JJK-IFK Mariehamn: Särkkä: ”Kova taistelupeli”

15.05.2012

Kauden 2012 Veikkausliiga on edennyt seitsemännelle kierrokselleen ja JJK:lla on keskiviikkona edessään kauden neljäs kotiottelu, kun vieraaksi saapuu Ahvenanmaalta IFK Mariehamn. Edellisessä kotiottelussaan FC Lahtea vastaan JJK saalisti lopulta riemukkaan kotivoiton, kun Tamás Gruborovics ampui Kettupaitojen 2-1-maalin rangaistuspilkulta ottelun lisäajalla.

 

Lahti-voiton jälkeen Kettupaidoilla oli vuorossa kauden ensimmäinen reissu Turkuun, jossa JJK joutui pettymään – hyvän ja kypsän ottelun tuloksena oli lopulta nolla pistettä, kun kotijoukkue FC Inter oli niukasti 2-1-maalein parempi. Tasaisessa ottelussa ei maalipaikoilla juurikaan juhlittu ja JJK:n valmentaja Jori Särkkä ennakoikin jo etukäteen erikoistilanteiden nousevan Inter-pelissä suureen rooliin. Näin olikin: ottelun kolmesta maalista kaksi tuli erikoistilanteista.

 

Nyt Särkkä povaa tiukkaa taistelua maarianhaminalaisia vastaan.

 

– Kova taistelupeli tulossa. Kaksinkamppailupeli korostuu tässä ottelussa varmasti, toteaa Särkkä.

 

IFK:n pelitapa onkin kettuleirissä varsin tuoreessa muistissa, kun tie Suomen Cupissa loppui aiemmin keväällä tylyin 4-1-lukemin juuri saarelaisten vieraana.

 

– Meille tulee olemaan haasteena erityisesti se, miten pystymme vastaamaan IFK:n fyysisyyteen. Syöttöpelimme rooli korostuu tässä entisestään – se on saatava rullaamaan kunnolla, Särkkä linjaa.

 

JJK sai menneenä lauantaina sarjakärki Interin pidettyä hyvin pois maalipaikoilta kurinalaisella ja tarkalla koko joukkueen puolustuspelaamisellaan. Särkkä peräänkuuluttaakin lauantaina nähdyn ilmeen säilyttämistä.

 

– Meidän on pystyttävä pitämään yllä samaa peli-ilmettä kuin Interiä vastaan. Pelillinen otteemme oli tuolloin hyvä ja ottelun ratkaisu oli pienistä asioista kiinni – nyt pitää saada nuo pienet asiat kääntymään meidän eduksemme.

 

– Kaikki on nyt itsestämme kiinni! Joukkueelle jäi aivan varmasti nälkää Inter-pelistä, jossa hyvän esityksen jälkeen jäätiin tyhjin käsin. Hyvä vain, että tuon jälkeen seuraava ottelu tulee näin pian, niin päästään samalla sykkeellä jatkamaan. 

 

Meneillään on jälleen hieman tiiviimpi ottelurupeama, kun lauantaisen Inter-ottelun ja keskiviikon IFK-ottelun jälkeen ensi viikon aikana pelataan peräti kolme ottelua.

 

– Molemmat joukkueet ovat pelanneet ja pelaavat paljon, joten sillä ei ole merkitystä. Meidän on saatava nyt jalat liikkeelle – ja myös mielen oltava lennokkaana!, Särkkä tuumaa.

 

– Pyritään tarjoamaan yleisölle ilmeikästä ja ovelaa JJK:ta!

 

 

TM