Jazz raikasi Harjun maanantai-illassa

25.08.2014

2014-08-25 jjk-fc jazz_0015

Sarjapaikastaan kynsin ja hampain taisteleva FC Jazz antoi bebopin raikua Harjun maanantai-illassa. Antti Maltsinin ensimmäinen maali JJK-paidassa ei riittänyt pisteille, vaan Jazz vei lopulta täyden potin Satakuntaan Alekos Alekoun hattutempulla lukemin 1-3 (1-1). Samalla päättyi JJK:n yhdeksän ottelun tappioton putki.

JJK aloitti ottelun hyvin ja avausjaksolla vaikuttikin pitkään siltä, että kotijoukkue pitäisi pisteet vaivatta. Kettupaidat saivat luotua maalipaikkoja Lauri Pirhosen vartioimalle maalille, niistä seurauksena myös useita kulmapotkuja.

Avausmaali nähtiin parinkymmenen minuutin kohdalla ja se oli mallikas esimerkki JJK:n joukkuepelistä. Antto Hilska prässäsi Jazz-puolustusta niin, että pitkä avaus jäi keskialueelle helpoksi poimittavaksi Robert Taylorille. Taylor pelasi hyvän pystypallon toppareiden väliin juosseelle Jasin Abahassinelle, joka ei lähtenyt laukomaan itse, vaan syötti vielä tyhjään tilaan vasemmalle. Keskikentän vasemmalla laidalla pelannut Antti Maltsin kirmasi boksiin ja niittasi Pirhosen selän taakse uransa ensimmäisen Ykkösen maalin vieden isännät ansaittuun johtoon!

2014-08-25 jjk-fc jazz_0008

Vieraat eivät kuitenkaan masentuneet takaiskusta ja tauolle mentiinkin tasatilanteessa. Puolen tunnin kohdalla puolestaan Jazz sai katkaistua JJK:n vaarallisenoloisen hyökkäyksen ja pääsi pahaan vastaiskuun. Teppo Marttinen sai näppejään väliin Samu-Petteri Mäkelän vetoon, mutta kakkospalloon ehätti ensimmäisenä Alekos Alekou, joka niittasi pelin 1-1-lukemiin.

Toiselle puoliajalle tuli entisestään sisuuntunut Jazz, joka piti isäntiään ahtaalla jakson alusta alkaen – ja menikin johtoon jo ennen kuin kymmenen minuuttia oli takana. 52. minuutilla JJK ei palloa purettua omasta boksistaan, vaan Jazz sai lyötyä palloa maalille, kunnes lopulta Alekou pääsi lähietäisyydeltä viemään vieraat 1-2-johtoon.

Tunnin kohdalla kerääntyi kotijoukkueen taivaalle lisää synkkiä pilviä, kun kapteenina kentällä tuttuun tapaansa raatanut Tommi Kari sai kolhun jalkaansa ja joutui poistumaan vaihtoon. Tarkempaa tietoa nilkan kohtalosta ei vielä ole, mutta kettuleirissä luonnollisesti toivotaan parasta, että keskikentän terrieri selviäisi kolauksesta pelkällä säikähdyksellä.

2014-08-25 jjk-fc jazz_0003

JJK ei saanut missään vaiheessa toisen puoliajan aikana peliään kulkemaan ja Karin lähtö kentältä vaikeutti tilannetta entisestään. 67. minuutilla sinetöikin Alekou sekä hattutemppunsa että Jazzin voiton. Kettupaidat eivät saaneet härkämäistä kyproslaista pideltyä maalin edustalla, vaan kärkimies puski Jazz-kippari Ilkka Santahuhdan kulmapotkun maaliin.

Ottelun loppua kohti JJK:kin sai luotua paikkoja Pirhosen maalille, mutta kavennusta ei enää nähty. Loppuhetkien merkittävimmäksi tapahtumaksi jäi lopulta Jordi van Gelderenin varoitus, joka pitää hollantilaisen korttitilin täyttymisen vuoksi sivussa seuraavasta ottelusta.

JJK:n komea, yli kaksi kuukautta kestänyt tappioton putki päättyi siis lopulta 1-3-kotitappioon – kynsin ja hampain sarjapaikkansa puolesta taisteleva Jazz oli etenkin toisella jaksolla vahvempi ja ansaitsi pisteensä.

Kettupaitojen seuraava ottelu pelataan maanantaina 1.9. ja tuolloin vieraaksi Harjulle saapuu HIFK.

JJK - FC Jazz 1-3 (1-1)

1-0 20' Antti Maltsin

1-1 31' Alekos Alekou

1-2 52' Alekou

1-3 67' Alekou

JJK:n kokoonpano: Marttinen (v); Hanslian, Tapaninen, van Gelderen (v), Velija; Maltsin (86' Leppänen), Taylor, Kari (c) (59' Kuhmonen), Järvinen (69' Hasanzada); Hilska, Abahassine.

Vaihdossa: Korhonen (mv), Leppänen (86'), Hasanzada (69'), Kosunen, Kuhmonen (59'), Vielma.