JJK-FF Jaro: Särkkä: ”Kadonneen peli-ilmeen metsästys”

23.05.2012

Maananaina JJK voitti Turussa huiman dramaattisen ottelun TPS:aa vastaan niukasti 2-3. Sitä edellisessä ottelussa IFK Mariehamn kaatui kotikentällä maali-iloittelussa 5-2-lukemin. Nyt on edessä Veikkausliigan kauden yhdeksäs ottelu ja vastassa on liigassa peränpitäjäksi vajonnut pietarsaarelainen FF Jaro.

 

Vaikka Turusta lähtikin maanantaina mukaan täysi pistepotti, jätti peliesitys toivomisen varaa. Etenkin toisella puoliajalla JJK oli jatkuvasti vaikeuksissa, vaikka TPS pelasi alivoimalla.

 

– Tuloksesta huolimatta edellinen peli oli aika vaatimaton esitys meiltä. Tuskinpa siihen kukaan jätkistä on tyytyväinen. Onkin hyvä, että seuraava tulee näin nopeasti, niin päästään ottamaan jälleen askel eteenpäin, sanoo valmentaja Jori Särkkä.

 

 

– Nyt jälleen lähdetään metsästämään sitä peli-ilmettä, joka tässä hetken on ollut kadoksissa. Se vaatii yhtenäistä, yhteistä ajattelua – yhteisen sävelen löytämistä.

 

JJK pelasi talven Liigacupissa kahdesti Jaroa vastaan ja hävisi molemmat ottelut. Pietarsaarelaiset ovatkin perinteisesti olleet JJK:lle hankala vastustaja etenkin kotikentällä: viime kaudella joukkueet päätyivät Harjulla pistejakoon, muutoin Jaro on aina vienyt pisteet mennessään. Nyt tilastoon lähdetään hakemaan muutosta.

 

– Jaro on meille ihan omanlainen haasteensa – ei olla koskaan voitettu Jaroa kotona liigaottelussa. Se on yksi lisämotivaattori peliin.

 

– Vaikka kyllähän sitä joka otteluun keskitytään täysillä, muuhun ei ole varaa. Helppoja otteluita ei tule tässä sarjassa olemaan.

 

JJK:n viimeisiin kolmeen otteluun mahtuu niin tappio hyvän peliesityksen jälkeen kuin voitto hieman heikommallakin pelillä. JJK:ssa halutaan kehittää pelityyliä – mutta ei kuitenkaan tuloksen kustannuksella.

 

– Tietenkin pyrimme kehittämään peliämme, mutta loppujen lopuksi tulos on kuitenkin aina se, mikä ratkaisee. Maanantaina pelimme ei ollut hyvää, mutta saimme kuitenkin täydet pisteet – on positiivista, että huonollakin pelillä pystytään voittamaan.

 

– Tuota pelillistä ilmettä lähdetään nyt parantamaan!

 

 

 

TM