Jaro-JJK: Särkkä vaatii nöyrää työntekoa

05.08.2012

JJK lähtee sunnuntaina hakemaan jatkoa hyville liigaotteluilleen Pietarsaaresta FF Jaron kustannuksella. Viime viikko oli Kettupaidoille varsin tiukka, kun pitkää Montenegron matkaa seurasi kotipeli TPS:aa vastaan. Eurokentillä matka ei jatkunut, mutta TPS:sta JJK otti hienon 2-1-voiton Antto Hilskan ja Babatunde Wusun maaleilla.

Kuluva viikko on ollut kevyempi ja alkuviikon joukkue vietti kukin tahoillaan ja joukkuetreeneihin palattiin torstaina. Jori Särkän mukaan muutama huilipäivä tuo mukanaan myös haasteensa.

– Lepo tekee hyvää noin tiukan rypistyksen jälkeen, mutta toisaalta tiivis tahti on tuntunut sopivan meille hyvin. Rytmi otteluiden ja niistä palautumisen kanssa on ollut meillä todella hyvä ja nyt haasteena onkin päästä jälleen kiinni tuohon rytmiin.

– Treenikentällä on kuitenkin näkynyt oikeanlainen asenne kaikilla. Joukkueen sisällä on sellainen henki, että TPS-ottelu oli ikään kuin uusi alku kaudelle – europelejä päästiin maistamaan ja jokaisella on todella suuri nälkä päästä pelaamaan niitä pelejä myös ensi kaudella. Ja jokainenhan tietää, mitä se vaatii meiltä loppukaudelta.

Tämänvuotinen eurotaival päättyi katkerasti vierasmaalisäännöllä Podgoricassa FK Zetan vieraana. Vaikka pitkä vieraspelimatka toi mukanaan pelillisen pettymyksen, toi se mukanaan myös positiivisia asioita.

– Kyllähän tuollainen kokemus yhdistää joukkuetta ja nostaa joukkuehenkeä – pitkä yhteinen reissu vain jalkapallon ehdoilla. Europelit myös opettivat, että me pärjäämme kyllä myös sillä saralla, mutta se vaatii nöyrää työntekoa. Ja ei vain eurokentillä vaan myös Veikkausliigassa – jokaisen pitää olla valmis tekemään nöyrästi töitä, niin tulostakin tulee.

Särkän mukaan tulos tuleekin ennen muuta.

– Ei me tyylipisteistä lähdetä pelaamaan, vaan tuloksesta ja pisteistä.

Tulosta lähdetään hakemaan nyt Jaron kustannuksella ja Särkän mukaan pyrkimyksenä on säilyttää samanlainen tiiviys puolustussuuntaan kuin viime sunnuntaina TPS:aa vastaan.

– TPS-peli oli meiltä puolustussuuntaan hyvä ja yhtenäinen esitys ja siitä lähdetään, että pystytään pitämään sama ilme nytkin yllä. Jaro on kova vastus ja Pietarsaari aina hankala paikka pelata, mutta toisaalta yllätyksiä tuskin on luvassa – tiedämme, miten Jaro pelaa.

– Olemme kuitenkin huomanneet, että me voimme pärjätä ketä vastaan tahansa se vaatii vain tietynlaista nöyryyttä ja työntekoa.