JJK kärsi niukan tappion Oulussa

05.10.2020

JJK ei onnistunut kukistamaan voiton myötä sarjakärkeen siirtynyttä isäntäjoukkue Herculesta, vaan pisteet jäivät Ouluun lukemin 2-1.

JJK kohtasi sunnuntai-iltapäivänä vieraskentällä oululaisseura Herculeksen ensimmäistä ja samalla ainoata kertaa tällä kaudella. Hercules oli ennen ottelua varsin tasaisessa sarjassa sijalla kaksi, pari pistettä sarjaa johtaneen JIPPO:n kintereillä, JJK puolestaan kuudentena.

JJK sai otteluun vahvan alun ja rakenteli useita hyökkäyksiä, kun kotijoukkue vasta käynnisteli koneitaan. Ensimmäinen loistopaikka nähdään jo kuudennella minuutilla, kun puolustajan palautus alaspäin karkaa Hercules-maalia vartioineelta Aleksanteri Patroselta suoraan Joel Pasaselle, joka jatkaa pallon maalin edessä kytänneelle Robin Saastamoiselle. Kettukapteeni pääseekin nikkaamaan pallon käytännössä tyhjään maaliin, mutta on ehtinyt syötön lähtiessä paitsioon, joten maalia ei hyväksytä.

Seuraavalla minuutilla tapahtuu jälleen: Joonas Madetoja pääsee syötön katkoon keskiviivan tuntumassa ja tarjoilee pallon pystyyn juosseelle Saastamoiselle. Patronen tulee kuitenkin maaliltaan vastaan ja onnistuu peittämään sen verran, että laukaus karkaa aavistuksen ohi maalin kentän päätyverkkoihin.

20 minuutin kohdalla kettujen rakentelu tuottaa myös tulosta. Topparin paikalla pelannut Joona Itkonen riistää pallon vastustajalta keskialueella ja nousee itse vauhdilla vasenta laitaa. Itkosen korkea keskityspallo putoaa maalivahdin nenän edestä jälleen suoraan Pasasen syliin, joka ei aikaile vaan tykittää matalan pallon vasemmalla jalallaan verkon perukoille vieden Kettupaidat ansaitusti 0-1-johtoon.

Johto-osuma riittää kuitenkin herättämään myös kotijoukkueen, joka alkaa ottaa peliä pikku hiljaa haltuunsa. Vajaan puolen tunnin kohdalla Hercules pääsee kokeilemaan maalintekoa kahdesti, kun ensin Aati Riihimäki torjuu kokeneen Pekka Wellingin yrityksen ja seuraavalla minuutilla puolestaan Juho Luoma pysäyttää karkuun päässeen Muritala Adeniranin yrityksen venyttämällä kuuluisat lonkeronsa viime hetkellä väliin liukuen pallon turvallisimmille vesille.

33 minuutin kohdalla kotijoukkue rakentelee komean hyökkäyksen, mutta Riihimäki tulee jälleen maaliltaan torjumaan ensimmäisen yrityksen. Hyökkäystä keskikentällä käynnistämässä ollut Jesse Kilpeläinen on kiertänyt kuitenkin kuin varkain taka-alueelle ja pääsee ensimmäisenä irtopalloon ja tällää sen voimalla ohi Riihimäen. Tauolle siirrytään lukemissa 1-1.

Toisella jaksolla peli pysyy enimmäkseen kotijoukkueen hallussa, mutta vaarallisimmat maalipaikat päättyvät joko kulmalipulle tai paitsioliputuksiin.

83. minuutilla kotijoukkue pääsee kuitenkin lopulta iskemään hakemansa johto-osuman: Welling taistelee pallon itselleen sivurajan jälkitilanteessa ja pujottelee itsensä nokikkain vastaan tulleen Riihimäen kanssa. Riihimäki ei saa riittävästi näppejään väliin ja Welling pääsee laukomaan kohti maalia, mutta Itkonen pelastaa yrityksen maaliviivalta. Purku ohjautuu kuitenkin takaisin Wellingille, joka jatkaa pallon maalin edustalle Adeniranille, jolla on lopulta helppo työ tuikata pallo maaliin.

Johto-osuman jälkeen Hercules vetäytyy ja JJK:n on yhä vaikeampi päästä vaarallisille maalipaikoille. Ottelun lisäajalla Saastamoinen rakentelee vielä viimeisen tasoituspaikan vaihdosta sisään tulleelle MP-laina Eero Ylöselle, joka laukookin tulisesti, mutta Patronen liimaa vedon.

Vaikka kettupaitojen peli oli ensimmäistä puolituntista lukuunottamatta melko passiivista ja edellisissä otteluissa näkynyt hyvä taisteluilme oli jäänyt Harjulle, ei niukka tappio sarjan kärkijoukkueen kentällä anna kuitenkaan syytä suurempaan synkistelyyn vaan katseet on suunnattava jo kohti seuraavaa ottelua. Pelit jatkuvatkin jo parin päivän päästä torstaina 8.10., kun kuopiolainen KuFu98 saapuu Harjulle toista kertaa tällä kaudella. Liput kamppailuun ovat myynnissä osoitteessa jjk.fi

Hercules - JJK 2-1 (1-1)