JJK kohtaa sunnuntaina Oulussa OLS:n

22.08.2021

Kettuleirissä päästään jälleen pienen suunnittelemattoman tauon jälkeen tositoimiin, kun JJK matkustaa Oulun Luistinseuran vieraaksi sunnuntai-illan ottelussa. Edellisellä Vaasan pelireissulla pelannut joukkue asetettiin karanteeniin kyseisessä ottelussa tapahtuneen korona-altistumisen vuoksi, mutta nyt kettumiehistö palaa pelikentälle.

OLS on yksi C-lohkon kolmesta oululaisseurasta ja se tunnetaan nykyisin myös nimellä AC Oulu OLS. Kuten nimestäkin voi huomata, kyseessä on Veikkausliiga-seura AC Oulun kakkosmiehistö. Joukkuetta valmentaa jalkapallopiireissä hyvin tunnettu persoona Rauno ”Rane” Ojanen. Vuosi sitten solmitun yhteistyösopimuksen myötä AC Oulu vastaa entistä vahvemmin oululaisen huippujalkapallon toiminnasta B-junioreista alkaen ja OLS keskittää puolestaan resursseja pelaajaputken alkupäähän. AC Oulu operoi toimintaa, mutta sarjapaikat ovat yhä OLS:n nimissä.

Viime kauden päätteeksi C-lohkon 11. sijalle jäänyt OLS ehti jo pudota sarjasta, mutta AC Kajaanin luovuttua sarjapaikastaan se nousi täydennysmenettelyn kautta takaisin Kakkoseen. Kuluva kausi on sujunut edellistä paremmin ja joukkue löytyy sarjan keskikaskista sijalta 7. JJK on taulukossa vain parin sijan verran ylempänä, mutta kettulaumalla on rästissä useampiakin pelejä, jotka voittamalla se kohentelisi asemiaan kummasti. JJK on onnistunut myös viime kierroksilla petraamaan huomattavasti vaikeaa vieraspelisaldoaan, sillä kahdesta edellisestä vieraspelistä se on napannut voitot yhteismaalein 1-7.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen, kun JJK isännöi Oululaisia kesäkuun alussa Harjulla. Kotikentällään yhä tappioitta oleva JJK esiintyi vakuuttavin ottein ja vei ottelun nimiinsä 2-0-lukemin Joel Pasasen ja Robin Saastamoisen maaleilla. Molemmilla joukkueilla oli kuitenkin kamppailussa omat hallintajaksonsa ja maalipaikkansa, näin ollen myös maalivahdit Aati Riihimäki ja Juuso Särkelä joutuivat molemmat torjuntatöihin.

OLS:n kokoonpanossa on nähty kauden aikana farmisopimuksesta johtuen jonkin verran vaihtuvuutta ja myös sunnuntaina kokoonpanossa nähtäneen joitakin AC Oulun Veikkausliiga-pelaajia. Miehistöstä löytyy myös useampia nuorten maajoukkuepelaajia, kuten polvivammastaan pelikuntoon kuntoutunut, 2003 syntynyt maajoukkuepuolustaja Miika Koskela sekä niin ikään U18-maajoukkueeseen kuuluva keskikenttämies Lasse Ikonen.

JJK pääsee tänään reissuun vahvalla miehistöllä, vaikka asepalvelustaan suorittavat miehet ovatkin jääneet pois matkasta. Karanteenin vuoksi edellisestä ottelusta onkin ehtinyt vierähtää jo pari viikkoa, joten Kettupaidat lähtevät taistelemaan vieraspisteistä ilman pelirasitusta. Tulevina viikkoina pelataan kuitenkin tiiviiseen tahtiin, kun perjantaina 27.8. kohdataan ensin kotikentällä FCV ja seuraavana torstaina kylään saapuu Kemi City FC. Syyskuun puolella otteluita kertyy kaiken kaikkiaan kuusi.

Sunnuntain OLS-kamppailusta ei tätä kirjoittaessa ole tietoa striimistä, mutta JJK:n Twitterissä pyritään seuraamaan pelin kulkua mahdollisuuksien mukaan ja lisää pelistä kuullaan sitten jälkikäteen.

OLS – JJK || 22.8.2021 || klo 18:30