JJK-FC Inter: Tärkeät pisteet!

21.07.2013

jjk-inter_patun-juhlat_210713

JJK otti huipputärkeät pisteet kaatamalla FC Interin 2-0 sunnuntai-illan ottelussaan! Tasaisen ensimmäisen jakson jälkeen JJK meni tauon jälkeen johtoon, kun Mikko Innanen kaadettiin ja Patrick Poutiainen latasi pallon pilkulta varmasti maaliin. Vapauttavan 2-0-osuman iski hetki ennen täyttä aikaa vaihtomies Antto Hilska

Harjulle saapunut runsaslukuinen yleisö sai nauttia vauhdikkaasta ottelusta, jossa nähtiin verrattaisesta vähämaalisuudesta huolimatta paljon hyviä tilanteita ja todella taisteltiin viimeiseen asti – iskuja jaettiin ja otettiin vastaan molemmin puolin.

Ottelu oli kaiken kaikkiaan myös varsin tasainen ja pelin painopiste aaltoili päästä päähän. Kotijoukkueen osalta illan parhaisiin lukeutunut Mikko Manninen pelasi jälleen tutuimmalla paikallaan keskikentän oikealla laidalla ja olikin painelemassa pahantekoon jo viidennellä minuutilla saatuaan keskustasta Jukka-Pekka Tuomaselta mainion syötön täyteen vauhtiin. Inter-puolustus oli kuitenkin tarkkana Manun syötön lähtiessä ja katkoi.

Alusta asti oli myös selvää, kuka Interin vahvin syömähammas tällä hetkellä on – georgialaiskolossi Irakli Sirbiladzea haettiin kärjestä niin pitkillä kuin hieman lyhemmilläkin palloilla. Tarkkana oli kuitenkin myös kotijoukkueen puolustus: jo ennen kuin kymmenen minuuttia oli täynnä, oli Sirbiladzelle tarkoitettuja palloja katkoneet niin Samu Nieminen jalkoineen, Mikk Reintam päineen kuin Janne Korhonen hanskoineenkin.

Sirbiladze loi myös itse paikkoja muille ja ensimmäisellä jaksolla etenkin Guy Gnabouyou toimi Sirbi tutkaparina. 11. minuutilla Sirbiladze keskitti oikealta kohti takatolpalla vaaninutta Gnabouyouta, mutta Nieminen katkoi jälleen varmasti.

Viime kierrosten aikana muutaman pelin keskikentän keskustassa pelanneet Tuomanen ja Manninen olivat myös erittäin hyvin samalla aaltopituudella ja JJK sai useammankin hyvän hyökkäyksen, jotka käynnistyivät Tuomasen nopeista syötöistä laidalla viilettävän Mannisen jalkaan. Vajaan vartin kohdalla nähtiin tällaisesta parikin loistopaikkaa, joista ei palloa maaliin asti kuitenkaan saatu.

jjk-inter_manu_ja_vaaniva_severi_210713

Paikkoja nähtiin tasatahtiin molemmissa päissä, mutta maalivahdit eivät kuitenkaan juurikaan tositoimiin joutuneet. Vartin kohdalla Sirbiladzelle aukesi ensimmäinen paha paikka, kun georgialainen oli unohtunut maalin eteen aivan vapaaksi – Kettupaitojen onneksi pusku oli kuitenkin osoitteeton ja meni reippaasti yli maalin. Ensimmäisen kunnon vetonsa kohti JJK-maalia vierasjoukkue taa sai 20. minuutilla – asialla oli Severi Paajanen, eikä veto tuottanut Korhoselle vaikeuksia.

Vajaan puolen tunnin kohdalla Sirbiladze pääsi jälleen kokeilemaan, tällä kertaa jalkoineen. Osoite oli kuitenkin sama kuin puskussakin: käytännössä yksin läpi ollut kärkimies chippasi pallon reilusti yli maalin.

Isäntien avausjakson selkeästi paras paikka nähtiin 37. minuutilla: Babatunde Wusulle aukeni etutolpalle niin vapaa paikka, että se yllätti hieman kärkimiehen itsensäkin ja samoin kuin aiemmin kollegalla toisessa päässä, nousi pusku yli maalin.

Inter sai vaarallisen tilanteen JJK-boksiin vielä viitisen minuuttia ennen taukoa, mutta Kettupaidat hoitivat sen kuitenkin mallikkaasti: Anssi Virén blokkasi liukuen ensimmäisen vedon ja kapteeni Korhonen loistavalla jalkatorjunnallaan toisen. Tauolle mentiinkin lopulta tasaisen sopuisissa -0-lukemissa.

Toisen jakson alku oli Kettupaidoilta väenväkevä. Jo alkuminuuteilla JJK nousi vahvasti oikeaa laitaansa Mikko Mannisen voimin – eikä aikaakaan, kun erotuomari Vesa Hätilän pilli soi rangaistuspotkun merkiksi! Mikko Innanen vedettiin kumoon aivan rangaistusalueen rajalla ja pilkkua ampumaan asettunut Patrick Poutiainen sai odotella palloineen hyvät tovit, ennen kuin Inter-pelaajien pahin torikokousinto oli saatu laantumaan ja lupa laukaista annettiin. Patu ei viivästyksestä ollut moksiskaan vaan veti pallon varmasti Magnus Bahnen selän taakse – 1-0! Maali oli aivan huikeaa kautta pelaavalle Patulle vasta ihme kyllä kauden ensimmäinen Veikkausliigassa.

jjk-inter_patun_juhlat_2_210713

Myös Inter pääsi maalin jälkeen vahvemmin peliin mukaan ja vyörytti alati vaarallisemmaksi käyviä hyökkäyksiään kohti JJK:n maalia. Kettupaitojen puolustus luuti mallikkaasti, mutta myös kapteeni Korhonen joutui torjuntatöihin hoidellen kuitenkin varmasti niin Gnabouyoun kuin Pim Bouwmaninkin vedot. Tauolla kentälle tullut Tamás Gruborovics lisäsi myös yhden vaihteen vieraiden hyökkäyspeliin ja 74. minuutilla Korhonen joutui esittelemään yhtä varsinaisista gamesavereistaan ex-joukkuetoveriaan vastaan pitääkseen taululla johtolukemat.

JJK:llakin oli kuitenkin paikkansa lisätä johtoaan: 59. minuutilla Manninen nakkaa komean keskityksen kohti Tundea, joka suorittaa vähintäänkin yhtä komean syöksypuskun – pallo kuitenkin tolpan väärälle puolelle.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin hyvävireinen Jani Virtanen esitteli puolestaan huimaavaa taitoaan: Jamppa pyöritteli kahville käytännössä koko Inter-puolustuksen luoviessaan vasemmalta laidaltaan vieraiden boksiin. Maaliin loistava taidonnäyte ei kuitenkaan lopulta johtanut.

Oltiin jo viimeisellä kymmenminuuttisella, kun Interin tasoitus kävi hiuskarvan päässä: Bouwmanin veto kolahti ylärimaan. Hirttä lähemmäs maalia ei vierasjoukkue kuitenkaan päässyt ja pian isännät niittasivatkin ottelun kasaan!

jjk-inter_hilu_210713

Pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan umpeutumista pelasi JJK todella kauniin hyökkäyksen, joka päättyi Mannisen loistosyöttöön vaihdosta hetkeä aiemmin kentälle tulleelle Antto Hilskalle. Hilu kiitti avopaikastaan laittamalla pallon varmasti toistamiseen ohi Bahnen ja niin nuorukaisen uran neljäs liigamaali oli nähnyt päivänvalon!

Vielä ennen loppuvihellystä ehti Hilskalle avautua toinenkin mainio maalipaikka, mutta sillä kertaa Bahne ulostulollaan onnistui häiritsemään sen verran, että sijoitus norui lopulta tolpan väärälle puolelle. Se ei kuitenkaan haitannut, sillä loppuvihellyksen kajahtaessa ilmoille komeilivat taululla 2-0-lukemat!

JJK jatkoi hyvien kotiotteluidensa sarjaa ja nappasi elintärkeän pistepotin. Taistelun seuraava etappi on Helsingissä, kun matka käy tulevana lauantaina 27.7. hallitsevan mestarin HJK:n vieraaksi.

JJK – FC Inter 2-0 (0-0) Poutiainen 48′ rp, Hilska 88′

Korhonen; Virén (87′ Hanslian), Reintam (v), Nieminen, Latikka; Virtanen (90′ Järvinen), Tuomanen, Poutiainen, Manninen; Wusu (77′ Hilska), Innanen (v).

Viljala, Korte, Järvinen, Hilska, Ahola, Hanslian.