JJK haastaa sarjakärjen Harjulla maanantaina

01.08.2021

JJK saa maanantai-iltana vieraita Etelä-Pohjanmaalta, kun vahvassa iskussa oleva sarjakärki SJK Akatemia saapuu Harjulle

Kettupaidat ovat tämän kauden toistaiseksi kovimman haasteen edessä kotikentällään, kun vahvavireinen sarjajohtaja SJK Akatemia saapuu vierailulle Harjun sametille. Ottelu käynnistää samalla JJK:n pienoiset härkäviikot, kun neljään viikkoon pelataan kaiken kaikkiaan kuusi ottelua, joissa peräti kahdessa mitellään vahvan kauden pelannutta paikallisvastustaja FCV:tä vastaan (12.8. Vaajakoskella ja 27.8. Harjulla). SJK Akatemian ja vaajakoskelaisten lisäksi Harjulle saapuu elokuussa myös OTP (15.8.).

Viime kauden päätteeksi Ykkösestä pudonnut SJK:n Veikkausliiga-joukkueen reservinä toimiva SJK Akatemia hamuaa sarjavoittoa ja sen myötä paluuta takaisin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle.

JJK:n ja SJK Akatemian välisiä otteluita löytyy tilastohistoriasta vain yksi ja sekin tältä kaudelta, kun Kettupaidat vierailivat Seinäjoella kauden avausottelussaan toukokuussa. Tuolloin JJK oli hyvin pelissä mukana ensimmäisen jakson ajan ja Mikko Mannisen iskettyä tasoituksen Arttu Leivosen loistavasta esityöstä juuri ennen taukoa ottelu näytti hienoisesti jopa kääntyvän vierasjoukkueelle. SJK tuli kuitenkin vahvasti toiselle jaksolle ja iski ensin hieman onnekkaastikin JJK-pelaajan kautta itsensä johtoon ja myöhemmin vielä 3-1 loppulukemat. Vaikea toinen jakso onkin ollut Kettupaitojen kiusana koko kauden etenkin vierasotteluissa.

JJK on ollut puolestaan varsin vahva kotijoukkue, sillä viidestä Harjulla pelatusta ottelusta saldona on neljä voittoa, yksi tasapeli ja vain yksi päästetty maali, maalisuhteella 14-1. Kettupaitojen puolustus onkin ollut tilastojen valossa tällä kaudella jopa historiallisen hyvä, sillä se on päästänyt kaiken kaikkiaankin yhdeksässä pelaamassaan ottelussa vain kuusi maalia, mikä on vähiten koko sarjassa. Mukaan mahtuu myös yli 500 minuutin mittainen nollapeliputki, jota ei taida ns. liiton sarjoissa pelatessa ihan kettujen lähihistoriasta löytyä.

JJK:n maalia kaikissa tämän kauden kotiotteluissa vartioinut Aati Riihimäki antaa niinikään tunnustusta tiiviille puolustustyöskentelylle.

– Vaikka alla onkin paljon nollapelejä ja recordi näyttää hyvältä niin tosi helppoahan siellä takana on olla, kun aika harvoin joutuu itse hommia tekemään.  Toivottavasti huomenna on sama tilanne. Me ollaan oltu hyviä varsinkin silloin, kun on puolustettu vähän alempaa ja luultavasti huomennakin joudutaan välillä olemaan alempana, joten uskon ja toivon, että meillä pysyy se sama tiiviys. Silloin me ollaan vahvoilla, Riihimäki uskoo.

Sarjaa seitsemän pisteen turvin johtava vierasjoukkue SJK on sen sijaan tehnyt koko kauden kovaa jälkeä hyökkäyspäässä ja on paukuttanut 12:sta ottelussa peräti 48 maalia. Omissa on kuitenkin soinut myös 21 kertaa, joten ottelut ovat olleet varsin runsasmaalisia. SJK on pelannut kolme ottelua enemmän kuin isäntäjoukkue JJK ja on kerännyt kaiken kaikkiaan 28 pistettä, kun JJK:n plakkarissa on yhdeksästä ottelusta 17 pistettä, mikä oikeuttaa sarjataulukossa kuudenteen sijaan.

JJK:n nollapeliputki Harjulla katkesi edellisessä kotiottelussa, kun vierasjoukkue GBK onnistui samaan pallon verkon perukoille ja nappasi matkaansa myös tasapelipisteen 1-1 lukemin. Tasapelistä sisuuntunut kettulauma matkusti kuitenkin viime kierroksella Kemi City FC:n vieraaksi ja taisteli itselleen kauan kaivatun voiton hyvän esityksen päätteeksi myös vieraskentältä numeroin 1-4. Maalinteossa onnistuivat Tuomas Koppelomäki, Antti Åke, Vertti Lepo sekä Arttu Leivonen. Kemi City iski ainokaisensa pilkulta.

Tuomas Koppelomäki iski yhden ja syötti toisen osuman Kemin reissulla (kuva: Foto-Antti)

Huomionarvoista ottelussa oli etenkin nuorten pelaajien vahvat otteet, sillä JJK juoksutti kentälle peräti viisi B-juniori-ikäistä pelaajaa. Tuomas Koivisto ja Shirman Osso nousivat avauskokoonpanoon ja Roope Salo, Arttu Leivonen sekä tuorein sopimuspelaaja Jimi Saarikko pääsivät kehiin vaihtopenkin kautta. Kettupaidoilta puuttui useampi avauksen pelaaja niin pienten vaivojen kuin armeijankin vuoksi, mutta nuoret pelurit kiittivät vastuusta esiintymällä oikein vakuuttavasti. Hyvällä itseluottamuksella pelaavilla JJK:n B-nuorilla on menossa erittäin vahva kausi myös B-poikien SM-sarjassa, missä joukkueen sijoitus 20:n joukkueen sarjassa on komeasti kuudes, eikä se ole hävinnyt kuuteen viimeiseen otteluun.

SJK:n rivistöstä löytyy pari kettukasvattia, 2002 syntyneet Kaarlo Rintamäki ja Nooa Laine, joista jälkimmäinen on pelannut kuluneella kaudella pääasiassa liigajoukkueen mukana. Maalipörssissä tuhojaan on puolestaan tehnyt ghanalainen keskikenttämies Kingsley Ofori, joka on pommittanut jo yhdeksän osumaa. Georg Westerlund on hyvänä kakkosena kuudella maalillaan. JJK:n sisäistä maalipörssiä johtaa tuttu mies Robin Saastamoinen viidellä osumallaan ja perässä kirii kolme reppua iskenyt, asepalvelustaan parhaillaan suorittava Joel Pasanen.

Kemistä raavitun vierasvoiton yhtenä arkkitehtinä toiminut keskikenttämies Koppelomäki odottaa huomiselta kovaa taistelua pisteistä.

– Odotan ehdottomasti yhtä kauden kovimmista peleistä, kun vastassa on yksi sarjan parhaita joukkueita. Meidän pitää pystyä kauden parhaimpaan suoritukseen, jos haluamme voittaa. Fiilikset joukkueessa on kuitenkin sen mukaiset, että tämä onnistuu! Koppelomäki ennakoi luottavaisena.

 

JJK – SJK Akatemia 2.8.2021, klo 18:30, Harjun Stadion

Liput: 12e/7e (liput ennakkoon jjk.fi, oikean reunan ”Osta lippuja” painikkeesta)

HUOM! Ottelussa on edelleen voimassa vahva maskisuositus. Huolehdi myös riittävistä turvaetäisyyksistä niin katsomossa kuin muuallakin tapahtuma-alueella. Älä tule otteluun mikäli tunnet olosi sairaaksi tai epäilet altistuneesi koronavirukselle.

Katsothan ottelutapahtuman yleisöohjeet ennen tapahtumaan saapumistasi täältä.

Mikäli et pääse paikalle Harjun stadionille, Kettupaitojen kaikki kauden kotiottelut näytetään KSML.fi -sivustolla maksuttomina suorina lähetyksinä. JJK TV:n otteluiden tuotannosta vastaa Lebbiz Productions. Ottelukoosteet tarjoaa Kuljetusapu Korhonen.

Myös JJK:n Twitter seuraa ottelun kulkua osoitteessa: twitter.com/jjk1923

Harjurokki - klikkaa tästä