Mielin määrin hallinnut JJK jäi Harjun hulabalooillassa jälleen tasapeliin

15.08.2011

Huikea alku ja 25 minuutin miesylivoima ei riittänyt palauttamaan JJK:a voittokantaan Veikkausliigassa. FF Jaro taisteli kolmella erikoistilannemaalilla 3-3 (2-2) tasapelin 3431 katsojan edessä.

JJK karkasi 2-0 -johtoon ennen kuin ottelu ehti kunnolla alkaakaan. Tamás Gruborovics naulasi pallon maaliin ottelun ensimmäisellä laukauksella jo toisella peliminuutilla Mikko Mannisen huikean esityön jälkeen. Seuranneesta aloituspotkusta Gruborovics riisti pallon sekoilleelta Jaro-joukkueelta, purjehti yksin läpi ja laukoi pomminvarmasti takanurkkaan: 2-0 ennen kuin Harjun kellon viisari oli ehtinyt liikkua kolmen minuutin kohdalle.

Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin Jani Virtanen pyssytti 20 metristä tolppaan, ja Babatunde Wusu suoritti Mannisen mainiosta läpisyötöstä tyylipuhtaan hutipotkun. Vastaiskusta Jaro sai vaarattoman oloisen vapaapotkun keskialueelta, pallo pelattiin nopeasti oikeaan laitaan Jussi Aallolle, jonka keskitys löysi Heikki Ahon: 2-1. Vajaa viisi minuuttia ennen taukoa muutoin varsin kesy Jaro sai vapaapotkun, jonka Patrick Byskata toimitti vitosen viivalla vapaana olleen Irakli Sirbiladzen otsaan – tauolle tasalukemissa 2-2.

Toiselle puoliajalle JJK suoritti kaksi vaihtoa, kentälle Tommi Kari ja Mikko Hyyrynen, ulos kaksikko Poutiainen-Virtanen. Kari käytti ensimmäiset kosketuksensa hyödykseen ja paukutti paristakympistä etualanurkkaan. Kun vielä Jaron tauolla peliin tullut vaihtomies Ilya Vaganov hölmöili itsensä kahdella varoituksella suihkuun, näytti kaikki Kettuleirissä hyvältä.

Merkkaus petti kuitenkin vielä kerran ja vartti ennen loppua oli Maksim Vasiljevin vuoro toimittaa pallo lähietäisyydeltä isäntien rysään. Loppuhetkillä JJK sai vielä aikaiseksi pari hyvää tilannetta, mutta Vitali Teles venyi niin Karin kuin Wusunkin yritysten tielle.

Lopputuloksena  Harjun maanantai-illassa tasapeli 3-3.