherruuden.

Joukkueet kohtaavat toisensa tulevalla Ykkösen kaudella vähintään kahdesti: FCV isännöi kauden ensimmäistä derbyä kesäkuussa ja Harjulla pelataan puolestaan elokuun puolen välin tienoilla. Runkosarjan jälkeen edessä on vielä syys-lokakuussa pelattavat yksinkertaiset ylä- ja alaloppusarjat, joten hyvällä tuurilla paikalliskamppailuja mahtuu kauteen vielä kolmaskin.

Kotijoukkue FC Vaajakoski aloitti viime viikonlopun derbyn pirteästi ja pääsi kolistelemaan kettumaalin ylärimaakin jo reilun minuutin pelin jälkeen. Rasmus Häkkinen oli kuitenkin ehtinyt tilanteessa paitsioon. Ensimmäisten minuuttien pienen paineen jälkeen JJK pääsi rakentelemaan pikku hiljaa myös omaa peliään ja ensimmäinen huippupaikka aukesi 10. minuutilla Lauri Rutaselle, joka prässäsi FCV-vahti Santtu Toivaria ja sai kun saikin pelivälineen varastettua itselleen. Yritys leijaili kuitenkin ohi lähes tyhjästä maalista. Vartin pelin jälkeen sama mies oli jälleen päästä pahantekoon, tällä kertaa FCV-kippari Juuso Sarkkinen kiilasi viime hetkellä boksissa vauhdilla kohti maalia edenneen ”Ruttiksen” kumoon, mutta protestoinnista huolimatta palloa ei viety tilanteessa pilkulle vaan kulmalipulle. Kulmapotku oli vaarallinen ja Reetu Räsänen pääsi puskemaan siihen peräti kahdesti, mutta molemmilla kerroilla pallo siivottiin turvaan aivan maaliviivan tuntumasta.

Pelin avausmaali syntyi komean hyökkäyskuvion päätteeksi, kun pallo pelattiin JJK-vahti Jonne Urosen avauksesta lähtien suoraviivaisesti muutamalla syötöllä aina päätyrajan tuntumaan, missä Sherman Osso tarjoili ja hyökkäykseen mukaan noussut Alex Ciriaco viimeisteli tyylikkäällä tavalla ensimmäisen maalinsa pommittamalla pelivälineen suoraan ilmasta maaliin. Reilun puolen tunnin jälkeen JJK:lle tarjottiin tilaisuutta lisätä johtoaan, kun Uronen lähetti pitkän pallon vasempaan laitaan. Jimi Saarikko piti pallon vierasjoukkueen hallussa Toivarin vastaantulosta huolimatta, mutta kovan onnen soturi Rutanen ei saanut palloa vieläkään tolppien väliin vaan veto painui niukasti ohi tyhjäksi jääneen maalin. Jakson loppua kohden FCV pääsi myös pitkästä aikaa luomaan hieman painetta JJK-päähän, mutta mitään vaarallisempaa se ei lopulta saanut aikaan.

Toinen jakso käynnistyi näyttävästi, kun tauolta sisään vaihdettu Eetu Venäläinen prässäsi pallon itselleen vasemmassa laidassa ja tarjoili takaviistoon 16-alueen kaarelle, mistä tuore Kettupaita Antti-Pekka Kesonen pommitti komean laukauksen verkon perukoille ensimmäisellä kosketuksellaan. Venäläinen tuli muutenkin sisään energisesti ja loi uhkaa vasemman laidan kautta hyökäten.

FCV pääsi kuin varkain iskemään kavennuksen vajaan tunnin kohdalla Saboor Salimin riistettyä pelivälineen hyökkäyspäässä aivan rangaistusalueen reunalla. Ruben Honko viimeisteli tarkasti ja toi kotijoukkueen maalin päähän.

Kavennusosuman jälkeen JJK laittoi jälleen uuden vaihteen silmään ja haki lisää osumia hyökäten niin oikealta kuin vasemmaltakin. Etenkin Osso rakenteli sinnikkäästi monta paikan puolikasta niin itselleen kuin muillekin. Toisen jakson edetessä yhä pidemmälle JJK alkoi jo todenteolla lähentelemään Toivarin vartioimaa maalia. Vartti ennen loppua Venäläinen nousi jälleen vaarallisesti vasemmalta ja onnistui jo ohittamaan FCV-veskan, mutta pienestä kulmasta lähtenyt laukaus siivottiin puolustajien toimesta turvaan aivan maaliviivalta. Ottelun viimeiset minuutit mentiin vielä päästä päähän, mutta lisäosumia ei enää nähty. Näin JJK vei kamppailun ja sen myötä Jyväskylän herruuden pre-seasonin osalta.

HarjoitusotteluFCV – JJK 23.3.24
Lopputulos: 1-2 (0-1)

JJK:n aloituskokoonpano:
1 Uronen Jonne (Mv)
2 Saarikko Jimi (46′ Venäläinen)
6 Ciriaco Alex ⚽ (79′ Ettanen)
7 Osso Shirman
12 Räsänen Reetu (67′ Huttunen)
13 Rutanen Lauri (46′ Corr)
16 Manninen Aatu (79′ Leivonen)
20 Mahlamäki Miika
22 Luoma Juho (79′ Uwano)
27 Lahdenmäki Joona
28 Laakso Lasse (46′ Kesonen)

Vaihdosta:
4 Huttunen Otto
11 Kesonen Antti-Pekka ⚽
14 Leivonen Arttu
17 Venäläinen Eetu
18 Uwano Chuya
23 Ettanen Elias
25 Corr Kallum
30 Kananen Jerry (Mv)

JJK kohtaa vielä ennen sarjakauden alkua kenraaliharjoituksessaan Mikkelin Palloilijat vieraskentällä ensi viikon lauantaina. JJK:n osalta Ykkösen kausi käynnistyy Keravan reissulla ja ensimmäinen kotiottelu pelataan perjantaina 26.4. Viitaniemen Montussa Harjun vielä odotellessa kevätauringon lämpöä.

Kauden alkuun on aikaa enää reilut pari viikkoa, joten mikäli kausikortti on vielä hommaamatta, nyt alkaa olla jo korkea aika! Ostoksille pääset oikean reunan keltaisesta JJK Shop -painikkeesta. Voit lukea lisää kausikortista ja eri maksutavoista täällä.