HJK-JJK: Gruborovics ottaa Virtasen paikan, Wusu palaa avaukseen

13.10.2011

131011HJK_JJKKettupaitojen avauskokoonpano illan HJK-kamppailuun on mielenkiintoinen. Pelikiellosta vapautunut tehohyökkääjä Babatunde Wusu ottaa paikkansa avauksessa, mutta Jani Virtasen KuPS-pelissä saama nilkkavamma pitää miehen vielä sivussa tositoimista. Virtasen paikan hyökkäyspään rakentajana ottaa Tamás Gruborovics, vasemmassa laidassa puolestaan aloittaa Touko Tumanto.

– Tamás pelaa samassa roolissa kuin Jamppa normaalisti. Hän haluaa osallistua pelinrakenteluun jo alempaa ja toisaalta pystyy pitämään palloa linjojen välissä ja luomaan tilanteita, päävalmentaja Kari Martonen sanoo.

– Toke puolestaan on saanut harjoitella pitkästä aikaa terveenä ja on hyvässä iskussa. Uskon, että Token nopeudelle ja juoksuvoimalle on käyttöä. Häneltä saadaan selkeitä ratkaisuja.

Puolustuslinjassa vasemman puolustajan tontin ottaa maajoukkueleirillä viikonloppuna vahvasti esiintynyt Niko Markkula. Toinen U21-edustaja Patrick Poutiainen ottaa paikan keskialueen ytimestä.

– Patulla on ollut kaikenlaista vaivaa pitkin kautta. KuPS-pelissä hän oli erittäin vahva ja esiintyi maajoukkuetapahtumassa todella positiivisesti, U21-maajoukkueen toisena valmentajana toimiva Martonen toteaa.

Sivussa HJK-pelistä ovat Virtasen lisäksi pelikieltoa kärsivä Anssi Virén, hyvää vauhtia paluuta tekevät Korte ja Hyyrynen, sekä pitkäaikaispotilaat Szerovay ja Okkonen. Toisena maalivahtina mukana on Jiri Koski.

 

JJK:n avauskokoonpano: Korhonen; Markkula, Reintam, Pasoja, Latikka; Tumanto, Poutiainen, Tuomanen, Manninen; Gruborovics, Wusu
Vaihtopenkki: 31 Koski, 2 Nieminen, 10 Kari, 12 Tapaninen, 15 Hilska, 17 Linjala