HJK:n kohtaaminen kotona kauden pääpeli Virtaselle

04.08.2011
JJK:n Jani Virtanen
JJK:n Jani Virtaselle HJK:n kohtaaminen kotikentällä Harjulla on kauden odotetuin ottelu. Virtanen uskoo, että lauantaina Jyväskylässä nähdään tiukka vääntö, jota todistaa ennätysyleisö.

Virtasen odotukset Juhlapäivän otteluun ovat korkealla. 

– Yleisöennätys on mahdollista laittaa uusille lukemille. Pelipäivä on lauantai ja vastassa HJK, joten porukan luulisi lähtevän liikkeelle, Virtanen veikkaa.

Jyväskyläläisyleisöä ottelu kiinnostaa lippujen vilkkaasta ennakkomyynnistä päätellen. Pelaajat ovat yhtä innoissaan tulevasta lauantaista. 

– Kyllä tämä peli sytyttää. HJK on ollut liigassa ylivoimainen ja on kiva päästä haastamaan tämän hetken ykkösseura. Tämä on yksi kauden pääpeleistä – kotipeli HJK:ta vastaan. Se on maukasta ja vielä voitto niin vielä makeampaa.

HJK uurasti keskiviikkoiltana Kroatiassa Mestarien liigan karsintoja, kun taas JJK on saanut ladata akkujaan rauhassa.

– Se on tietysti hyvä meille, toivottavasti Klubin jalat jäi lentokoneeseen. 

Kalavelkoja maksettavana

JJK sai kauden pahimman selkäsaunansa edellisellä Helsingin vierailullaan, kun HJK löi jyväskyläläiset kanveesiin Stadissa maalein 6-2. Lauantaina ketut koettavat maksella noita kalavelkoja.

– Tuskin peli päättyy 6-2, mutta kalavelkoja on maksettavana. Se oli Helsingissä semmoinen nöyryytys, että ei ollut todellakaan kiva fiilis pelin jälkeen. Se peli vain jotenkin luhistui ja lukemista tuli todella rumat. Ei siihen mitään yhtä syytä ollut. HJK on vain kotikeinonurmellaan todella vahva.

Nyt kotietu on jyväskyläläisillä. Ketut eivät ole hävinneet kotonaan vielä kertaakaan tällä kaudella.

– Saa nähdä miten kotietu vaikuttaa, mutta todella paljon on ollut katsojia ja Harjulla hyvä tunnelma. Ollaan pelattu kotonakin vähän huonompia pelejä, mutta se ei ole haitannut tunnelmaa, eikä ole ollut tyhjiä katsomoita. Kotiotteluissamme on ollut todella hyvä tunnelma. Jyväskylässä on nyt pieni futisbuumi ja jalkapallo kiinnostaa. Kausi on mennyt hyvin ja toivottavasti se saa lisää kansaa liikkeelle peleihimme.

Virtanen uskoo, että lauantainen Juhlapäivän ottelu ei tule olemaan mikään maalijuhla ja paremmin puolustanut voittaa ottelun.

– Hyvä puolustuspeli ja joku yksittäinen yksilösuoritus tulee ratkaisemaan. En usko, että tulee kauheasti maaleja.

Kahden voiton jälkeen JJK on pelannut kaksi edellistä peliä tasan. Virtanen ei ole kuitenkaan huolissaan, sillä JJK:n oma peli on toiminut koko ajan paremmin.

– Uskon, että ollaan tällä hetkellä oman pelin kanssa hyvissä uomissa, vaikka kaksi tasapeliä takana. Nuo tasapelitulokset ärsyttävät, sillä ottelut oli voitettavissa. Nyt me halutaan kääntää homma taas voitokkaaksi, vaikka itse HJK on vastassa. Uskon, että meillä on hyvä mahdollisuus ottaa voitto, kunhan pidetään oma maali koskemattomana ja tuikataan vähintään se yksi maali. Kaikki ovat todella hyvin valmistautuneita ja latautuneita tähän otteluun. Jokainen kettu antaa varmasti kentällä kaikkensa, Virtanen lupaa.

Urakatse edessäpäin

Jani Virtanen on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt nähdä jo maailmaa. Udinesessa tuli tehtyä Serie A debyytti joulukuussa 2006 sekä edustettua alemmassa sarjassa Sorrentoa. Virtanen pelasi lainalla myös Venäjän pääsarjaseura Himkissä.

– Kyllähän se oli kasvattava reissu. Sai yhden kielen lisää arsenaaliin ja sai nähdä miten todelliset huippupelaajat treenaa. Lisäksi oppi sen, että mitä tarvitsee siihen, että pystyy murtautumaan ja pelaamaan isossa sarjassa. Paljon jäi hyviä juttuja käteen ja seuraavalla kerralla maailmalle on helpompi lähteä – jos lähtee.

Isot futistantereet kimaltelevat edelleen Virtasen silmissä ja jos mahdollisuus tulee, haluaa peluri koettaa siipiään uudelleen.

– Kyllä se on tavoite päästä jossain välissä eteenpäin. Olen kuitenkin tällä hetkellä todella tyytyväinen täällä JJK:ssa. Olen päässyt ekaa kertaa pelaamaan miesten pelejä oikein kunnolla ja oppinut kaudesta ja täällä olon aikana paljon. Toki sitä aina haluaa kehittyä ja mennä urallaan eteenpäin. Se on selkeä tavoite.

Toinen ura-askel, jonka Virtanen toivoo joskus ottavansa, on pelaaminen A-maajoukkueessa.

– Totta kai olisi kiva päästä joskus kokeilemaan sinne, Virtanen päättää.

 

Juhlapäivän kärkikamppailu JJK-HJK lauantaina 6.8. klo 18:30 Harjun stadionilla. Ennakkoliput myynnissä Jyväskylän Intersporteissa, Matsi Barissa sekä Grand Star Caféssa sekä kaikissa Lippupalvelun myyntipisteissä sekä verkkopalvelussa www.lippupalvelu.fi. Pääkatsomon numeroidut istumapaikat ennakkoon vain Lippupalvelun kautta. Muutamia klubipaikkoja ja Vesilinna VIP -paketteja myös vapaana, ota yhteyttä yritysmyyntimme ja varaa oma paikkasi heti!

 

(lähde: Veikkausliiga)