JJK-MYPA: Pelillisen ilmeen parannuttava

06.08.2010
JJK-MYPA: Pelillisen ilmeen parannuttava

Päävalmentaja Kari Martonen näkee sunnuntain MYPA-ottelun tärkeimpänä tekijänä yhden asian: joukkueen pelillisen ilmeen on parannuttava selkeästi.

– Meidän pelillinen ilme on osoittanut viime peleissä selkeästi alaspäin ja Turun peli sunnuntaina oli melkoinen pohjakosketus. Positiivisena asiana siitä voi poimia lähinnä sen, että vaikka pelattiin todella huonosti, ei kuitenkaan romahdettu joukkueena, Martonen miettii.

Päävalmentaja ei haluakaan keskittyä tässä tilanteessa sunnuntain vastustajan eurokiireillä spekulointiin.

– MYPA on pelaava joukkue, joka on ollut erittäin vahva viime aikoina. Mutta meille tärkein asia on nyt oman ilmeen kohentaminen, ilman sitä meidän on ihan turha toivoa mitään.

Eväät kurssin kääntämiseen on haettu joukkueen sisäisistä keskusteluista.

– Pelaajien kanssa käytyjen keskustelujen perusteella löydettiin sellainen asia sieltä kuin vaatimustaso. Meidän pitää nostaa oman tekemisen tasoa jokapäiväisissä harjoituksissa, se koskee niin jokaista pelaajaa oman toiminnan osalta, kaverin tsemppaamisessa kuin valmennustakin.

– Sitä kautta se siirtyy peleihinkin. Vanha sanonta, että niin pelaat kuin treenaat, pitää kyllä paikkansa.

Martsin mielestä vaatimustason nosto ei ole jäänyt puheen tasolle, vaan on siirtynyt myös käytäntöön.

– Keskiviikon treenien lopuksi alkoi se ukkosmyrsky. Tuntuu että se salamointi on siirtynyt pelaajiin, me oltiin aika energisiä treeneissä tänään. Pientä jyrinääkin löytyi, kaverilta vaadittiin nyt enemmän. Kyllä musta tuntuu että ukkosmyrsky latasi meidät MYPA-peliin.

 

JJK-MYPA sunnuntaina kello 18.30.

Martsi