Jippo kaatui myös vieraissa

21.07.2014

2014-06-01_jjk-jippo_0023

JJK otti kauden toisen voittonsa Jiposta, kun pisteet lähtivät Kettupaitojen mukaan vieraskentältäkin tuloksella 2-3. JJK:lta maalinteossa onnistuivat Tommi Kari, Antto Hilska ja Topi Järvinen, isänniltä taas Toni Tahvanainen ja Petteri Rönkkö.

Jippo aloitti ottelun pirteästi ja hallitsi alkua. Varsinaista vaaraa ei kotijoukkueella kuitenkaan ollut ja Janne Korhonen sai olla maalillaan rauhassa. Puolen tunnin tietämillä isäntien hyökkäysinto laantui ja JJK alkoi puolestaan rakennella hyökkäyksiään.

Nathan Stockiekin pääsi kuitenkin maalillaan verrattain vähillä töillä, kunnes 35. minuutilla joutui varsin kovan paikan eteen. Topi Järvinen pelasi vasemmalta hyvin pallon rangaistusalueelle Antto Hilskalle, joka vedettiin kumoon. Pallo vietiin pilkulle, jonne JJK:lta asteli luonnollisesti Tommi Kari. Jokaisen vetämänsä pilkun  aikuisuransa aikana maaliin upottanut kettukippari ei erehtynyt tälläkään kertaa, vaan vei joukkueensa varmasti johtoon!

Kotijoukkue sai puoliajan parhaat paikanpoikasensa erikoistilanteista – etenkin pitkistä rajaheitoista, joiden seurauksena pallo jäi pariin otteseen pyörimään JJK:n boksiin. JJK kuitenkin selvitti tilanteet ja Karin pilkkuosuma jäi avausjakson ainoaksi maaliksi.

2014-06-01_jjk-jippo_0034

Vauhdikas jälkimmäinen puolisko

Toisella jaksolla vauhtia riitti paljon verrattain verkkaista avausjaksoa enemmän ja tilanteita syntyi molempiin päihin. Kotijoukkue tuli jälleen puoliajan alkuun pirteästi ja saikin palkkionsa 56. minuutilla, kun Timo Tahvanaisen veto painui verkon perukoille: 1-1.

JJK jatkoi kuitenkin peliään hätäilemättä ja etenkin Mikko Manninen otti ohjia käsiinsä hyökkäyspäässä. Ensin Manu alusti nousullaan vetopaikan Aleksis Lehtoselle, mutta Stockie torjui Aksun vedon.

Heti perään Manninen teki kuitenkin vieläkin komeamman nousun vieden kahville vastustajan toisensa perään, kunnes oli maalin nurkalla hyvässä syöttöpaikassa. Tällä kertaa pallo päätyi Hilskalle, joka oli takatolpalla vapaana – ja huippuvireinen kärki pisti tietenkin pallon varmasti reppuun! Maali oli jo kolmannessa perättäisessä ottelussa täysosuman iskeneelle Hilulle kauden viides.

Vain muutaman minuutin päästä JJK iski jälleen. 65. minuutilla tällä kertaa Bilal Velija teki oikealta laidalta hienon nousun, joka päättyi oppikirjamaiseen keskitykseen. Takatolpalla oli jälleen vaaniva Kettupaita vapaana – tällä kertaa Topi Järvinen, joka nikkasi päällään JJK:n jo 1-3-johtoon!

Vieraiden kahden nopean maalin myötä ottelu vaikutti ratkenneelta. Kahden maalin tappioasemaan jouduttuaan kotijoukkue turhautui ja hetken ajan kentällä nähtiin melko koviakin otteita, joista isännät myös palkittiin kahdella varoituksella parin minuutin sisään.

Isännät saivat kuitenkin hermonsa kuriin ja loppuvihellyksen alkaessa häämöttää ei JJK onnistunut rauhoittamaan omaa peliään tarpeeksi. Jippo sai loppuhetkillä luotua vahvaa painostusta JJK:n päähän ja se tuotti tulosta juuri varsinaisen peliajan umpeutuessa, kun isännillekin vihellettiin rangaistuspotku. Myös Petteri Rönkön viimeistely oli varma ja näin Jippo pääsi vielä maalin päähän vieraistaan.

Pisteille asti loppukiri ei kuitenkaan riittänyt, vaan Kettulauma vei täyden pistepotin mukanaan Keski-Suomeen! JJK on nyt pelanut tappioitta viisi perättäistä ottelua, voittaen niistä kolme viimeisintä.

Seuraavaan kerran pisteitä lähdetään hakemaan ensi perjantaina 25.7. Porista,  kun Jazz isännöi Kettuja kello 18:30 alkaen!

Jippo - JJK 2-3 (0-1)

0-1 36' Tommi Kari rp

1-1 56' Toni Tahvanainen

1-2 62' Antto Hilska

1-3 65' Topi Järvinen

2-3 90+1' Petteri Rönkkö rp

JJK:n kokoonpano: Korhonen; Hanslian, Tapaninen (v), Van Gelderen, Velija; Järvinen, Kari (90+4' Itkonen ), Taylor, Manninen; Lehtonen (84' Kuhmonen (v)), Hilska (77' Abahassine).

Vaihdossa: Marttinen (mv), Itkonen (90+4'), Abahassine (77'), Hasanzada, Kosunen, Kuhmonen (84'), Maltsin.