Jaro-JJK: Waari: Voittava resepti löytynyt

05.08.2012

JJK taisteli viime sunnuntaina arvokkaan voiton TPS:ä vastaan. Tällä viikolla joukkue vietti muutaman päivän loman ja lähtee nyt levänneenä kaatamaan FF Jaroa.

 

Jaron alkukausi oli vaikea. Fyysisesti kevytrakenteinen ja pallollisesti taitava joukkue kärsi selvästi huonokuntoisista kentistä. Toinen tärkeä osatekijä parantuneeseen peliin on kesken kauden hankittu kärkipelaaja Frank Jonke. Jaro pelaa paljon hyökkäyksiään laitojen kautta, joten joukkue tarvitsee rangaistusalueelle target-pelaajan, joka pystyy päättämään hyökkäyksiä ja jakamaan keskityspalloja taustanousuja tekeville pelaajille. Jonke on myös mahdollistanut Jarolle pidempien avauksien hyödyntämisen.

 

Ilahduttavinta TPS-ottelussa oli JJK:n jämäkkä esitys puolustussuuntaan. Joukkueen puolustuslinja on vihdoin löytänyt pysyvän muotonsa ja heikosta kommunikaatiosta johtuvat virheet ovat jääneet historiaan. JJK myös puolustaa hiukan alkukautta syvemmällä, jolloin vastustaja ei pääse pelaamaan pystypalloja linjan taakse. TPS-pelissä kokoonpanoon pelannut Eero Korte pystyi puutteellisesta pelituntumasta huolimatta rytmittämään joukkueen peliä, jolloin JJK:n pelaaminen näytti molempiin suuntiin tasapainoiselta ja balanssi hyökkäämisen ja puolustamisen välillä pysyi hyvänä läpi ottelun.

 

Jaro tulee luultavasti kotikentällään hallitsemaan palloa. JJK parhaat maalintekopaikat syntyvät luultavasti terävistä vastaiskuista. JJK antaa edelleen vastustajilleen tasoitusta loukkaantumisten muodossa, mutta silti sunnuntain pelistä on odotettavissa äärimmäisen tasainen. Viime sunnuntain resepti, jossa JJK esti tiukalla vartioinnilla vastustajan pelinrakentelun keskusta kautta, on kovaa valuuttaa myös tänään. Todennäköisyysarvio Jaro 36%, tasapeli 27% ja JJK 37%.

 

Waari1