Jaro-JJK: Kahden maalin Tunde tehomiehenä – maukas 0-3-voitto!

05.08.2012

JJK otti sunnuntaina komean 0-3-voiton Pietarsaaresta FF Jaron kustannuksella! Maalinteossa onnistuivat Mikko Innanen kerran ja Babatunde Wusu kahdesti.

Jaro aloitti ottelun väkevästi ja ensimmäiset parikymmentä minuuttia olivat pääosin isäntien hallintaa. Vieraille avautui tosin lupaava paikka jo viiden minuutin pelin jälkeen: kotijoukkueen kapteeni Ilya Vaganov pysäytti Tamás Gruborovicsin reilussa parissakymmenessä metrissä väärin ottein, kuittasi itselleen kortin ja JJK:lle vapaapotkun. Maestro Gruborovics itse kokeili, mutta tällä kertaa veto ei löytänyt tietään maaliin.

JJK kesti Jaron vyörytyksen, eivätkä isännät todella vaarallisia paikkoja saaneet rakennettua – viimeinen ratkaisu jätti aina toivomisen varaa ja kettupuolustus kapteeni Janne Korhosen johdolla hoiteli tilanteen toisensa perään.

JJK:n paras paikka avautui kuin varkain Innaselle puolen tunnin kohdalla. Pallo löysi tiensä takatolpalla vaanineelle Innalle, mutta viimeistely ei onnistunut ja maali jäi vielä toistaiseksei odottamaan.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin asialla oli kuitenkin jälleen sama mies. JJK:lle vihellettiin vapaapotku, kun Vaganov repi Innasen kumoon laidalla. Jaro selvitti tilanteesta seuranneen vaparin, mutta jälkitilanteesta pallo ajautui lopulta Innaselle, joka tykitti tolpan kautta vieraat 0-1-johtoon! Samoissa lukemissa mentiin myös tauolle.

Toinen puoliaika alkoi vauhdikkaalla ja tasaisella pelillä – kentällä painettiin päästä päähän, mutta varsinaisia huippupaikkoja ei kuitenkaan kummallakaan ollut. Kotijoukkue alkoi pikku hiljaa saada ottelua hallintaansa ja reilun tunnin jälkeen vaihdosta tullut Thomas Kula nykäisi tulisen kudin JJK-maalin ylärimaan.

Seuraavan maalin iski kuitenkin vierasjoukkue. 72. minuutilla Jukka-Pekka Tuomanen kokeili rankaista ex-seuraansa pyssyttämällä tiukan kaukovedon – veto kilpistyi puolustukseen, mutta palloa ei saatu siivottua vaan ensimmäisenä paikalla ovat JJK-hyökkääjät. Pallo päätyi Wusulle, joka kiitti hyvästä paikasta ja laittoi pelivälineen varmasti ohi Artur Kotenkon!

Jaro jatkoi kuitenkin aktiivisesti kavennusmaalin hakemista. Vain muutaman minuutin päästä isännät saavatkin pallon maaliin asti – tilanne kuitenkin on paitsio. Jaro nousi aktiivisesti etenkin vasemmalta laidaltaan, jossa Mike Banner, Dickson Agyeman ja vaihdosta tullut Akil DeFreitas pitivät Antto Hilskan ja Niko Markkulan varsin kiireisinä. Kaksikko selvisi kuitenkin urakastaan mainiosti. 79. minuutilla Kari Martonen laittoi laidalle tuoreita jalkoja ja vaihtoi keskikentälle Janne Turpeenniemen kovasti molempiin suuntiin raataneen Hilskan tilalle.

Ottelun kolmannen ja viimeisen maalin teki jälleen JJK – ja asialla oli jälleen tuttu mies! Jaron hakiessa avausmaaliaan sai vierasjoukkue ryövättyä pallon keskialueella 86. minuutilla ja Tunde pääsi karkuun kotipuolustukselta. Viimeistely oli jälleen varma ja niinpä Tunde iski kauden kymmenennellä maalillaan lopputulokseksi 0-3! Maalilaan Tunde nousi Veikkausliigan maalipörssin jaetulle kärkipaikalle yhdessä Gruborovicsin kanssa.

Näin Pietarsaaresta kotiintuomisina oli paitsi kolme pistettä, myös nollapeli. Tästä onkin hyvä jatkaa kohti ensi sunnuntaita, jolloin Harjun ELY-stadionille kovavireisen JJK:n vieraaksi saapuu MYPA!

FF Jaro – JJK 0-3 (Innanen 40′, Wusu 72′, 86′)

Korhonen; van Gelderen (90′ Tapaninen), Reintam, Pasoja, Markkula; Innanen (88′ Markkanen), Korte, Tuomanen, Hilska (79′ Turpeenniemi); Gruborovics, Wusu.

Szeróvay, Nieminen, Tapaninen, Turpeenniemi, Markkanen.