JJK jatkaa voitokkaana kotikentällä, FC Kiisto nurin 2-0

12.07.2020

JJK sai kauden toisessa kotiottelussa vieraakseen vaasalaisen FC Kiiston. Kettulauma ei antanut vierailleen kotiinviemisiä, vaan piti pisteet 2-0-voitolla!

Maalinteon aloitti Eeli Liukkonen vajaan puolen tunnin kohdalla ja loppulukemat viimeisteli jälleen sama mies kuin derbyssäkin: Mikko Manninen.

Ottelun kuva oli alusta asti selkeä: JJK painostaa ja Kiisto keskittyy puolustamaan. Isännät saivat ensimmäiset hyvät maalipaikkansa jo ensimmäisen kymmenen minuutin sisään.

Ensimmäinen maalipaikka avautui jo neljännellä minuutilla, kun Mikko Manninen pelasi loistavalla syötöllä Tuomas Koppelomäen nokikkain Kiisto-veska Matias Jokiniemen kanssa. Jokiniemi teki kuitenkin yhden illan lukuisista hyvistä torjunnoistaan ja piti vielä maalinsa puhtaana.

Hetkeä myöhemmin maalipaikka aukeni puolestaan Eeli Liukkoselle: Robin Saastamoinen taisteli hyvin pallon itselleen kulmalipun tuntumassa ja syötti maalin edustalla Rasmus Ervastille, joka jatkoi puolestaan edelleen Liukkoselle. Keskikenttämiehen laukaus ei kuitenkaan tällä kertaa onnistu, vaan pallo karkaa yli maalin.

Ottelun avausmaalia päästiin lopulta juhlimaan vajaan puolen tunnin kohdalla ja se tuli mainion hyökkäyksen päätteeksi: toppari Tuure Fagerström syötti laitapakki Jonne Porkalle, joka jatkoi pallon edelleen hyvän nousun tehneelle Saastamoiselle. Saastamoinen syötti takaviistoon maalin edustalle tavoittaen Liukkosen, joka ei toista kertaa erehtynyt vaan laittoi pallon vuorenvarmasti maalin perukoille! Maali oli Liukkoselle kauden ensimmäinen – ja näin JJK siirtyi ansaittuun 1-0-johtoon 27.minuutilla.

Eeli Liukkoselle (#20) maistui kauden ensimmäinen osuma

Vierasjoukkueella ei avauspuoliajalla juuri paikkoja ollut ja Aati Riihimäki maalillaan saikin olla varsin rauhassa. Muutaman kerran Kiisto viritteli hyökkäyksiään, mutta ne eivät tuottaneet suurempaa hätää JJK:n puolustukselle.

37.minuutilla JJK pääsi esittelemään omaa vastahyökkäyspelaamistaan yhden Kiiston hyökkäyksen jäljiltä. Fagerström voitti pääpallon omassa boksissa ja pallo päätyi Ervastin kautta kärjessä pelanneelle, mutta syvällä omalla alueella puolustustöissä olleelle Koppelomäelle. Koppelomäki piti taitavasti pallon hallussaan Kiisto-pelaajien keskellä ja käytti pallon laitapakki Porkalla laittaen sitten itse erinomaisen syötön kohti maalille noussutta Liukkosta.

Jokiniemi Kiiston maalilla kuitenkin niinikään luki tilanteen hyvin ja tuli maaliltaan vastaan oikea-aikaisesti päästen näin nappaamaan pallon juuri ennen Liukkosta. Saman tien oltiin jälleen lähellä maalintekoa ja jälleen pahanteossa oli Liukkonen, tällä kertaa Mannisen syötöstä – Jokiniemi puolustuksineen ennätti kuitenkin jälleen väliin siivoten tilanteen kulmapotkuksi.

JJK sai kulmapotkuja läpi puoliajan, viimeisimmän aivan jakson loppuun Porkan nousun seurauksena. Kiisto sai kuitenkin hoideltua isäntien kulmurit vaarattomiksi. Taukoa vietettiinkin 1-0-johdossa.

Toinen puoliaika jatkui siitä mihin ensimmäinen päättyi ja JJK piti palloa Kiiston keskittyessä maalinsa varjeluun. Ensimmäisen pahan hyökkäyksen pääsi iskemään kuitenkin Kiisto, kun 50.minuutilla vieraiden laitamies Ossi Katajamäki sai pallon Riku Jääskältä ja pääsi karkaamaan nokikkain Riihimäen kanssa. Tulinen veto painui kuitenkin vieraiden kannalta väärälle puolelle sivuverkkoa.

Toisen puoliajan edetessä sade yltyi melkoiseksi ja asetelma pysyi pitkään varsin selkeänä: JJK piti palloa ja etsi keinoja purkaa vieraidensa puolustus. Kiisto puolustikin tunnollisesti ja kookas puolustus siivosi illan mittaan varmasti tukun erikoistilanteita ja kaukolaukauksia.

67.minuutilla Kiiston puolustusmuuri saatiin kuitenkin avattua. Koppelomäki haisteli hyvin puolustuksesta hieman heikoksi jäävän syötön ja liukui uhrautuvaisesti katkomaan sen saaden ryövättyä pallon. Koppelomäki syötti pallon vasenta laitaa pitkin nousua tekevälle Manniselle, joka luovi taidokkaasti rangaistusalueelle ja laittoi pallon tarkasti maaliin ohi voimattomaksi jääneen Jokiniemen!

Mikko Manninen (#5) luovi jälleen tiensä maalipaikalle ja iski ottelun loppulukemiksi 2-0

2-0-maalin jälkeen myös vierasjoukkue lisäsi hieman kierroksia hyökkäyspeliinsä ja peli alkoi aaltoilla enemmän päästä toiseen. Riihimäki piti kuitenkin maalinsa koskemattomana loppujen lopuksi koko ottelun ajan eikä joutunut venymään huipputorjuntoihin.

JJK puolestaan oli lähellä kolmannen maalin tekoa 78.minuutilla, kun Ervasti vapautti Mannisen juoksuun jälleen vasenta laitaa pitkin. Manninen syötti maalin edustalle, mutta Kiisto-toppari Miikka Vedenjuoksu ennätti viime hetkillä hätiin ja purki pallon väljemmille vesille.

JJK teki ensimmäiset vaihtonsa 84.minuutilla, kun kentälle tulivat sekä Maxime Nzeza että Severi Vielma ja molemmille esiintyminen oli kauden ensimmäinen kotikentällä. Vuonna 2002 syntynyt kettukasvatti Nzeza debytoi Kakkosessa kauden avausottelussa VIFK:n vieraana, täksi kaudeksi kettupaitaan palanneelle, loukkaantumisen jälkeen paluuta täyteen pelikuntoon tekevälle Vielmalle esiintyminen oli puolestaan ensimmäinen Kakkosessa ja samalla ensimmäinen Harjun stadionin tutulla nurmella sitten kauden 2018 loppuhetkien.

Koppelomäen tilalle kärkeen tullut Nzeza olikin heti ensitöikseen karata maalintekoon, mutta Vedenjuoksu oli jälleen mies paikallaan ja sai katkottua tilanteen.

JJK teki kolmannen vaihtonsa ottelun loppuhetkillä ja näin myös vuonna 2003 syntynyt Jaakko Björn pääsi tekemään ensiesiintymisensä Miesten Kakkosen tasolla ollen näin nuorin JJK-pelaaja tällä sarjatasolla.

Nuoret vaihtopelaajat olivatkin juonimassa vielä hyvää hyökkäystä kun 90.minuuttia tuli täyteen: Björn haki läpisyöttöä Nzezalle ja JJK sai tilanteesta vapaapotkun. Viimeiset minuutit eivät tarjonneet enää maaleja ja näin Mannisen 2-0-maali jäi ottelun viimeiseksi.

2003 syntynyt Jaakko Björn pääsi tekemään debyyttinsä Kakkosessa ottelun loppuminuuteilla

Voiton myötä JJK on nyt sarjan kärjessä tasapisteissä yhdessä yhden ottelun enemmän pelanneen Herculeksen kanssa. Harjulla ottelua seurasi reilut 600 silmäparia rankkasateesta huolimatta ja loput seurasivatkin ottelua etänä kotikatsomostaan Tapio Suomisen selostuksilla. Ottelun maalikooste ja parhaat palat ovat nyt katsottavissa JJK TV:ssä täällä.

Muista myös tilata JJK TV YouTube-kanava niin pääset näkemään maalikoosteen aina ensiesityksenä ja saat halutessasi myös ilmoituksen, kun uutta sisältöä julkaistaan. JJK TV:stä voit katsoa kotiottelut kätevästi myös jälkikäteen tallenteena mikäli livetilanteessa et ehdi ottelua seurata tai muuten vaan haluat palata pelin tunnelmiin. Kanavan tilaus on maksuton. Tilaamaan pääset klikkaamalla tästä.

Kettupaitojen pelit jatkuvat ensi viikon sunnuntaina vieraspelillä JBK:ta vastaan, Harjulle taas palataan lauantaina 25.7. klo 17 alkavan JIPPO-ottelun myötä. Ottelun ennakkoliput ovat nyt myynnissä osoittessa: jjk.fi

JJK - FC Kiisto 2-0 (1-0)

1-0 27' Eeli Liukkonen

2-0 67' Mikko Manninen

JJK:n avauskokoonpano: Aati Riihimäki, Jonne Porkka, Tuure Fagerström (84' Vielma), Sami Nissinen, Juho Luoma, Olli Pöyliö, Robin Saastamoinen, Rasmus Ervasti, Eeli Liukkonen (88' Björn), Mikko Manninen, Tuomas Koppelomäki (84' Nzeza).

Vaihtopelajaat: Matti Artimo (mv), Joona Itkonen, Jaakko Björn (88'), Vertti Lepo, Maxime Nzeza (84'), Severi Vielma (84').

Kuvat: Jussi Reinilä