JJK-IFK Mariehamn: Kotiottelut jatkuvat jälleen!

15.06.2013

20130616-jjk-mifk-vl

 

 

JJK:n kotiottelut jatkuvat pienen maaottelutauon jälkeen jälleen! Sunnuntaisessa Reilun kaupan ottelussa vastaan asettuu IFK Mariehamn.

 

Veikkausliigassa pelataan jo toista ottelukierrosta ja niinpä JJK ja IFK:kin ovat jo kertaalleen kohdanneet: Kettupaitojen kuluvan kauden ensimmäisessä liigaottelussa pisteet jaettiin Maarianhaminassa 2-2-tuloksella. JJK nousi huhtikuuisessa ottelussa Mikko Mannisen ja Mikko Innasen maalein komeasti 1-0-tappioasemasta johtoon, mutta isännät tulivat tasoihin vielä aivan varsinaisen peliajan viime hetkillä.

 

Jobinpostia tuli myös loukkaantumisrintamalla, kun edelliskaudella saarella peräti hattutempun paukuttanut Eero Markkanen loukkasi takareittään. Markkanen on kuitenkin jättänyt nyt loukkaantumisensa taakseen ja teki paluun liigaviheriöille torstaina Pietarsaaressa – niinpä viime kaudella peräti viidesti saarelaisryhmää kurittanut Markkanen onkin jälleen Pekka Lyyskin miehistön kiusana!

 

 

erzin_tuuletus_jjk-mifk_011012

    Erzi tuuletteli viime kaudella IFK:ta vastaan useamman kerran.

 

 

IFK taas koki merkittävän loukkaantumiskolauksen hieman myöhemmin, kun aina vaarallisen Petteri Forsellin kauden todettiin olevan polvivaivan takia ohitse jo toukokuussa.

 

Torstaina IFK sai puolestaan tortaina kovan luokan vahvistuksen: loukkaantunutta Simon Nurmea maalivahtiosastolle paikkaamaan liittyi alustavasti kuukauden pestillä Peter Enckelman, joka on tehnyt pitkälle toistakymmentä vuotta uraa Brittein saarilla ja kuulunut pitkään myös maajoukkueen kuvioihin. Enckelman oli jo torstain RoPS-ottelussa kokoonpanossa, mutta ei vielä tolppien välissä – Veikkausliigan tuorein paluumuuttaja nähtäneenkin siis nyt ensimmäistä kertaa liigaviheriöllä juuri Harjulla.

 

Maarianhaminalaisten otteet ovat kauden ensimmäisen kolmanneksen mittaan ailahdelleet laidasta laitaan – tasaista peliä on saattanut seurata suurinumeroinen tappio, eikä kahta peräkkäistä voittoa ole saarelaisryhmäkään onnistunut vielä nappaamaan. Torstaina IFK nappasi Dever Orgillin maalilla kotonaan 1-0-voiton RoPS:sta.

 

JJK:n matka Pietarsaareen taas oli murheellinen: FF Jaron vahva rynnistys tuotti lopulta 3-0-voiton jalkoihin jääneestä kettulaumasta. Kauden avausvoittonsa JJK saalisti viimeisessä maaottelutaukoa edeltäneessä ottelussaan, kun MYPA kaatui Anjalankoskella Babatunde Wusun toisen jakson osuman turvin luvuin 0-1. Ottelun hahmona hääri helteisessä kesäillassa jo kuluvalta kaudelta tuttuun tapaan Patrick Poutiainen, joka myös syötti Tuomas Latikan mainion nousun jälkeen komeasti ottelun ainoan maalin. Peliesitys Anjalankoskella oli kauttaaltaan paljon Pietarsaaressa nähtyä parempi ja edellisottelun tappio onkin takuulla nostattanut kiukkua – IFK:ta vastaan jokainen haluaa pestä kasvonsa Pietarsaaressa nähdyn vaisun esityksen jälkeen ja napata kauden ensimmäisen kotivoiton!

 

Ottelussa rikotaan jälleen myös eräs varsin komea rajapyykki: liigaotteluiden määrässä mitattuna JJK:n kokeneimmalle pelaajalle, Mikko Innaselle, IFK-ottelu on huimaavasti jo uran 300.!

 

 

Veikkausliigan 13. kierros: JJK – IFK Mariehamn, sunnuntaina 16.6. kello 18:30, Harjun stadion

 

 

Aiemmat kohtaamiset Veikkausliigassa:

22.4.2013 IFK Mariehamn – JJK  2 – 2

1.10.2012

JJK – IFK Mariehamn

3 – 2

22.7.2012

IFK Mariehamn – JJK

3 – 3

16.5.2012

JJK – IFK Mariehamn

5 – 2

26.10.2011

JJK – IFK Mariehamn

2 – 0

21.8.2011

IFK Mariehamn – JJK

2 – 2

16.6.2011

JJK – IFK Mariehamn

2 – 1

27.9.2010

IFK Mariehamn – JJK

3 – 2

18.6.2010

JJK – IFK Mariehamn

0 – 2

4.10.2009

IFK Mariehamn – JJK

3 – 1

27.5.2009

JJK – IFK Mariehamn

0 – 2