JJK-KuPS: Reintam odottaa tiukkaa vääntöä

10.06.2012

JJK vietti Veikkausliigan ottelutauon aikana pientä kesälomaa, mutta puolustaja Mikk Reintamilla ei juuri ollut aikaa lomailla. Nuoren miehen piti kiireisenä Viron alle 21-vuotiaiden maajoukkue, jolla oli ohjelmassaan kaksi EM-karsintaottelua. Reintam paiski molemmissa otteluissa täydet minuutit keskuspuolustuksessa – kapteeninnauha käsivarressan.

 

– Kevättalvella Venäjällä pelaamassamme turnauksessa olin myös parissa pelissä kapteenina, joten ihan uutta tämä ei ollut. Onhan se aika siistiä – on vielä vähän isompi rooli ja vastuu, Reintam tuumaa.

 

Tauon jälkeen nuorukaisenkin keskittyminen on jälleen täysipainoisesti Veikkausliigassa. Liiga jatkuukin varsinaisella huippuottelulla – vastassa on KuPS, joka on JJK:lle rakas ja aina haastava vastustaja. Reintamille joukkueessa on nyt mukana tuttuja miehiä, kun keltamustien hyökkäyspäässä häärivät Viron maajoukkuepelaajat Ats Purje ja Sander Puri.

 

– Molemmat ovat tuttuja jätkiä – ja hyviä pelaajia. He esimerkiksi pelasivat juuri A-maajoukkueessa Ranskaa vastaan, sekin jo kertoo jotain. Kummatkin ovat nopeita, taitavia ja vaarallisia pelaajia, Reintam luonnehtii.

 

Pienen alkukankeuden jälkeen Kettupaidat saivat ennen kesätaukoa pelinsä sujumaan ja pisteitä kertyikin tasaiseen tahtiin.

 

– Meillä on nyt pisteputki päällä, sitä lähdetään jatkamaan. Kauden alku oli vähän hankala, treenattiin talvella todella kovaa ja meillä ei ehkä ihan jalat liikkuneet kunnolla alkukaudesta. Nyt on sitten saatu jalat toimimaan – ja päät, Reintam virnistää.

 

– Ollaan saatu pieniä, tärkeitä asioita kuntoon ja olemme puolustaneet koko joukkueena paremmin – ja toisaalta myös tehty tehokkaasti paikoista maaleja. Sitä kautta olemme saaneet koko ajan enemmän itseluottamusta.

 

Puolustuspään taistelun lisäksi Reintamilta voi odotella huomenna tehoja myös hyökkäyspäässä. Nuori toppari on nimittäin tehnyt toistaiseksi liigassa kaksi maalia – molemmat juuri KuPS:n verkkoon. Osumat nähtiin viime kauden unohtumattomassa KuPS-JJK-ottelussa, jossa värikkäiden vaiheiden jälkeen päädyttiin 4-4-tasapeliin. Kolmaskin miehen Kettupaidassa tekemä osuma syntyi KuPS-ottelussa, kun JJK otti menneen talven liigacupissa 1-3-vierasvoiton savolaisista.

 

– Olisihan se hienoa tehdä taas maali, Reintam naureskelee.

 

– Mutta ennen kaikkea pitää kuitenkin saada pidettyä nollat omassa päässä. Tulossa on varmasti tiukkaa vääntöä!

 

 

Juhlapäivän ottelu JJK – KuPS Harjun ELY-stadionilla maanantaina 11.6. kello 18:30

 

 

7_Viron_maajoukkuetoppari_nayttaa_mallia_paapallojen_voittamisessa

    Reintamin tyylinäyte ilmatilan hallinnasta viime kauden voitokkaassa KuPS-ottelussa.

 

 

TM